PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   southbridge+coolermaster=smrz (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14060)

komer 04.11.2004. 23:18

southbridge+coolermaster=smrz

evo kupio nedavno u linksu coolermasterov pasivnjak i stavim ga na southbridge i sve ok!idem ga ja za par sati dotaknut sa prstom da vidim jel topao a cim sam ga dotaknuo probao sam sa misem pomaknut i nisam mogo nist,komp mi se smrzo?u cemu je problem,inace sad radi sve ok,dobro da ga nisam zaljepio sa lljepilom nego onom trakicom kaj dobijem sa coolerom!

btw kak pomjesam ono zalmanovo dvokomponentno ljepilo?jer ga moram stavit na soutbridge ili cooler i jer mi smoje komp radit ili da ga ugasim pa da se ohladi southbridge?

fala

Tooma 04.11.2004. 23:59

u svakom slucaju ugasi komp

ja zalmanovo lipilo misam na cipu i onda stavin hladnjak
tako drzi dovoljo dobro da hladnjak ne otpadne a opet ja ga mogu lagano skinit bez da ostetim komponentu

Vedran 05.11.2004. 10:35

Re: southbridge+coolermaster=smrz

Citiraj:

Originally posted by komer

btw kak pomjesam ono zalmanovo dvokomponentno ljepilo?jer ga moram stavit na soutbridge ili cooler i jer mi smoje komp radit ili da ga ugasim pa da se ohladi southbridge?

fala

jedno (čini mi se a) ide na čip, drugo (b) ide na pasivac, onda to spojiš i ostaviš 10min ploču u horizontalnom položaju (ta svaki slučaj)... nisam siguran koja komponenta ide na šta, al imam upute, postam popodne kad dođem doma...

Renesis 05.11.2004. 12:00

A da se nije smrzlo jer si slučajno taknuo neki pcb u kanti (mobo ili grafa)?

Mislim da je to uzrok...

LorD ClockaN 05.11.2004. 17:46

A da nije došlo do izboja statičkog elektriciteta i sa tvoje ruke i komp se resetirao. To je još najvjerojatnije

Vedran 06.11.2004. 09:46

instalacija pomoću zalman ljepila:
komponentu tip a (zelena) nanesi na čip (north/south-bridge)...
komponentu tip b (crvena) nanesi na pasivac...
spoji i pričekaj 15min sa pločom u horizontalnom položaju...

bude 06.11.2004. 15:10

Koliko se to lako skida s cipa u slucaju nosenja ploce na garanciju ili sl?
I koliko se lako skida super bond ljepilo (ono dvije kapi na rubove cipa, a ostalo AS5)

Freek 06.11.2004. 15:19

Citiraj:

Originally posted by bude
I koliko se lako skida super bond ljepilo (ono dvije kapi na rubove cipa, a ostalo AS5)

ja sam sa nože, to sastrugao. nema ni traga ni Zalmanovom ni superbond ljepilu.

Vedran 06.11.2004. 20:01

Citiraj:

Originally posted by bude

ja nisam osobno ništa ljepio s tim zalmanovim, ali ova kombinacija as5+superbond mi se čini bolja...

pazi sa superbondom, ako ga staviš malkice viška moš' se pozdravit s odljepljivanjem... hebeno ljepilo...

Freek 06.11.2004. 23:34

Citiraj:

Originally posted by VedranP
ja nisam osobno ništa ljepio s tim zalmanovim, ali ova kombinacija as5+superbond mi se čini bolja...

pazi sa superbondom, ako ga staviš malkice viška moš' se pozdravit s odljepljivanjem... hebeno ljepilo...

ja sam bio skoro pola ljepila istresao na SB ,tog SuperBond. A cooler sam samo malo jače povukao i skinuo ga.

Vedran 06.11.2004. 23:40

krajnje zanimljivo... ja neke stvari ljepljene s tim superbondom poskidam jedva s acetonom...

Freek 06.11.2004. 23:52

Citiraj:

Originally posted by VedranP
krajnje zanimljivo... ja neke stvari ljepljene s tim superbondom poskidam jedva s acetonom...
a ostala je mala mrvica. To sam sastrugao s nožem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:16.