![]() |
Micronet SP906GK V5 problem!
Pozdrav,
problem je sljedeći... Kartica iz naslova, instalirani zadnji driveri, instaliran Micronet Wireless utility. Stvar funkcionira besprijekorno ( signal strenght 98%, quality 95%) nekih cca. pola sata i onda veza pukne i potrebno je napraviti repair da bi se kartica ponovno spojila na router ( Siemens SE515). To me izluđuje jer nemogu ništa ostaviti da se skida, jer je svakih pola sata potrebno napraviti repair... Probao sam i bez Micronet Wireless utility-a, samo sa Wireless Zero C. - ista stvar! Any help?? |
da nije problem u routeru?
probaj njega zamjenit |
Probaj / provjeri:
Transmission Mode=Mixed mode Transmission rate=Auto Uključi MAC Acces Control i dodaj MAC adresu svoje kartice na listu odobrenih klijenata Sa bežičnom karticom provjeri da nemaš susjeda koji koristi WiFi na istom kanalu (default 6), ako je onda promjeni radni kanal u routeru na 1 ili 11. |
Router nije upitan jer se spajam wifi sa laptopom i sve radi OK.
Nikky sve je podešeno kako si napisao, i da imam susjeda koji koristi Wifi na kanalu 6 i zato je otprije (spajao sam se samo sa lapom) moj router podešen da radi na 11-om kanalu... Jedino što nisam probao jest ograničiti pristup samo na dvije MAC adrese ( od laptopa i Micronet kartice). Probat ću uključiti MAC Acces Control, možda pomogne... Ako ne, u nabavku nove kartice... Koja je provjereno dobra? |
Nabavka nove kartice bi bila krajnja opcija.
Za SE515 neznam, kod SE555 pomaže koristit MAC kontrolu. Osim šta je vid zaštite jer se mogu spojit samo odobreni wireless klijenti (dodaš na listu MAC adrese), izgleda da pomaže kod Connect/Reconnect situacija. |
Uključena MAC Acces kontrola u routeru, disable-an Wireless Zero C. servis i stvar radi evo cijelu noć...
Thanks Nikky, vjerojatno se nebi nikad toga sjetio |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:27. |