![]() |
Pitanje o kondenzatoru
Nabavio sam plocu i815 chipset i sad bi stavio tualatin preko lin-lin adaptera, ali smeta jedan kondenzator (vidi sliku) pa me zanima jel bi mogo odlemit kond i stavit duže žice tako da adapter sjedne do kraja, tj. jel bi to radilo tako ?
http://slike.hr/slika/img0070th.jpg |
Citiraj:
Rješenje je: kupi drugi isti takav i fino ga zalemiš nanovo, samo sa dužim nožicama i svineš ga u stranu onda. Ili čak ga odozdola staviš, samo paziš da ne smeta kod montiranja matične :) I samo pazi kod (od/za)lemljivanja jer je to 8 slojni PCB i najvjerojatnije trebaš dosta grijati da popusti, da ne progoriš koji sloj. Samo nježno :) |
bit ce malo tesko kod mene kupit takav kondenzator. 6.3V/1500microF. nekako mi je neisplativo narucit kond za 5 kn u cipoteci a postarinu platit onda 15-20 kn. pogledat cu po trgovinama a ako nema takav koji se moze ubacit umjesto toga ? neki kazu da napon mora biti isti a kapacitet veci, drugi pak da kapacitet mora biti isti.
|
Citiraj:
da vidis kako pistolj od 75W odlemljuje kondenzatore, grijes na jednoj strani - ispadaju obje van :). ali, promjenio kondenzatore - ploca proradila i radi dan danas :stoopid:. :D Citiraj:
edit. a da samo odrezes taj kut gdje to smeta plastika za kondenzator? opet ti ostanu ove kvacice za hladnjak, ne petljas nista po samoj ploci. |
Citiraj:
Hmm, to je neka starija matična sigurno u pitanju... ove danas su prilično osjetljive :p Potvrđujem zadnju konstataciju. :) |
Citiraj:
|
a da samo odrezes taj kut gdje to smeta plastika za kondenzator? opet ti ostanu ove kvacice za hladnjak, ne petljas nista po samoj ploci.[/QUOTE]
nebi islo jer sa druge strane je onda capica za zatezanje procesora. ploca me dosla 20 kn tak da nije puno al volim biti siguran to sto radim. sad onda krecem u nabavu kondenzatora. puno hvala svima |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:29. |