PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Jos malo pitanja o DVD przama (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=13851)

pogi 29.10.2004. 07:34

Jos malo pitanja o DVD przama

Dakle planiram kupnju nekakve DVD przilice i sad trazim vasa iskustva sa przilicama koje imate tj. kod nas su najvise u opticaju i mogu se naci u trgovinama:

Pioneer 107,108
NEC 2510,3500
predlozite neku drugu...

uglavnom zanima me slijedece:
- kako se ponasaju sa overburnom CDa i DVDa (moze li se DVD uopce overburnati mada mi je to potpuno nebitno, ali za CD mi je bitno)
- kako rade sa CDima vecim od 700Mb
- podrzavaju li onu foru da se DVD+R nekakvom forom promijeni u DVD-ROM radi boljeg citanja u standalone playerima
- koje su to price da NEC ponekad nemoze procitati sto je zapisao
- koje su price da Pioneer odlicno pise, ali nesto drugo steka...
- WTF is "Mount Rainier feature"
- ima li problema oko promjena regija za gledanje DVDa ako ikad zatreba

To bi mi bila jedina przilica u kompu pa me zato zanimaju i ove stvari oko CD-a

Przilica bi mi uglavnom koristila za arhiviranje raznih video fajlova, pa trazim kvalitetan zapis i da ga moze poslije procitati :). Brzina nije presudna.

Edit:

E jos me zanima sto bi ste radije kupili (obzirom na financijske maogucnosti suzio sam izbor na slijedece dvije):

NEC 2510A duallayer
Pioneer DVR-107D singlelayer

plisani 29.10.2004. 09:47

hi

Čitanjem ovog pa i drugih tema na ovom forumu bojim se da nećeš dobiti odgovor na svoje pitanje jer se sva diskusija svodi na to ko ima novije komponente (da ne kažem -prese..... ) i tako to u svezi s tim.

Zato za kupovinu dotične naprave najbolje da odeš u par prodavaona i raspitaš se o snimačima jer puno njih ne podržava dosnimavanje što te vjerojatno najviše zanima .
Najsigurnije osloniti se na samog sebe i provjeriti teh.data pojedinog uređaja.

BrunoZG 29.10.2004. 10:22

kaj se tiće nec-a. Mogu rec da podrzava cd OVERBURN do 90 minuta 800 MB. Ne podrzava DVD overburn.

Sa originalnim firmwareom. Ne podrzava bitseting (Da se DVD+ pokaze kao DVD-ROM), sa najnovijim firmwareom podrzava bitsetting ali samo za Double Layer medije.

NEC sve sto zapise ako je medij u redu i cita,

pogi 29.10.2004. 11:00

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
NEC sve sto zapise ako je medij u redu i cita,
Kakva su ti iskustva sa ogrebanim medijima ( mada mi to nije od velikog znacaja).

Jedino je problem sto veliki postotak (cast iznimkama) prodavaca nema o tome pojma odn. samo najosnovnije podatke. Multisesion pitanje vjerojatno spada u razinu kvantnih fluktuacija warbbubblea u voyagerovoj warp jezgri.

U biti citajuci ove reviewe po netu samo me jos vise shebe jer svaki nadoda jos poneku manu/prednost.

Zasada je mala prednost na strani 2510A pa cu sutra vidjeti.

Sad ce netko reci pa dodaj jos 100kn i imas 3500A ili 108icu

BrunoZG 29.10.2004. 11:10

Ovak ..kaj se tice przenih medija, ja ih i ne citam u NECU...

Ak je medij losije sprzen nec vjerojatno bu cital jako sporo il ne bu cital

Kaj se tice izgrebanih tiskanih DVD-a (videoteka)
U ekstremnim slucajevima jedino NEC ripa. (Cita odlicno, sporo ali odlicno)

Costa 29.10.2004. 13:24

U mojem slucaju NEC je bio sranje sto se tice przenih DVD-a, normalne nisam ni probao.

Pioneer 108 mi sve cita. Bas sam probao jedan orgigi star par godina, izgreban do bola, sve 5 :beer:

acer 29.10.2004. 13:32

Što se tiče bitsettinga,sa verzijom nera 6.3.1.25 automatski postavlja na DVD-ROM bez obzira radi li se o + ili - disku,govorim o sl medijima.
Edit :Sliku skini pa pogledaj jer inače je malo nečitljiva:) :)

BrunoZG 29.10.2004. 15:49

A kakav je rezulata nakon przenja?

Kad pogledas disk info u neri ili dvd info pro?

jel kaze da je type dvd ram uli DVD+R?

Veky 29.10.2004. 17:33

a zakaj je vama bitno da ga oznaci ko dvd rom?

acer 29.10.2004. 17:50

Napiše disk type dvd-rom.
Pa bitno je jer neki dvd-playeri ne čitaju dvd+r diskove,ali kad mu staviš booktype na dvd-rom onda rade bez beda.

BrunoZG 29.10.2004. 19:22

Ovo je nekak doslo nenadano, bum probal, onda vjerojatno i novi nero 6.6 moze mjenjat sl bitsetting.

I nero 6.3.20 ima taj setting al ne radi, tj zaprzi dvd sa originalnim booktypom.

Veky 29.10.2004. 22:50

Citiraj:

Originally posted by acer
Napiše disk type dvd-rom.
Pa bitno je jer neki dvd-playeri ne čitaju dvd+r diskove,ali kad mu staviš booktype na dvd-rom onda rade bez beda.

aha, ja zasad nisam imao potrebe za tim, ovaj pioneer dvd-470 cits sve sta sam mu dao zasad, dvd+r -r +rw -rw divx, xvid sve zivo bez greske. :)

pogi 30.10.2004. 13:48

Hvala svima na savjetima.

Na kraju sam kupio Pijonira DVR-107D :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:35.