![]() |
120 mm vent
treba mi da stavim na stranicu kučišta da mi puše na grafu
bitno mi je da je što tiše pa ako može preporuka |
cijena?
|
|
Ili nesto najtise :)
|
|
Ćiftek 120mm stavi na 7V ili 5V.
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...=0&Sifra=22757 |
treba biti iz Linksa
a što se tiče cijene, ako je ovaj od 125 kn stvarno bolji od ovoga od 25 kn za toliko onda dolazi u obzir, tj. ako se isplati znači od ovih predloženih, koji onda bi bio dobar omjer cijene/tišine i naravno da hladi kak treba? |
Ja bih isao na Sharkoon+potenciometar ako zelis dodatno smanjiti broj okretaja...
|
Nemoj Sharkoon-a, imam ga sa fanmate-om i na najnižem broju okretaja je dosta bučan(zbog toga stoji u ladici).
Baš me zanima da li je S-flex toliko dobar koliko i košta? |
nijedan vent nije vrijedan 130kn, jeste vi normalni ??? davati 130kn za jedan obični ventilator...mozes i silentbladea 120mm, meni na 12v radi i ne cuje se nista...tih kao vent u corsu vx450 :)
btw potpisujem na hammov post. |
S-Flex je Sonyjeva S-FDB tehnologija izrade lezajeva ... i trenutacno je vrhunac ponude na trzistu (tisina).
Uglavnom vent moze stajati pred ocima korisnika i necujno se vrtiti na tih 800-1200RPM. Imam jednu 800-otku u kompu i tisi vent u zivotu nisam cuo, a imam samo Scythe ventove ;) E da, samo za info @12V ... Xilence je naspram njega roshtalica (imam 3 komada u ormaru), a i Chieftec također (prema sluzbenim podacima), dok se recimo Adda-ini ventovi (u Corsair napajanjima) jedino mogu pohvaliti besumnoscu @4V. E sad, da li se isplati ... ako imas pare i stvarno zelis tisinu uz donekle dobar protok, onda se isplati. |
Citiraj:
Uzet ću jednog za probu. Ubiše me ovi Antec-ovi na 5V. Problem je što mi treba bar 4 kom. :hitthewal:, ali ako je tako kao što kažeš ,do ljeta ću ih skupiti. |
Koje bacanje love...
Chieftec (yate loon) 120mm u vemilu na 5V definitivna preporuka. |
Moj favorit je Sharkoon S , vent je tih i cijena mu je prihvatljiva .
|
Problem je u tome što buku ne stvara samo ventilator, posebno kod ovih bočnih stranica kada ventilator usisava zrak kroz fan grill ili rupice. Tada se zna čuti šum zraka i kod 800 rpm pa i manje. Rješenje je malo odmaknuti vent od stranice. Možeš izrezati okvir od neke stare spužve, karimata i slično, a ima i gotovih za kupiti.
|
Citiraj:
xilence je tisi, jedino sta slabije puse od chiefteca na istim okretajima |
130kn za vent... gospe... pa uzmi si xilencea@5v i odi na cevape i sve super...
|
Citiraj:
btw. uključuje li se uopće xilence na 5V :stoopid: ? |
„Bacanje love“ je subjektivna stvar. Netko bacalovu® na čevape, netko na cugu, neko na kurve, netko na tetovaže itd. Ja želim bacati na ventove. Svaka budala ima svoje zadovoljstvo.:fuming:
Zanima me da li je S-flex stvarno dobar? Imam opak sluh. Od navedenih sam dosta njih probao. Xilence je dosta dobar,ali ima slab protok. Jednom davno sam ima dva Papsta koji su bili rabljeni i bili su odlični. Tko zna gdje ima za kupiti onih gumenih nosača za ventilatore umjesto vijaka? |
Citiraj:
ja sam ih isprobao preko 10(xilenca), svi pale na 5V meni je bitno da je "necujan" na 400-500 okretaja, tek toliko da pirka kroz kuciste, kad pustim komp preko noci da radi a preko dana ih pojacam, nek se cuju :D |
Ovisi kak uzmeš. Po meni se takav skupi vent isplati ako ti je tišina jako bitna, premda omjer dobiveno/uloženo nije proporcionalan onome u jeftinijih ventilatora. Ja imam ovaj i sasvim je tih, a dobe se još kontroler brzine i silikonski vijci s njim i mislim da opravdava cijenu.
|
Citiraj:
Citiraj:
Sto se tice sluha ... cujem skoro svaki TV u stand by-u, pa ti procijeni sam :) Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne smetaju meni takvi zvukovi (samo ih primjecujem :)), ali zato rostanje losih lezajeva na ventovima ili metalni zvuk rotacije 7200rpm hard diskova :baad:... sva sreca sto SSD postaje sve pristupacniji.
Ajd kad vec definiram ... imho nekakvih 20dBA@1m je dovoljno tiho, a sve puno iznad toga jednostavno nije prikladno jer se ne raspoznaju tisi dijelovi filmskih dijaloga u kasnim nocnim satima (treba imati obzira prema susjedima sto se tice volumena na zvucnicima :)). EDIT: Da ne trabunjamo bezveze i dajemo neke osobne dojmove, evo jedan review SPCR (nazalost nema Xilencea, Chiefteca, Sharkoona i ostalih proizvodjaca). |
uf... jel može s ovog popisa: http://www.links.hr/index.php?option...&sort_ord=desc
neki prijedlog do 60 kn |
|
i koji je sad od tih ventova iz linksa SY1225SL12M ? :S
sve slike na linksu su iste (H model)... |
Uzmi ovaj i miran si :)
|
^^ tako će i bit', evo čit'o sam malo i taj se stvarno čini kao pobjednik! hvala svima na pomoći!
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:10. |