![]() |
Spajanje DVD kućnoh kina i kompa
Problem je sljedeći.
Name, spojio sam kućno kino sa kompjuterom (integrirana zvučna 7.1) preko aux kabela (valjda se tako zove), L i R odozada kućnog kina, koji ide u V u običan 3,5 mm utor (kao što ima svaka integrirana zvučna). Kad sam sve spojio rade mi samo prednji zvučnici. Kako bih to morao spojiti da mi radi sva 5 zvučnika i subwoofer? |
Ako hoces poslat 5.1 signal u kucno kino koristi opticki ili koaksijalni digitalni kabel (svejedno je, ovisno o raspolozivim konektorima na maticnoj/recieveru).
Ovako kako si ti spojio imas stereo koji eventualno kroz postavke na samom kucnom kinu mozes razbacat na sve zvucnike ali je zvuk i dalje 2-kanalni. |
Problem je šta kućno kino je malo straijeg datuma i nema digitalni izlaz odozada, već samo s video, scart i aux L i R.
|
Citiraj:
U tom slucaju nista od 5.1, eventualno stereo na svim zvucnicima ako ti to postavke u samom recieveru dopustaju. |
Da, ulaz ustvari. Malo aam laik glede te tematike.
Ah ništa. Hvala na pomoći. Valjda ima za namjestiti barem onda stereo zvuk na zvučnike. |
Možeš to spojiti ako na kučnom kinu imaš 6 aux ulaza (trebao bi imati). Samo su ti potrebna još 2 kabla (kao ovaj što imaš).
|
Ako je starije, i nije neko bogznakakvo kućno kino, može bit da ima samo stereo ulaz. Ako želiš dobit zvuk na sve zvučnike, samo stavi na kućnom kinu na prologic.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:46. |