![]() |
Kvaliteta prikaza slike kod plazmi - Plazma vs LCD 2009
Objavljen je prvi autorski tekst koji ce mnoge zanimati jer se tice same kupovine;
Kvaliteta prikaza slike kod plazmi - Plazma vs LCD 2009 http://hdtelevizija.com/2009/02/27/kval ... #more-4350 Ovo je izmjenjena verzija teskta koji stoji u prvom postu na http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140 ovom threadu. Dodane su; - Tablice izracunavanje gustine pixela - Neo-PDP paneli - Smanjena potrosnja plasmi u 2009 - Rekao sam i nesto dobro za LCD :) |
Bok svima,
Citiraj:
|
No problem ;)
|
Citiraj:
Ja sam odlučio uzet LCD vjerojatno Sony ali Nani ti si razlog kaj ću kroz koji mjesec uzet plazmu i to 100% Panasonic samo moram vidjeti koja bude udaljenost gledanja u novom stanu.A prije nego budem išal u kupovinu bit će pitanje koje sigurno. |
Pohvala za post ... sad bi ti roknuo 10 x "THNX-ova" da postoji :D ... također ...
Smatram da su "Quote-ovi" od onog MirkoST isto na "mjestu". |
Mogu reći da bi se o objektivnosti tog članka dalo raspravljati. Vidi se da je autor na strani plazme i da će ju na svaki način "obraniti".
I sam posjedujem plazmu (42PV80) pa se ne slažem sa nekim stvarima. A i ono da 1% ljudi uočava fosforne tragove; ne bih rekao, ja sam to uočio čak i kad nisam znao što je to, znači nisam se trudio da to uočim ali sam uočio i tek poslje saznao što je to. I nisam jedini, nekolika poznanika kod kojih sam isprobavao jel vrijedi tih 1%(jesam li ja zbilja tako poseban :D) pokazalo se da svi to mogu uočiti. Tako da i o tome razmislite. Nemojte se oslanjati samo na njegove članke pogledajte još negdje. Još mi je jedino žao što nemam FullHD jer ovako imam poteškoća u korištenju plazme kao PC ekrana. Ali za filmove (mkv HD) je solidna. Još mogu reći da ni crna nije onakva kakvom sam ju zamišljao, što je vidljivo u potpunom mraku. |
De sta te briga ... vise-manje nama obicnim smrtnicima to i nije tako bitno jer velika vecina nas ce iovako ocoraviti od zurenja u PC monitor, tako da nam na kraju uopce nece biti bitno da li posjedujemo kakav fensi-šmensi fjučr koji nam poboljsava sliku kad ionako bez đozluka debljine prosječne peperalje necemo biti u stanju vidjeti prst pred nosom:D
|
Citiraj:
|
Mislim ne vidim zašto se uopće ljudi dijele na strane i stvara se toliki rat, mislim ono. IMHO bi radije plazmu uzeo jer je veća, pristupačnija cijenom/veličinom i nema problema s kutevima gledanja. Ako je crna bolja na plazmi super, ali ne vidim zašto se uvijek sve svodi na Plazma vs LCD, Xbox 360 vs PS3... Pa kupite što vam bolje paše i tišina, koga boli kita jel vi mislite da je nesto bolje od neceg drugog.
Ovaj MirkoST se uzjebo i tu i na forum.hr i svugdje, kao da ce propast LCD ako ljudi krenu kupovat plazmu ili obrnuto. Osobno doma furam CRT televizor jer ima puno bolju sliku i od LCDa i od Plazme, a ni ne treba mi HD sadržaj da bi mogao uživat u slici jer i obični Divxi/DVDi izgledaju odlično. |
"forumaši" su uvijek bili impresivna grupa, jer treba puno praktičnog znanja za copy-paste nekakvih činjenica sa sličnih internet stranica, gdje sve puca od inžinjera
|
bilo bi dobro kad bi nani bio vise objektivniji u svome pisanju.
moja preporuka odite u ducan i gledajte sami. |
Zato jer su ljudi izgubili sposobnost da misle svojom glavom i trebaju da im netko kaze na sto da trose svoje pare. Ovime ne umanjujem doprinos nekih (tipa nani i sl.) od kojih se moze mnogo nauciti, al ovo izmice svakoj kontroli i slazem se.
