![]() |
(riješeno) Grafika u igrama se "raspadne"
Prvo ukratko o konfi.
E8400@3.7Ghz, Gainward 8800GT@720/1030, Asus P5K sve je stabilno, radi tako vec mjesecima bez rusenja. Win XP SP3, nVidia driveri 181.20. Dogadja mi se to da se nakon nekog vremena u igri "raspadne" grafika. Tesko je to opisati, ali izgleda kao da se jedna tekstura razljepi preko cijelog ekrana. To mi se dogadja u Fear 2, Witcher:EE i prvom Far Cry-u. Evo jedan screenshot iz Feara. http://img18.imageshack.us/img18/1835/feargreskamb9.jpg Ima li itko ideju u cem je fora? |
kako ti se krecu temperature u kucistu, posebno graficke kartice? Moze biti da pomalo otkazuje memorija na grafickoj, kad baca artefakte.
|
Malo si kloknuo grafu previse, smanji takt memorije, a mozda i proca (od grafe) :)
|
Citiraj:
Proc 54 pri full loadu. Graficka 51.5 prema GPU-Z, a 59 prema ATItoolu dok ATItool trazi artefakte, kojih nema. Ovo za memoriju je moguce, iako mi nije bas jasno. U Witcheru kada se to dogodi, napravim quickload i ponovno je grafika normalna, tak da mi to smrdi na softverski problem. Citiraj:
Isto se dogadja i na stock frekvencijama. |
Nisi razmišljao o tome da povećani taktovi uzrokuju brže kvarenje elektroničkih dijelova na komponentama? Vrati ti na default sve postavke, pogotovo one od grafe.
|
Citiraj:
Isto se dogadja i na stock frekvencijama, citaj moj post. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
jesi probo drivere promjenit, nadji jos 2 verzije drivera pa probaj kak ce radit
|
Evo kad meni nitko nije uspio pomoci, da ja pomognem drugima.
Problem je bio u RivaTuneru koji je u kombinaciji sa novijim(nepodrzanim) driverima radio sranja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:00. |