![]() |
SMART monitor
http://www.panterasoft.com/ ovdje i skinite si HDD Health v2.1 Build 159 programćić .... lijepo u trayu javlja stanje diska, temperaturu, upozorava prije nego ode by, by ... i naravno da je free ... a ne da treba platiti neke pare za taj SMART reader. Postoji 1000 komercijalnih čitača koji ovome nisu niti do koljena ... je ovaj beta ali je zrela beta, pa mislim već je 2.1 verzija ...
|
:D dobar tool i ako kupujete polovne diskove pod Extendet info postoji i rubrika power-On hours i recimo za moje barice uredno piše da su radile 4000 sati što je i istina :) ... nema ako disk podržava SMART ono, ma nov je iz vrećice evo možete pogledat jel ima BADova ... a ti lijepo suuuk tool van a ono power on 10000 satri, hm čuj stari aj ne gnoji dobiš pola para :D
|
spasitelju :D
instaliram i cim sam pokrenuo program kaze mi da je temp kriticna... ja si mislim a koji k laze? malo pocnem igrati d2, a na savijesti mi disk, ma aj otvorit cu kuciste vidjet kakav je, iskljucim komp i sve, izvadim disk sa ladicom, nemogu ladicu drzat u ruci koliko je vruca (plastika) ... Uglavnom u ladici sa 2 ventilatora temp 73 C Bez ladice 38 za sad :D P.S. Nemojte u HGspotu kupovat najjeftiniju plasticnu ladicu :( P.P.S. Prodajem ladicu, ko nova disk u njoj radio samo 36 dana :D |
Seagate, IBM i MaXtore u pravilu dobro očitava, ali zato su svi Hitachii negdje na tolkim temperaturama da bi ih vojska otkupljivala pod oružje a sunce bi bila neka hladna tvrevina za njih :) Ali zato svima očitava PowerOn time (barem svemu kaj sam probao), pa čak i sa SATA kontolera sa ploče, ne onih dodatnih kao PCI kartice ... za sada imam jedan 40 Gb IBM (oni kaj su krepavali ko mutavi) i taj očito lucky disk, ima natučenih 7600 sati PowerONa ...
|
Evo skinuo.
Disk je u pogonu 2 godine i piše power-on 7400 sati. Ni loše. U prosjeku 10 sati dnevno. |
2626 sati, temeperatura 23 u zatvorenom kućištu, bez dodatnih ventova.. malo malo, ali ne i nemoguće.
|
1 privitaka
Not bad, not bad at all :D
Moj predragi 4.3Gb Quantum Fireball 5400rpm-a, nikad se pobunio ma šta mu radio :D |
1 privitaka
Ovo je druga beba :D
Samo ovdje se radi o min... |
Meni neće očitati SATA Baricu:(
Ostale čita uredno. |
Citiraj:
Čudno kaj tebi neće:confused: ... |
a ovisi o kontroleru ... ako je dodatni PCI u pravilu neće, ako je direktno na ploči nekada oće (recimo MasterXu čita sa i875PBZ ploče WD Raptora) dok meni na dual Tyanu neće sa Hihpoint SATA kontrolera očitat Hitachia SATA ...
|
Na ploči je integrirani Highpoint, a SATA ide prek Marwela mislim...
|
Citiraj:
ili što? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:40. |