-prije 6 mjeseci nakon 42 stranice raspravljanja o nekakvoj spektakularnoj grafici crysisa napokon stize krunski dokaz! 2 slicice sa minimalnim razlikama, koje ce valjda zecepiti usta svima koji kukaju da su uludo baccili tada novce u dx10 graf. kartice. -prije 4 mjeseca na 3 strane se pljuvalo covjeka jer je kupio lcd koji mu "bolje izgleda" i bombardiralo ga se tehnickim karakteristikama plazme, jer ce eto takvi brojevi promjenuti njegovu percepciju i vid i shvatiti ce da je kupio losiji proizvod -jucer nakon 2 strane savjetovanja oko entery level pojacala, niza savjeta itd. lik odlazi i kupuje ono koje mu najljepše izgleda........ -kontnuirani spam teme konfiguracije u kojoj se po 10 000 put postavlja isto pitanje umjesto da se sa 2grama zdrave logike i 5 minuta citanja zakljuci sam - je strasan Radilo se o audiu videu ili pc-u izgleda da je ipak najvece zadovoljstvo ljudi postalo odobravanje drugih, ili jos gore tude misljenje jer su svoje nesposobni stvoriti, a svrha kupovne i savjeta na forumu, koja bi trebala biti kako sto manje novaca potrositi , a dobiti sve sto ti treba (dakle vaganje potreba i sredstava s iskustvima vlasnika), se poprilicno izgubila. A i djeljenja na tabore...intel/amd , ati/ndvidia, blue ray/hd, pc/konzole, plazma/lcd, cd/minidisc, vhs/betamax itd. je rezultat cinjenice da ljudi ne mogu biti zadovoljni svojim stvarima cak i kad im sluze svrsi, ako postoje neki drugi ljudi koji imaju drugi tip iste stvari i tvrde da je bolji...sto je strasno. E da a teme koje slusalice do 90 kn ili koji usb stick do 60 kuna(ne omalovazavam nicije novce, al kolko se stickovi do 60 kuna mogu razlikovati, i kolka moze biti steta losijeg izbora????????) su sulude. Sorryy na ot morao sam :fuming:. |
Sve je ovo klasicno prepucavanje koje vuce svoje korijene jos od onga prepucavanja dali je bolji riz ili ei nis tv, tako je bilo sa cd playerima, pojacalima i sl. uvijek je bilo ljudi kojima su teh. specifikacije sveto pismo a uvijek je bilo ljudi koji ih ignorisu jer misle kao npr. ja da je to marketinsko glupiranje, licno nesto nevolim plazmu nego lcd i imam lcd kojim sam jako zadovoljan, filmofil i audiofil ali nisam bolesnik da se opterecujem sa 10% boljim zvukom ili slikom, film gledam radi ,a ne da sad da brojim piksele i dozivljavam orgazam zato sto mi tv ima vise tacaka nego komsin ili zato sto je full hd, daleko od toga da volim sad sliku loseg divixa ili tv programa ali mi je svejedno dali cu pogledati dobar dvd ili hd sa racunara toliko bas nisam opterecen tim razlikama u kvaliteti.
|
Citiraj:
AKo je netko danas gledao Nedjeljom u dva, nesto slicno je rekao Škegro , samo jasno u drugom kontekstu (pitanje ekonsomke situcije , kako pokriti deficit). Forumi i chatroomovi su birtije 21.og stoljeca. in the end , jedini pravi kriterij je Citiraj:
znam vise 32´ LCDa na kojima program izgleda losije nego na 55cm Quadru iz Konzuma za saku kuna. |
Apsolutno potpisujem sve što je rekao Hrvoje xyz. Televizor je jedna od stvari koja se ne kupuje (samo) prema reviewu. Odite u dućan i pogledajte sliku. Koja vam se najviše sviđa, kupite. Rasprave koja tehnologija je bolja a koja lošija ne vode nikuda.
