PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   grob od 2500 kn (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=14048)

Black Dragon 04.11.2004. 16:28

grob od 2500 kn

Kako sam više lud od tih kokoš supermarketa, papakmax, maknimise, idiotzeta i ostalih "velikih" trgovačkih šupa ... mislim udaviše me susjedi jel dobar ovaj komp Sempron 2500 za 2499.- kn a? Jel će raditi i onak izgledati i imat onaj vizualni filing nečega ko tvoj i oću ja sve to moć ko i ti, mislim tvoj onaj gore slabiji komp je ipak "samo" stari pentium III kaj ne? I sada ti čovjeku objasni da:
Kućište = 700 kn
Napajanje = 400 kn
Ventilatori 6x30 + 2x75 = 330
Zalman za NB = 55
Pasivci za RAM = 4x 80 = 320
Round cablovi = 2x 45 + 30 = 120
Tastatura = 200
Miš = 150
Podloga = 150 (nemam ali planiram, a tu da bude ista cifra)
Total = 2425 kn
OK a sada mi kažite di je tu upisana i jedna komponenta od PC, dakle tu je pobrojan pleh, pa još malo pleha i neka plastike koja se vrti ... to je sve samo ono kaj je vani, nema komponenti ...
joj ... i onda kažem tipu nemoj kupiti u kokoš šopu komp to ti je kita

... ne ode lik i kupi si "pentijuma 4 aka Celeron 2400" sa čak 256 MB xy DDRa, strašni 9200SE sa punih 128MB RAMa i čak neki combo DVD i uglavnom pokrene čovjek C&C Generals ZeroHour kad ono sve stoji trza, ne miče se, mislim da ih crta rukom ljudi bi se brže kretali po mapi ... hm .. pa ček ja sam na onom tvom celiću 1300 sa 512 SDRa i onim 8500 to igrao i sve je letilo u 1024x768 ??? Ne nekaj ne valja sa kompom, ja bum to reklamirao, a jel neki drajver u pitanju to vi meštri stavite loše pa nama poslje to naplatite a, jel to fora ... mislim i sad ti jadniku koju bu to plačal narednih 12 mjeseci objasni da je to super-ultra-turbo-extrim kokoš ali je jedini problem kaj je krepana, ali takva je od rođenja a s vremenom bu sve gora i gora ... mislim i onda izjava ma to je do grafičke bum si ja stavil bolju neku 9600 ili 9800 to mi je jeftinije od punokrvog P4 ili više RAMa i bolje ploče ... mislim taj celić 2400 nebi nahranio S3 Virge64 a kamoli jedan 9800 ... ne znam da li hrani i onu "bulemičarku" 9200 SE ... mislim nakupina smeća u kutiji koja je stvarno smeće ... mislim da ovaj tu plastični koš pored stola pretvorim u kućušte bolje bi izgledao i bio kvalitetniji ...
Mislim, em ljudi u Hrvatskoj nemaju para i onda ih ovako uludo bacaju okolo, mislim ja se ne bunim, ja ću ih učiniti još siromašnijima jer bum svako malo morao nekaj slagat i preslagivat u tom smeću ... moram samo do doktorice opće prakse da vidim kad sam zadnji put dobil tetanus i ostale pikice da se ne razbolim petljajuči po tom smeću ...

miato 04.11.2004. 20:23

Re: grob od 2500 kn

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
...mislim da ih crta rukom ljudi bi se brže kretali po mapi ...
dobar : lol2 :

al nazalost slazem se stobom, najgori su oni koji me pitaju za savjet sto da kupe za 4-5 tisuca kuna, a vec su zabezicirali da ce kupit u Pevecu neko sranje.
i onda ti njih uvjeri da ipak nije sve najjeftinije u pevecu :D

Codiac 04.11.2004. 21:47

A kada ja frendu kazem nemoj kupovati to smece za 3.500kn nego cu ti ja srediti nesto puno bolje on nece i onda se cudi sto je sve koma...

Ili moja pametna sestricina oce da JA njoj namjestim GTA VICE CITY da radi na p3 gforce mx400 i 128mb rama.... samo sam reko ja nisam Bog.

Imam pun kurac takvih stvari ili ono pa sta ce mi 512 rama kada ja imam 256 i sve dobro radi ?!!!!

