![]() |
prokleti ne radeći potenciometar
1 privitaka
U Electronic centru sam nabavio dva 100Ohmska linearna potecniometra bez kablova itd. ( da znam da ih ima gotovih al sam bio lemilački raspoložen)
Ja sam to išao doma lemit i na opće iznenađenje ne dela, tj, nemrem smanjit broj okrentaja ventu. Slika je u attachu.Pitanje kak da spojim da to dela, vent je sanyo Denki 60×60×25mm. Pokušao sam i zmajeniti mjesta crnoj i smeđoj žici na potenciometru a i crnu žicu od dijela koji ide iz ploče nalemit na smeđu i obratno. Pomoć! |
Re: prokleti ne radeći potenciometar
1 privitaka
Citiraj:
1. Taj potenciometar ti ima premalu snagu i vjerojatno ce pregoriti, ako vec nije 2. ovako trebas zalemiti |
:beer:
veliš premalu snagu, oni gotovi su isto 100Ohma pa sam išao po tome. Jesam li Grunf ili nisam. PS lemilica je jako star ima 30W i debeli vrh ili ti za mehaniku a ja sam lijen kupovat novu, Znači kaj ja nebi trebao lemiti zasebno konektor za vent nego dtio žice, hm mislio sam to izbjeći. AK ima još neka shema slobodno stavi. |
Citiraj:
To sam na brzinu sad skicirao, a ako te zanima neka shema reci... Ima toga :D |
ja bi to spojio tak da imam jedan muški priključak na koji spojim vent i ženski koji piknem u ploču.
ajd mi dj shemu kak da to zalemimn da dela, ( s dtelajem koja žica od kojg prikjlučka id egdje), |
1 privitaka
spojio ko na shemi i opet ne dela. Ovaj put se vent niti ne pokrene. Ajmo prijedlozi.
|
1 privitaka
Ovako s tim da ti je sad potenciometar na masi, ali i tako bi trebalo radit
|
sredio sam na koncu, zel sam drugi potenciomatar istog tipa i dela, ocito sam onog ja spalio sa svojom 15 godina starom lemilicom koja ima vrh tak debeo da bez beda mogu dav pina odjednom zalemit a vrhovi su ito vec malo u qurcu tak da ili grije ko blesava ili ju moras krvnicki pristiskat.
Napokon moje usi ne pate vise od sanyo denkia al sad nekaj drugo nervira. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:32. |