PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Instalacija win xp na novoj masini, ACPI problem! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=137186)

Čiovo 04.02.2009. 09:46

Instalacija win xp na novoj masini, ACPI problem!

Poštovani,
jucer sam složio novu mašinu: Asusova ploca M3N78 AM2+, AMD Athlon x2 6000+, Ati Radeon 4670, 3 giga rama i tri HDD. Kad pokrenem instalaciu win xp krene sve normalo i nakon što prođe ono prvo ucitavanje izbaci grešku. Da mi bios nije kompatibilan i da mi ploca nema punu podršku za ACPI. Prova sam po biosu gasit palit ACPI ali uvjek isto. Molim Vas savijete što da radim.

hvala

Čiovo 04.02.2009. 11:53

pomoglo fleshanje biosa na zadnju verziju. Flash ide veoma jednostavno sa USB stika, sve gotovo u tri Entera, jako ljepo napravljeno.

pozdrav

corsa 04.02.2009. 12:09

Citiraj:

Autor Čiovo (Post 1268961)
pomoglo fleshanje biosa na zadnju verziju. Flash ide veoma jednostavno sa USB stika, sve gotovo u tri Entera, jako ljepo napravljeno.

pozdrav

Da ,samo što si sad najvjerojatnije izgubio garanciju na matičnu.Nije bilo jednostavnije reklamirati ?

coconut 04.02.2009. 13:01

Nije izgubio garanciju. Problemi uzrokovani flashanjem originalnim tvorničkim BIOSom podliježu garanciji.

Čiovo 04.02.2009. 13:08

Citiraj:

Autor corsa (Post 1268968)
Da ,samo što si sad najvjerojatnije izgubio garanciju na matičnu.Nije bilo jednostavnije reklamirati ?

garancija nije izgubljena, flash sa biosima danim od proizvođača, ne mjenja ništa vezano za garanciju

yedwy 04.02.2009. 15:04

Krivo, kod nekih naših trgovaca (a nisam siguran da je to mali broj) to se smatra "nestručnim popravljanjem" i itekako te nakon toga odhebu kad ideš reklamirati - provjereno...

Mislim teoretski je to istina da to nebi trebalo biti tako ali moš se ti hebat kad ti neko neće uvažiti reklamaciju i gotovo, narravno postoje inspektorati i natezanja i simo tamo ali u konačnici prije ili kasnije izgubiš živce za takve gluposti i naravno više ne kupuješ na takvim mjestima...

Naravno uvjek se može probati sistem - praviš se blesav...

fanATIk 05.02.2009. 10:14

Baš bi volio da mi neko proba prodat tu foru s neuvažavanjem reklamacije zbog novog biosa. To bi bilo isto kao da mi ne žele uvažit reklamaciju na grafu zbog najnovije verzije drivera.

yedwy 05.02.2009. 11:49

Da i što bi im napravio?
Prijavio ih? (Traje)
Vikao i razbijao po dućanu? (Završiš s prijavom sudu i samo sra** sebi natovariš)
Žalio se proizvođaču? (malo niže je primjer kako se lako ograđuju od politike lokalnih dilera)

Lako je ovako po forumima sra** al kad se nađeš u situaciji da ti jedini komp koji ti treba ne radi a trgovci ti neće dat drugu opcije su ti prilično siromašne jel...

Na kraju ti ne ostaje drugo nego ne kupovat u takvim firmama i širit lošu propagandu di stigneš o njima... :kafa:

fanATIk 05.02.2009. 16:04

I dalje tvrdim da to nema šanse da ne prođe pod reklamaciju. Tražio bi ih da mi objasne zašto ne žele uvažit reklamaciju i gdje piše da se ne smije flashat bios. I to napismeno. Mislim, ak proizvođač stavi flash utility na site te stavi i novi bios na site, gdje je razlog zašto ja to ne bi smio koristit. Dakle, izađe novi proc, proizvođač matičnih izbaci novi bios koji podržava taj proc, ja želim kupit taj proc i stavit ga na ploču al ne mogu jer ne smijem flashat bios? Mda, prošlo bi im to.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:59.