Ili komp duron 1300 i kaze lik ja ocu 9800pro jer mi neke igre stekaju p.s. ima 256 ddr-a

Trek 04.11.2004. 21:55

opce je zalosno sta sve ljudi uzimaju i kupuju... najgore je kad ljudi koji imaju para kupe sranje jer ih neko nasamari... 17' LCD od sonya, 3,06 HT, 1 GB rama (333!!!) 100 GB Maxtor, 9200le!!! maticnu da ne spominjem....
i to naplate 9000kn!
i onda ti čobani doslvno misle da imaju ono zvjer, strojcinu na kvadrat, ma reko popisam ti se na to...

marac 04.11.2004. 23:51

Re: grob od 2500 kn

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
I sada ti čovjeku objasni da:
Kućište = 700 kn
Napajanje = 400 kn
Ventilatori 6x30 + 2x75 = 330
Zalman za NB = 55
Pasivci za RAM = 4x 80 = 320
Round cablovi = 2x 45 + 30 = 120
Tastatura = 200
Miš = 150
Podloga = 150 (nemam ali planiram, a tu da bude ista cifra)
Total = 2425 kn
OK a sada mi kažite di je tu upisana i jedna komponenta od PC, dakle tu je pobrojan pleh, pa još malo pleha i neka plastike koja se vrti ... to je sve samo ono kaj je vani, nema komponenti ...
joj ... i onda kažem tipu nemoj kupiti u kokoš šopu komp to ti je kita

Jednim (vecim) dijelom se ne slazem sa tvojom racunicom.
Kao prvo za jedan ozbiljan kompjuter nisu potrebni pasivci za ram, kao ni 8 ventilatora, kao ni kuciste od 700kn, kao ni napajanje od 400kn, kao ni pasivci za memoriju i NB, da ne pricam o rounded kabelima i podlozi od 150kn.

Za 3000-3500kn se da sloziti jedan pristojan kompjuter koji ce pokretat vecinu danasnjih igri u pristojnoj rezoluciji i s pristojnim detaljima tako da tvoja racunica od 2500kn za hightech "periferiju" nikako ne drzi vodi za jednog korisnika kojemu je cilj tu i tamo koju igru odigrat te malo smrdit webom.

:smoke:

Tooma 05.11.2004. 00:03

i jos neki ljudi kazu da si ljubomoran kad in pokusas pomoc, a oni su te pitali

meni je tako dobar prijatelj reka kad sam mu reka da mu je bolje kupit komp sa 17'' monitorom i odvojenu televiziju, nego, kako je on tija, tv-karticu i 21'' monitor koji je onda kosta preko 8000 kn (samo monitor)
ja san u to vrime kupija sony supertrinitron 100Hz televizuju s ekranon preko 70cm za 10000 kn

Black Dragon 05.11.2004. 00:08

Ma primjer je iz krajnosti u krajnost ... mislim ja volim krajnosti tipa slon - buha ... stvar je u tome da se za 3 - 3,5k da neš složiti (bez monitora mislim) ali za 2,5k složiti komp i onda imati još petlje za njega reći da je to super komp za sve nove igre i za ozbiljan rad ne da je smiješno ... msilim ja si planiram složiti jednu epiu koja je za kućnu kino, surf mašinu i ostalo i to se da složiti za oko 2k kuna ali tu se nebu niko baš naigro ali se zato bude nasurfo, naslušo i nagledo ... poanta priče je bila da periferija može biti još skuplja od nekog tamo turbo super PCa od 2500 kn ... cilje je objasniti da se ne kupuje flaširana magla pod izgovorom, ma vi ćete se naigrati na tome još uf ... da, igra se zove kako naterato ovo da proradi ... to je iskreno surf mašina sa naginanju prema starijim naslovima u lošim prikazima ... to je cilj, ljudi puše i puše i puše ... mislim 90% PCa se u ovoj državi (od pojedinaca) kupuje za igranje, za surfanje ako 10% dobro je ... svi bi oni igara i pi*aka da gledaju, a neta se boje radi telefonskih računa ... to ti je to. Oni ne vole smrditi netom, oni vole prditi igrajuči i pareči okice ...

marac 05.11.2004. 00:27

Slazem se u potpunosti da ove konfiguracije u Pevecima, Karumima, Ipekopovima i ostalim prcvarnicama su zakurac u smislu placeno-dobiveno. Vecina kupaca u takvim prčvarnicama uzima te konfe radi marketinga i radi toga da tata na jedan kredit kupi busilicu, brusilicu i hoblericu te sinu komp i tu se nista nemoze.

Paske 05.11.2004. 08:54

Ne vidim oko čega se ti uzbuđuješ :rolleyes:

Ja obićno pitam - za što će vam comp.

Nakon toga složim konfu ( s monitorom ) od 5.000 Kn do 8.500 Kn - već ovisno o budgetu.

