PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Japan uvodi bezicnu struju do 2015-2020 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=139239)

bluefluid 20.02.2009. 08:13

Japan uvodi bezicnu struju do 2015-2020

Evo jedna zanimljivost s dalekog istoka! Kod nas je ovo jednom bilo spomenuto u vijestima... prava steta sto zivimo u drzavi u kojoj je bitnije sto rade Gotovcevi nego nesto ovako revolucionarno :kafa:

>>>link<<<

Red Dwarf 20.02.2009. 08:54

pa i mi cemo to uvesti negdje do '20-e.....2120...

QuidZz 20.02.2009. 08:59

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1282289)
pa i mi cemo to uvesti negdje do '20-e.....2120...

:D :D :D

Hoff 20.02.2009. 09:18

Žalosno je da ćemo kao zemlja i koje je ponikao čovjek koji je posvetio život ovoj ideji među zadnjima uvesti ovo kad jednog dana bude praktično primjenjivo.

Big Guy 20.02.2009. 09:18

@bluefluid
mogao si to staviti u novosti :D

samo je pitanje ako će oni htjeti baš da im se to plaća ili pa idu za besplatnom energijom onako kako je Tesla to zamislio
ali za sada je ideja jako dobra

bluefluid 20.02.2009. 09:55

@Big Guy
my bad :)

nedavno je bio na telki onaj film o Tesli, predobar je, gledao sam ga opet...

Remixer 20.02.2009. 10:39

i mene je Tesla zadivio, ponajviše s time što je sve trebalo biti free... dobro ovaj kaže (Hoff): odavde je struja došla - a mi ćemo zadnji imati tak' šta, pa tam negdje moji unuci možda budu imali to...

Burko 20.02.2009. 10:44

da, i ako krenete dalje u problematiku zasto je opcenito takvo stanje kod nas i zasto ce biti u sljedecih xy godina, doci cete do zabranjene teme na forumu. :D

ali ja skidam kapu japancima, narod nije normalan. istina bog, radi, radi i samo radi, ali se itekako isplati.

Codiac 20.02.2009. 18:42

a morali su nesto napraviti koliko cujem u najgoroj su recesiji u zadnjih 35 godina :((

Halos 20.02.2009. 18:45

Citiraj:

Autor Burko (Post 1282349)
ali ja skidam kapu japancima, narod nije normalan. istina bog, radi, radi i samo radi

da,pa bas i nebih rekao, istina je da rade, ali kad oni stignu živjet(!?), pa fuckas to...rad je nametnuto zbog love, love i love. Mislim...nismo mi mravi, podarena nam je savijest i volja pa svejedno imamo samo jednu funkciju, radimo spavamo radimo spavamo...

fakat nisu normalni.:kafa:

Milentije 20.02.2009. 19:09

Cuo sam za ovu vijest ranije. Prije par godina sam uhavio i neku vijest na televiziji (crnogorskoj dok sam bio dole :)) kada su oni likovi po prvi put prakticno primjenili tako nesto, na udaljenost od nekih 10ak metara. Bila je obicna sijalica u pitanju, ali Boze moj, od necega se mora krenuti.

mann 27.02.2009. 23:45

Davno sam bio na nekakvoj smotri fizicara u Dubrovniku, i frajer donio nekakav Teslin transfomator i upalio zarulju na 2-3metra. Uz veliku buku i prasak nenonska lapma zasvijetljesce. :) :)

Salu na stranu tada je bilo razgovora o magnetizmu i slicnim stvarima pa je receno da nije cak tolko to nemoguce ali su gubitci u ovome trenu ogromni (to je bilo prije jedno 10 godina)...

generic 28.02.2009. 00:08

Citiraj:

Autor mann (Post 1288847)
Davno sam bio na nekakvoj smotri fizicara u Dubrovniku, i frajer donio nekakav Teslin transfomator i upalio zarulju na 2-3metra.

Ovo da.

Citiraj:

Autor mann (Post 1288847)
Uz veliku buku i prasak nenonska lapma zasvijetljesce. :) :)

Ovo ne :)

Nema praska.

Neo-ST 28.02.2009. 00:12

Ja sam čuo da je ta tehnologija odavno poznata (izumio je Tesla), no iz financijskih razloga nije puštena javnosti :stoopid:

brodjo 28.02.2009. 00:21

Napravili su to na MIT-u. Opet je bio neki Hrvat u pitanju, neznam točno imena. ali ovo je definitivno budućnost. al treba na tome još jaaaaaaaaaaaako puno raditi.

mymoon 28.02.2009. 11:07

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1288864)
Ja sam čuo da je ta tehnologija odavno poznata (izumio je Tesla), no iz financijskih razloga nije puštena javnosti :stoopid:

točno. nema kontrole priključenih korisnika, te samim time nema načina naplate tako utrošene energije.

Dule 28.02.2009. 11:56

Mislim da ovo nece zazivjeti tako skoro :stoopid:

daemon1 28.02.2009. 12:46

Citiraj:

Autor Dule (Post 1288978)
Mislim da ovo nece zazivjeti tako skoro :stoopid:

živi bili pa vidili

flash1 28.02.2009. 13:15

Citiraj:

Autor generic (Post 1288859)

Ovo ne :)

Nema buke i praska.

pa čuj, vidio sam tih demonstracija u živo bezbroj puta. I "buka" je itekako prisutna.

sasuke_the_king 28.02.2009. 13:30

pa odite u tehnički muzej, vi koji ste iz zagreba znate di je, mi smo glupu kartu okretali 100 puta i na kraju umjesto do muzeja došli na fer (pa smo za nazad pitali ljude di je to).
praska ima kad proradi onaj veliki teslin trasformator (imam filmiće negdje, snimali smo), a za bežičnu struju je lik upalio neku zlatnu kuglu ako se dobro sjećam, i onda je šetao po onom prostoru sa neonkom u ruci koja je svjetlila (uz komentar koji je išao ovako nekako " kad upalimo ovo svi susjedi nam hebu mater jer ne vide ništa na televiziji").

generic 28.02.2009. 13:30

Citiraj:

Autor flash1 (Post 1289012)
pa čuj, vidio sam tih demonstracija u živo bezbroj puta. I "buka" je itekako prisutna.

