PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   RAID controller driveri (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=139122)

mustra 19.02.2009. 08:18

RAID controller driveri

ovako kupio sam novu gigabyte EP45-DS3 ploču i sve sam instalirao bez ikakvog problema.
Tj svi driveri su bili na cd-u od ploče no nema drivera za radi controller a bez toga mi ne želi prikazati sata diskove.

Imam instalirane win na IDE disku a ovi sata diskovi su mu dodatni.
Znaći bios najnormalnije vidi te diskove no win ih ne želi prikazati jer nema raid controlera.

Tražio sam na njihovoj stranici i svukuda ali nemrem ništa naći dali ima tko kakav prijedlog. Radi se od win xp sp3.

A mislim da konfiguracija nije bitna.
jedino možda nisam siguran. Na ploči su SATAII a moji diskovi su običan SATA. No piše da podržava i ovaj stari sata.

hvala

thopok 19.02.2009. 13:49

FAQ
Valjda se još jednom korisnike "prisiljava" da koriste određeni OS.

--

Download Intel® Matrix Storage Manager?

Citiraj:

Na ploči su SATAII a moji diskovi su običan SATA
Možda im ipak treba ograničit brzinu(detalji u dokumentaciji diskova)?

tor 19.02.2009. 14:14

Nema veze što je disk SATA 1, a na ploči SATA II konektori. U obrnutom slučaj une bi radilo, tak da...
I to nije radi kontroler, već samo sata kontroler, koji je dio South Bridge chipseta, što bi trebalo biti dio drivera intel.inf. Jel ti u device manageru ima kakvih žutih uskličnika/upitnika? Ako da - samo idi na update driver i pokaži mu lokaciju od intelovih dirvera na c disku, tamo gdje si ih instalirao. AKo nemaš problema u device manageru, desni klik na my comp, manage, disk managment pa vidi što je tamo. Možda iskovi samo nemaju dodijeljeno slovo pa ga windoze ne vide, jer nije adrsiran.
EDIT; sad tek vidjeh što je thopok stavio pod faq, jebiga :D

domy_os 19.02.2009. 16:54

Da mu je uključen AHCI, ne bi uspio ni bootati Windowse... :)

thopok 19.02.2009. 17:08

A kaže
Citiraj:

Imam instalirane win na IDE disku
:stoopid:
Također je nejasan i FAQ.

Citiraj:

The function ICH8 AHCI can only be enabled under Vista
Citiraj:

Intel® ICH10
Specifications

mustra 22.02.2009. 14:13

ej nije me bilo par dana na forumu. uglavnom našao sam novu grešku.

a to je sljedeće nije problem u raid controleru već je problem u disku.

e sada situacija je sljedeća.

Kada nema tog diska, sve dobro digne se iz prve bez beda. kada stavim taj disk dizanje traje jedno 4-5 min. disk managment treba jedno 5 min da pokaže diskove.
i kada se pokaže kaže da je je taj disk dynamic i da je unreadable. i dajem mi samo opciju da ga pretvorim u basic ali kaže da ću time izgubiti sve podatke s njega.

dali postoji neki način da se spase podatci s diska Huh??.
to je novi disk koji je radio ispravno dok ga nisam izvukao iz starog kompa. star je možda pola godine. segate 320 gb . please help možda postoji neki način.

thopok 22.02.2009. 14:27

Citiraj:

star je možda pola godine. segate 320 gb . please help možda postoji neki način.
Seagate 7200.11 masovno umiru!

mustra 22.02.2009. 14:30

moj je 7200.10

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:55.