PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Moze li se VirtualDubModu napraviti... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=13904)

pogi 30.10.2004. 21:26

Moze li se VirtualDubModu napraviti...

Da li je moguce nekako automatizirati/ubaciti na job listu u
VDM-u i kodiranje wav fajla u mp3?

Dakle da job control izgleda otprilike ovako:
Job1 cupanje zvuka u wav fajl
Job2 njegovo kodiranje u mp3
Job3 prvi prolaz videa u divx
Job4 drugi prolaz videa u divx
Job5 spajanje mp3 fajla sa videom

To me vec duze vremena zanima ali nikakvog (pozitivnog) odgovora nisam nasao. Dakle kako automatizirati i ovaj Job2

Tooma 31.10.2004. 02:49

mislim da neces moc kodirat zvuk bez videa.

ono sto ti trebas napravit je:

job 1 prvi prolaz videa u divx, a zvuk isklucit ili stavit na Direct stream copy
job 2 drugi prolaz videa u divx, omogucit stream i stavit u koji ga format oces

ili jos bolje
iscupat zvuk u odvojenu wav ili mp3 datoteku
prekodirat zvuk u lameu ili necem slicnom
napravit prvi prolaz bez zvuka
napravit drugi prolaz sa novom zvucnom datotekom

pogi 31.10.2004. 21:51

Citiraj:

mislim da neces moc kodirat zvuk bez videa
Ovo ne kuzim sto mislis reci? Da nemogu wav prekodirat u mp3 bez videa? ???

Citiraj:

prekodirat zvuk u lameu ili necem slicnom
Koristim ja VDM vec duze vrijeme i jedino sto sam pitao da li se ovo quotano moze ubaciti kao job u VDMu.

JA jedino zelim da na kraju VDM izbaci avi fajl xvid+mp3 u odredjenom direktoriju.

Costa 01.11.2004. 11:21

Enkodirati zvuk u VDM-u mozes jedino ako ga spajas s videom. Bez videa nista.

Znaci prema ovom tvome izbacis 2. job i u 4. ili 5. jobu (5. job ti u ovom slucaju ne treba osim ako mislis rezat na vise dijelova) radis spajanje videa i onog wava kojeg si iscupao ali tako da radis pretvaranje u mp3. Dobijes Video + mp3, tj. ono sto si trazio.

pogi 01.11.2004. 19:58

Citiraj:

Originally posted by Costa
Znaci prema ovom tvome izbacis 2. job i u 4. ili 5. jobu (5. job ti u ovom slucaju ne treba osim ako mislis rezat na vise dijelova) radis spajanje videa i onog wava kojeg si iscupao ali tako da radis pretvaranje u mp3. Dobijes Video + mp3, tj. ono sto si trazio.
Kako to napraviti? Zar VDM ima neki svoj interni mp3 enkoder ili koristi vanjski (lame)?

Costa 01.11.2004. 20:20

Streams > Stream list

Sad vidis audio strem(ove). Desni klik na onaj koji zelis enkodirati i izaberes "Full processing mode". Sad opet denim klikom biras "Compression" i koji god codec zelis/mozes.

pogi 01.11.2004. 20:56

Citiraj:

Originally posted by Costa
Streams > Stream list

Sad vidis audio strem(ove). Desni klik na onaj koji zelis enkodirati i izaberes "Full processing mode". Sad opet denim klikom biras "Compression" i koji god codec zelis/mozes.

TNX na pomoci. Dosad sam napravio barem trocifren broj avi fajlova sa njime a nisam znao za desni klik na audio streamove :)

Svasta.... nego jedna nova stvar. Pod MPEG Layer-3 VDM nudi maximalno 56kbps. Kako napraviti nekih normalnih 128 kbps? Nije mi prikazan LAME

Tooma 01.11.2004. 23:18

moras instalirat neki bolji mp3 codec
taj sta imas ti se instalira s windowsima ili media playerom i posto microsoft gura svoj wma ostavija je mogucnost kodiranja samo do 56 kbps

pogi 02.11.2004. 07:12

Citiraj:

Originally posted by Tooma
moras instalirat neki bolji mp3 codec
Nasao sam lame 3.96 koji u sebi sadrzi i ACM verziju encodera koju se instalira i sada imam i lame na raspolaganju.

TNX svima (obojici) .

Costa 02.11.2004. 09:58

Citiraj:

Originally posted by pogi
TNX na pomoci. Dosad sam napravio barem trocifren broj avi fajlova sa njime a nisam znao za desni klik na audio streamove :)
Sad znas pa ce biti lakse doci do cetverocifrenog broja :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:18.