Ako mi netko veli - ali ja sam vidio u enteru, imaju u Autronicu pilu za 3.500 Kn s monitorom ili u Drekecu čak i s PISAČEM
:eek: . Obićno im odgovorim - ja sam ti dao konfu. a ti kupi di hočeš.

Samo .... nemoj se meni plakati kad bi igral UT2k4, a nemožeš niti instalirati jerbo imaš 40 gb HDD :rolleyes:

Najbolji su mi - ma rekao je moj susjed da je vidio ..... susjed ima 50+ godina i razgovara s pesom o vremenu. Nuf said :D

Da bih interpretirao RAK-ove riječi malko slobodnije - KO IH JEBE :p

ćiber_manija 05.11.2004. 11:09

Problem je u neinformiranosti ljudi.
Ja sam imao sličan primjer nedavno.
Moj frend je kupio neki komp Celer 2.4, 256 Mb itd.
Mašina zuji ko ventilator na autu.
Na tipkovnici backspace je smanjen na veličinu obične tipke i tu prazninu stavljena je tipka ž!
Miš je veličine polovice običnog miša tako da moraš tipkati sa skroz skvrčenim prsitma , kotačić stoji na hero, no ima plavu ledicu:p (glavno da svijetli.
To je vjerovatno platio masne pare , dok sam mu ja za te novce mogao složiti puno bolju mašinu. Najbolje je kad mi je rekao da će mu doć frajer instalirati dva programa .a to će mu naplatiti masno.
I onda mi se hvali kak on ima super komp,a ja si mislim ziher

:rolleyes:

Rivi 05.11.2004. 12:28

Ma krivo se postavljate, vi savjetodjelioci.
Prvo pitanje potencijalnom savjetoprimcu je:
1. Koliko ti para misliš dat za komp.?
A drugo:
2. Koja će bit namjena tog kompa.?

Nakon toga u sekundi možete odlučit da li uopće ima smisla čovjeku išta govorit.
Ako da, pomozite, a ako ne, jedno kratko "ne znam" i stvar riješena. I uštedili ste i vrijeme i živce.

spawn 05.11.2004. 12:29

Jedan frend je kupio HOCU INTERNET prije 2 godine. Zivo smece. Toliko sam ga zajebavao i prcao i zajebavao itd itd,da je na kraju puko i kupio si super konfu za 5500. Reko,evo ti prijatelju,sad te ova konfa kostala preko 10000 jer si glup.Sorry sta ti kazem,ali jedini nacin da naucis nesto je da te izvrijedjam,tj da ti kazem da si glup.. Imas toliko ljudi koji se nesto kuze,i svi upozoravaju na to govno,i di ces ti jebote nego stat bas u to govno. Ahhhh...

miato 05.11.2004. 22:04

nevezano uz raspravu...
ste culi reklamu za hgspot?

pocinje dobro... kao tip nabraja neku komponente, tipa 7ghz procesor, digitalac sa 30x optickim zoomom i sl.

no kraj reklame je mocan.
"ako hoces kvalitetno, odi u Hgspot. Samo kvalitetna roba ;) "

LorD ClockaN 05.11.2004. 22:14

Šta vas boli qurac šta drugi kupuju, glavno da vi znate šta hočete i da se pritom ne zahebete

Fleks 05.11.2004. 22:32

Sad si me sjetil sa hoču pičke, ovaj hoču internet... Sused prije dve godine uzel za nekih 8000 (tak mi je reko) celera na 900 i jebe me več 2 godine zakej njemu ne radi UT i ja njemu hoču objasnit, ali ne njegov PC košta 8000 to je mrak celeron koji je nabrijani pentium 7 a aladin grafićka Đi force 9 za Japansko tržište. E pa onda odi u Japan nebuju te pustili prek granice zbog šveranja teškog smeča. Zatucani...:rolleyes:

Roller 09.11.2004. 02:09

Možda i ja najviše mrzim kad moram nekoj maminoj frendici, tj. njezinom sineku složit komp., no za male novce se malim kombinacijama da složit čist pristojno računalo, sjedneš u auto i malo vozanja po Zagrebu.
Baš sam svom kumčetu složio ljetos za 3500Kn sasvim OK stroj, sve bilo novo, Abit ploča na KT400 čipsetu 300Kn, GF4Ti, 256MB, 60GB i sedamnajstica MAG flat...sve skupa došlo 3480, popio pivu i sjetio se da nisam kupio tipkovnicu...
Eto, baš danas vele kak su prezadopvoljni za te novce, dok za duplo veću cifru u nekom pevcu ne bi dobili takav komp.
trebaš se znat postavit ozbiljno:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:12.