![]() |
plz pomoc oko laptopa (vaio bz misljenje ?)
Evo me u Berlinu u nekom cudnom alzirskom inet caffeu pa mi je teshko surfat:)
Molio bi savjet oko kupnje laptopa. Gledao sam po ovim velikim centrima (Saturn, MediaMarkt, SonyStyle) jer u njima imam tax free (oko 120 eura povrata na 1000 eura kupovine). No vecinom su samo neki shareni kucni laptopzi, nisam naletio na neke lenovo, dell (latitude), hp (vecinom su pavilioni) etc. Pa sa mhtio pitat kakav je izbor sony BZ12XN, tj opcenito BZ serija? Ako imate bilo kakav savjet shto se tice kupovine (laptopa) ovdje u Berlinu, plz podijelite. Unaprijed hvala i lp |
Ja bi ti savjetovao da se okaniš media markta.
Zadnje smece od ducana i prodavaci nemaju vese s vezom. Ako imaš vremena nekih dan dva naruci preko neta nešto fino. Dobri ducani su ti: Mindfactory,alternate.. http://www.mindfactory.de/ http://www.alternate.de/html/index.html KM ELEKTRONIK popis shopova u berlinu Eto jednog i još jednog Nešto kao nabava.net iz njemacke: KLIK a i kolko ja znam skoro svugdje ti daju povrat poreza. Samo se nesmiješ sramit pitat a i piše ti uvijek na vratima. |
evo me sad u turskom inet caffeu:)
Puno hvala na pomoci, ali:) neda mi se narucivat jer mi se neda cekat:) a uletio sam par manjih (nasparam saturna i mediamarkta) ducana i nitko nije imao tax free...a 100+ eura povrata mi se cini nice. shto se tice "nabave.net", problem je kaj niti jedan taj njihov site za usporedbu ne mogu isfiltrirati non web shop i berlin. Josh jednom puno hvala, ali i dalje su svi savjeti i misljena dobro doshli. znaci zanimalo bi me neki lap za oko 1000 eura ili poslovni ili neki kvalietniji. (bilo bi dodatan plus kad bi mogao quake live (isti zahtjevi ko q3) shpilat na njemu, a neznam koliko su integrirane to sposobne) (btw vaio bz?) sry kaj je ovak post nerazborit, ali se zurim. lp EDIT: da zaletit cu se do PCC-centar i notebookshop-berlin , ty |
Kod tax free imaš jedan mali zaheb - da bi dobio tax free, moraš prijaviti lap na slovenskoj granici, a ako je vrijednost iznad 400EUR, oni obavještavaju naše o tome. Pa ti naši lijepo lupe neke carinske troškove i pdv. Pa ti lap ispadne skuplji nego da ga kupiš kod nas. O problemima glede realizacije garancije ti neću ni govoriti.
btw, okani se Pavilliona jer ti ih kod nas nema tko popraviti niti ti dati garanciju za njih. |
avionom idem nazad. pretpostavljam da se njemcima neda javljat takve stvari:)
jep, nisam pavilione ni gledao, zato i jesam pitao za mishljenje. a i ti sam znash kako ja volim zagnjavit oko laptopa:) s tim da je ovaj put za mene. evo mislim da cu sutra imat vremena zaleiti se u grad...no mishljenja su i dalje dobrodoshla.. lp |
Da bi realizirao povrat love, moraš imati i pečat naše carine na računu tj. tax free obrascu.
Vaio izgleda ok na papiru iako bi mu zamjerio na slaboj grafi (Intel 4500) i da koristi DDR2 iako sve više novih lapova dolazi sa DDR3. |
zar mi netreba pecat tu iz njemacke, ne od nas. ima tu global refund ureda gdje dobijem shtambilj, a onda kod nas s tom potvrdom pokupim pare.
jep, ta graficka i mene muci. rado bi da mogu samo quake live (q3) nabacit i eventualno film rijetko pustiti...a neznam da li bi s tim mogao. |
ja igram q3 sa slabijom grafom od te takodjer intelica mislim da je 3500 tak da eto moces igrati nesto :D
|
Treba ti pečat da si izašao iz Njemačke i ušao u non-EU zemlju što znači od naših carinika. Isto tako će ti kod nas za povrat love tražiti pečat naše carine.
|
to nesh novo ili?
pa nikad do sad kad sam nesht u austriji kupovao i poslije podizao lovu nisam trebao pecat nase carine. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:52. |