![]() |
Zanimljiv problem sa 2 napajanja...
Ovakva je situacija, pokusavam spojiti 2 napajanja da se istovremeno upale (zelena zica (ps-on) i crna zica (com-masa)) i sada lijepo sve to spojim i sav sretan da ce to proraditi kad ono:
Prvo napajanje (ono koje je spojeno na plocu i graficku se upali i radi normalno dok drugo se samo na trenutak upali i ugasi... (provjerio sam kontakte i svi su u redu...) Pa sam reko ajd mozda je negdje kratki spoj kako su mi kablovi svi stisnuti pa zato izbaci odmah, provjerim sve kablove i sve u redu... Nista idem spojiti to napajanje koje se upali pa ugasi na plocu direktno kad ono onda radi bez problema... E sada ako netko ima kakav prijedlog ili ako zna gdje grijesim, bilo bi super :) I dodatak kada probam samo napajanje upaliti opet ista stvar starta na sekundu... Edit2: Hard je radio probleme cim sam nejga odspojio sve normalno, sada sam napjanje prebacio na prvo napajanje i sve radi normalno ali me sada muci zasto se gasi ako stavim hard na drugo napajanje... |
Podižem ovu temu pošto se nedavno pojavila slična situacija…
Iznenadilo me da se o tome i ne piše nešto puno.:kafa: |
Napajanje spojeno (zelena i crna) direktno na taster nece biti trajno u pogonu, vec samo onoliko koliko se taster drzi pritisnutim (za to sluzi maticna koja ga "drzi" trajno upaljenim).
Pretpostavljam da je tako i kolega Duel napravio ... znaci, spojio direktno na taster, a ne na maticnu. Druga stvar, neka napajanja ne zele raditi bez odredjenog loada na njima. Ovo je u novijim napajanjima rijeseno putem Zero load startup sklopa. Ukratko. |
Citiraj:
Citiraj:
Dotični se vjerojatno neće javljat i valjda mu radi sve kako je zamislio… Vidim da ovakvo korištenje PSU-ova ipak nije pobudilo veći interes… |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:14. |