![]() |
HP switch 2524 konfiguracija
Uglavnom switch je pokupljen sa prašnjave police i nemam pojma kako je konfiguriran a nemam rollover cable za spajanje... pomoću wiresharka sam mu uhvatio broadcast te saznao da ima dva ip-a, a jedan je od toga management ip..
E sad pitanje je; spojen je direktno na računalo 24 portni switch postavio statičnu ip od switcha +1, probao obje i ne mogu mu nikako pristupiti... Kako dalje? spajam se direktno sa straight through da li je mozda u tome problem? |
Use :google:
Configuring VLANs on HP Procurve 2524 switch |
Hehe e kad bi bilo tako jednostavno ^_^ , problem je u stepu 1. :P
Nemam rollover cable a direktno preko utp-a ne da... kako kako |
Kako nije jednostavno? Em ti je pao u krilo s prašnjave police, još da se sam podesi :D
Factory reset HP Procurve ProCurve Series 2500 Switches Management and Configuration Guide Podešavanja možeš radit preko console porta a to bi trebao biti RS-232 vulgaris. Parametri su DEC-VT100, any baud rate 1200 - 115200, 8 data bits, 1 stop bit, no parity, flow control = NONE. Traži daljni info. Ovaj switch se može podešavat i preko web browsera, vidi manual. |
Danas sam uspio iskopat ispod servera hp-ov serijski console kabl i uspio pristupiti preko hyperterminala, uspijeh zajamcen... :beer:
Ali problem je bio u tome sto nisam imao nikakav kabl za pristupanje preko console prije par dana... a direktno spojeni crossover ili straight through u port od switcha na komp nije urodio plodom, pa me zato zanimala da li ima neka treća mogućnost spajanja :D RS-232 vulgaris ne radi ni pod razno... bash mora biti od proizvođača... :stoopid: A nisam mu mogao ni pristupiti preko web browsera sto mi je bilo čudno... Mislim podesis dve statične adrese na kompu i na switchu te ne mozes pristupiti... mislim ono, za poluditi :nono: :fala: FTW! |
Kako ono ide: Svakim danom sve više napreduje(mo)š :D
A ovo za konfig via web, vjerojatno postoji mogućnost aktiviraj / deaktiviraj, u onom manualu spominju neki njihov "softver" za pristup / konfig via web-a. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:16. |