Citiraj:
|
Imam ja, što te konkretno zanima? Surfam skoro pa normalno s kreveta, to je znači nekakvih 2.8m od tv-a. Doduše, gore je win 7 s malo poštelanim clear typ fontovima, da se bolje vidi. Gle, nije ono za potpuno zamjenu pc monitora tak jasno, ipak je to 1280x720 na skoro 3 metra, ne može to biti toliko čisto, detaljno itd. Ali da se može normalno raditi osnovne stvari, može...
|
baš bi me zanimala ugodnost rada na 1080p u windowsima na 37"/42" :D
|
Citiraj:
otvoriš fajlu i čitaš iz kuhinje :-p |
Citiraj:
ovdje si valjda htio reci da moras biti na 1m da bi uopce nesto vidio sta pise, jel? :stoopid: |
E a zašto bi 1920x1080 bila sitna reza na plazmi od 42"? :/
Ako meni na 17" monitoru na laptopu nije mala 1920x1200 ne vidim zašto bi ova bila problem, u biti bi trebala bit taman za skoro pa ugodan rad. |
Citiraj:
Također, dali ti slika titra u nekim bojama (npr. dio wallpapera i sl.)? Citiraj:
|
Citiraj:
Ukoliko se nisi pripremio zadacu surfajuci po netu navjerojatnije odlaskom direktno u ducan i tamo na oko odabrati je fail... biraj jednu telku sigurno ces pogrijesiti... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Da, kad opalim font na 120 onda je odlično. |
Citiraj:
cek, jel ja to dobro tebe nerazumijem ili? Ti meni tvrdis da na full hd plazmi od 42" vidis normalno citati u wordu kad si zavaljen na drugoj strani sobe (aka par metara daljine) samo tako? Jel mrkva sta pomagala tu kad si bio malen ili sta? :D Stvarno neznam - pa na 37" plazmi i rezi od 1024x720 i clear type fontovima, te podesavanjem svih mogucih paramatera unutar nvidia panela nije to bash "to" s nekih 2.5 metara kod mene(u pitanju je 37pv80p)... Filmovi i telka izgledaju super, ali da se na tome moze raditi kao na monitoru... ni priblizno. @velorien - aj razmisli malo na kojoj udaljenosti si kad gledas u laptop i na kojoj kad gledas u monitor. Sad lijepo odi unazad 3 metra i da vidimo koliko ces i sta vidjeti na takvoj rezoluciji |
krivo smo se razumjeli,
syss je samo napisao "rad na 1080p", nije pisalo isključivo plazma, u biti ja sam pogriješio, trebao sam odmah vidjeti da se nadovezuje na post iznad ja imam lcd tak da mi je svejedno s koje udaljenosti gledam.... |
Citiraj:
Bez obzira da li je rijec o LCD-u ili Plazmi, stvar je rezolucije. U oba slucaja slika je kristalna, jasna, lijepa i oštra ... sve 5. Ali ... što je reza manja, font je veci i obrnuto. Word ne citam sa trosjeda koji je oko 3m udaljen, ali ponekad surfam. I ako Operu ne zumiran na nekih 120-150% teško je ista procitati bez naprezanja. Kad bi to bilo tako onda bi svi titlovi u filmovima bili velicine 4-5 pixela, sto naravno nisu. Tesko je docarati fotkom, a i digitalac je ubi boze :) ... lijevo je default velicina - desno 150% (oko 2m udaljenosti) znaci tu je negdje granica gdje mozes citati bez zoom-a, al ipak je mnogo ugodnije sa zoom-om. http://www.imagesforme.com/out.php/t381072_P2010005.JPG |
Citiraj:
|
Citiraj:
štoviše super mi je rad u recimo fotošopu , slike su ogromne, i ne vidim razlog zašto bih stavio rezu na 1024x768 ako je nativna reza monitora 1080p, jedina stvar kaj je loša je recimo ak je trenutna rezolucija na monitoru 1920x1080p na 24hz možda se pojavi neko malo titranje al pošto uvijek stoji na 60Hz neam apsolutno nikakvih problema . . . u 3D enviromentu isto tak postoji tzv. "game" mode koji uklanja ghosting, jer ovdje je ipak riječ o TV-u a ne o monitoru... |
Citiraj:
ha? Post ispred tebe objasnjava sve sta sam htio reci. full hd rezolucija na 42" jednostavno nije predvidjena za daljine vece od 1.5m kad je u pitanju word/citanje/neki normalan tekst. Svaka cast onima koji vide citati na vecoj daljini bez zoomiranja/ogromno veceg DPI-a, ali tu se ne radi o tome da lijepo slika izgleda u filmovima... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:53. |