![]() |
Kako stišati hard disk?
eto, imam ovaj maxtor iz siga, i nekako mi čudno zuji, u biti on se najviše čuje u kompu.
Baš ima neki čudan zvuk... pomalo nervira.. oduvijek se tako čuje ima tko iskustva sa utišavanjem harda? savjeti? :confused: |
Na konfe-> oću tišinu ima dosta o tome...
stavi nešto, bilo šta između diska i kante da upija vibracije. Može to bit neke gumice, spužva, ono-ispunjeno-zrakom-šta-pucketa... Ili ako oš da opće nema vibracija, objesi disk na lastiku(loše) ili onu "špagu" za pecanje... |
ma ne vibrira disk, miran je, već iz njega dolazi zvuk, nešto kao šum-zujanje... teško je objasnit.
može li se možda kako softverski utjecati na rad diska? |
ista stvar kod mene....iako sam prvo sumnjao na napajanje na kraju sam ustanovio da su krivi raptori :D
mislim da za ovaj problem nema spasa |
da, ja sam isto mislio da mi se neki vent čuje ili napajanje, ali na kraju je disk!
mother fucker... :rambo: |
|
150m kabel i kod susede na balkon. Samo pazi da je suseda gluha ak je raptor :rolleyes: .
|
A ne..
Stavi ga u vakum!!!:eek: |
Joj gle fakat zvuk se ne širi u vakumu jer nema sredstva... Šutni ga u outerspace. Nekih 300km kabel +/-10%.
Sad ozbiljno vidio sam neka rješenja kaj bi i meni pomogla sa nekim metalnim pločama ok disca samo staviš dole par rupa i to je to. Eventualno koji vent. |
E jedno pitanje (nešt mi palo na pamet). Se gubi brzina ak je kabel fakat dugaćak (molex 15m i sata 15m). Stavil bi ga iza ormara :cool: .
|
mislim da IDE kablovi nesmiju biti duži od 1 metra za SATA neznam...ali 15m ziher nije :D
|
Stavim ga kod susede i onda imam 0.2kb po sekundi. LOL.:beer:
|
IDE ne duži od 1m, SATA ne smi preko 90cm as i recall...
|
Ili kupis itachija i utišaš ga s hitachi tool :D
|
ili jedonstavno uzems seagate :D sporiji malo ali tihi i ladni :D
|
Gle ja ti imam 80gb SATA baracudu koja pili drva i nervira . A imam i običnu 120 koju uopče ne čuješ. Možeš staviti uho i ne čuješ, ali SATA je prokleto glasna, žroglja.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:15. |