Radio teslin transformator u osnovnoj za natjecanje iz tehničkog. Bio u Smiljanu i vidio trafo od milijun volti i nema nikakvog praska, ali ima pucketanja kad se stvara luk i zujanja. Prasak nastaje samo pri naglom izbijanju i proboju zraka kad nastaje efekt sličan munji. Ali kad neonku približiš da svijetli, nema buke.

Uglavnom, lijepa stvar, ali samo za ograničen domet. No, javlja se i pitanje jakosti električnog polja u blizini takvih "utičnica". Vjerojatno će dežurni zeleni, ljubičasti, plavi i što ja znam sve koji imati prigovora radi utjecaja na ljudsko zdravlje.

svebee 28.02.2009. 13:31

Citiraj:

Autor flash1 (Post 1289012)
I "buka" je itekako prisutna.

ja samo čujem lagano "zujanje" :stoopid: vjerojatno ne govorimo o istoj stvari...

EDIT: generic bio brži

Swarm dude 28.02.2009. 13:32

Japan također razvija program izgradnje divovskih solarnih ploča koje bi kružile oko Zemlje i zatim bi energiju prenosile pomoću lasera na Zemlju. Ako se ne varam, planiraju nešto napraviti oko 2020. godine. Japan se zahuktao :D

generic 28.02.2009. 13:43

Citiraj:

Autor Swarm dude (Post 1289026)
Japan također razvija program izgradnje divovskih solarnih ploča koje bi kružile oko Zemlje i zatim bi energiju prenosile pomoću lasera na Zemlju. Ako se ne varam, planiraju nešto napraviti oko 2020. godine. Japan se zahuktao :D

Imaš kakav link? Baš mi treba tema za seminar iz fizike lasera :D Dobro je to za cijelu ljudsku vrstu. Ako riješimo problem energije možda ćemo se malo manje klat međusobno.

edit:
@Gabre: Najluđe su one pizdarije za vrtit se. Izgleda kao igralište za djecu :D

Swarm dude 28.02.2009. 13:46

Čitao u Scientific Americanu o tome ili nekom sličnom časopisu, pa nemam link ali Gugl daje rezultate, evo nečega.

Gabre 28.02.2009. 13:57

što to pričate o mom susjedu Tesli? tu mi je memorijalni centar od moje kuće 1 km.

dođite, vidite, mene primi nekako strahopoštovanje kad uđem u njegovu rodnu kuću, osjećam se dijelom povijesti, a ujedno ne mogu vjerovati da sam pod istim krovom gdje je isti Nikola Tesla živio, disao, razmišljao i stvarao...

imate sat i pol vožne od zg do tu, izlet napravite i malo pogledajte gdje je odrastao jedan od najvećih inovatora, znanstvenika i genija na ovom svijetu.

flash1 28.02.2009. 14:39

Citiraj:

Autor svebee (Post 1289025)
ja samo čujem lagano "zujanje" :stoopid: vjerojatno ne govorimo o istoj stvari...

EDIT: generic bio brži

pa to lagano zujanje se uvijek čuje, s tim da nekad baš i nije tako lagano.
Sjećam se još iz srednje, tih transformatora je bilo na bacanje, od malih do stvarno gromada.

Baja 001 28.02.2009. 17:55

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1289046)
što to pričate o mom susjedu Tesli? tu mi je memorijalni centar od moje kuće 1 km.

dođite, vidite, mene primi nekako strahopoštovanje kad uđem u njegovu rodnu kuću, osjećam se dijelom povijesti, a ujedno ne mogu vjerovati da sam pod istim krovom gdje je isti Nikola Tesla živio, disao, razmišljao i stvarao...

imate sat i pol vožne od zg do tu, izlet napravite i malo pogledajte gdje je odrastao jedan od najvećih inovatora, znanstvenika i genija na ovom svijetu.

Je li Tesla hrvat? Ovo govorim jer sam čuo da mu je netko iz Srbije. Samo zanči trebam potvrdu. (Nije ništa nacionalistički ;))

Isto tako netko je spomenio da nema naplaćivanja energije, i to je točno AFAIK i prema tome teško će biti izvedivo u praksi.

Što se tiče Japanaca, oni žive da bi radili, a ne rade da bi žvili :D hebo taki život.

Swarm dude 28.02.2009. 18:13

Tesla je tada bio državljanin Austro-Ugarske, pošto je Hrv. bila dijelom Austro-Ugarske i podrijetlom Srb, sve dok nije otišao u Ameriku jel. Tesla je mislim jednom izjavio kako je bio ponosan na svoj kraj i svoje podrijetlo, pa mislim da je on danas živ, izjasnio bi se kao Hrvat sprskog podrijetla :D

Halos 28.02.2009. 18:50

Kad se malo dublje uđe u to sve, nebitno je kojeg je podrijetla, jer smo svi ljudi na kraju krajeva...:)

Znam da je bila ona fora sa Teslinim eksperimentom da je upalio žarulju preko altanskog oceana, koliko sma zapamtio. Pomoću onog tornja kojeg su mu kasnije uništili, jer., jbg., drzava mora na struji zarađivat(čitaj da je praktički dijelio struju...)

Ako sam dobro zapamtio, davno sam to citao.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:36.