![]() |
FSB Durona?
Da li je moguce dici fsb Durona (750) iznad tih iritantnih 100 MHz? Ja imam FIC AD11 (AMD 761) s DDR memorijom koja podnosi 266Mhz. Sistem postane nestabilan cim dignem FSB preko 104 MHz.:mad:
|
Re: FSB Durona?
Citiraj:
zato te moram pitati koliko stikova memorije imas upiknuto u stroj? te da li pokusao mjenjati VIO ili vcore? O. |
Re: FSB Durona?
Citiraj:
|
Ventilator na procesoru mi je GlobalWin WB38, bučan ko sam vrag (cca 46 dBa) ali relativno pristojno hladi. Mislim ga zamjeniti zbog buke u blizoj buducnosti. Sad dok ovo pisem temperatura procesora je 35 celsiusa, a drugi senzor kaze 36 ali nisam siguran sto je to tocno. Nemam ventilacije na kucistu (dakle samo na procesoru i napajanju), jos imam samo aktivni hladnjak na North Bridge-u i pasivni na grafickoj.
Inace neznam tocno sto je VIO i vcore.. |
sad sam skuzio da mi je FSB direktno vezan za pci frekvenciju (odnosno bar mislim da je to), pise mi sada 100/33, kako raste fsb tako polako raste i pci (npr. 110/36). Na 133 ponovo padne na 33 (133/33) pa onda iznad opet raste.
Da li bi to moglo biti uzrok nestabilnosti? |
Citiraj:
|
Probao sam i nece se upaliti (vjerojatno ga smeta 7.5*133=997 mhz). Interesantno je da je ista prica kod frenda koji ima durona 700 i ABIT KT7A RAID maticnu. Kod njega isto nece preko 104 Mhz FSB-a
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:30. |