![]() |
gainward 6800LE ...problemi..
u početku je radila OK, ali sada več šteka sve moguće
počev od nestanka zvuka u Call of duty !, i ne renderiranju površina...kao i u Far crayu, zemlja je crna ! pa do popriličnog trzanja u Colinu , koji je inače radio Ok što se to s njome događa !? Stavio sam i Artic silver pastu i spusti oko 5 stupnjeva, ali...ništa kao da je počela krepavati jel moguče da sama od sebe u tjedan dana crkne ? Usput, ako ju busem morao reklamirati, kako da prije toga provjerim da nije slučajno MB jer sam uzeo novu Epoxicu, i sumnjam na AGP port , nisam siguran , ali od početka mi je čudno radila , prvo me izdao novi DVD, a sada i grafička, nemam nikakve ideje što se događa, napajanje je istina malo preslabo , 350W ali je fortronovo, pa mislim da bi trebalo izgurati ! ... iako su primjetno pali naponi , na 3,3V ...možda ipak odlazi napajanje ? ima li netko slučaj da mu se događaju artifekti , na otključanim pajpovima i Vertexima ? |
Re: gainward 6800LE ...problemi..
Citiraj:
A sve bi bilo ok da su napravili 6600GT u AGP verziji...:fuming: |
nema ništa od drivera...ista stvar..
nekad je dobro , a nekad trza i baca na desktop... napajanje je stvarno slabo, ali je solidno ATI 9800 PRO je na njemu radio s još tri HDD-a i još volanom, i ostalim periferijama...tako da nije do napajanja poslje svih testiranja , mislim da je ipak otišla kartica |
za FarCry moraš imati 1.1 patch u kojem je fix za "izgubljene" teksture
napravi uninstall rive i drajvera....digni os u safe modu i sa Driver Cleaner 3 počisti ostatke drajvera i stavi najnovije sa Guru3D ....nemoj clockat grafu ak i dalje ne radi normalno....nosi ju na reklamaciju (samo vrati cooler kak je bio ;) ) |
sada sam već siguran da je otišao jedan Vertex...jer pola igara krivo renderira...ustvari opće ne renderira...
eto , a tako je ljepo radila punih četiri dana ukupno 20 sati sada ju stvarno moram skuriti da dobijem drugu inače ko će mi priznati kada radi |
Evo jedne zgodne pricice. Jedan moj frend je imao GF4MX440 i nešt mu je zujalo u kompu. I on je mislio da je cooler na grafickoj... I tako on iskopća kuler i prije no sto su se digli win by by graficka. Budući da sreća prati hrabre zamjenio ju je pod garancijom.
|
he, he , he
upravo se to dogodilo...he, he ,he nažalost to je jedini način da se zamjeni,.... nažalost jedini |
mala radi i preko 125 stupnjeva
moram uzeti brener da ju malo podgrijem, inače neće da crkne ovako:smoke: |
Citiraj:
|
pa to je drugi, uh...malo ih je više... komp, zato
inače poslje ovoga "pečenja" , grafa se sama opametila !? jel to moguće !!?? evo več pola sata ju ganjam 12×5, na 350 MHz i sve je ok.... jednostavno nemam pojma kaj se to događa s njom..čas je brza ko munja , a čas sve šteka ! |
Citiraj:
p.s. nemoj vjerovati coolbits-ovim "Detect optimal frequency" ....meni daju 256 za GPU ,a nije stabilno 100% ni na 350MHz |
jesi li ti opće pročitao što piše !?
|
...poslje dugo..dugo...vremena...
minimalni clock na kojem se ne ruši je 340 Mhz !!! ispod njega 6800LE se ruši u desktop !!!??? još jedna dobra fora, 1,5V AGP-a je max što smijem staviti..., na 1,6V se ruši u 3D !!!??? dakle...kako sam (pošto nisam mogao skuriti :fuming: ) donekle rješio stvar.. instaliranje drivera ....orginalnih...i potom RIVA v1,52 otključam dodatnih 4 pixel i 1 vertex koji su OK , ostali su oštečeni... uključim overklok CORE i dignem na 350 Mhz i memoriju na 820 Mhz ... restartam i poslje deinstaliram RIVU !!! (ovo je bitno jer poslje samo smeta !?) postavke pstaju upisane i iz Gainwardovog EXPERT TOOL-a se ljepo vidi da je razlika u CORE za 2D i 3D....(300 i 350 Mhz u mojem slučaju) na ...2,3Ghz mobilcu izvlači oko 9200 3D marka 2003...i to je to ... dakle , ako neko ima problema zbog "čudnih "pojava s grafom , neka ju klokne i poslje deinstalira RIVU .., meni je pomoglo i više nemam nikakvih problema i zanimljivo je to da se temperatura CORE spustila kojih 10-tak stupnjeva !??(vratio sam "bjelu" pastu i skinuo, Artic Silver 5), što razumnom analizom ne može nitko objasniti,(osim one da elektroni brže idu , ..pa stvaraju propuh...) jako čudna kartica usput ...ima li itko ovdje Gainward 6800LE?...ili su svi uzeli Leadtek (nisam imao izbora ) :clap: |
hm...12 pixel i 5 vertex ....pajpi...za 9200 bodova...zamalo zaboravih
usput najviše s kloknutim svime što se dade..imah 9450 bodova...12×5 !!! kakvi su vaši rezultati ? i koliko pajpova imate otvoreno pri mjerenju i CPU naravno... |
kako si uspio uninstal rive napraviti a da nisi izgubio postavke pojasni malo
|
pa očito RIVA (!!??) upiše novi BIOS , jer druge nema ili ostavi u driverima od grafe...ŽALAC ...što je vjerojatnije...
mislim da je ovo drugo, jer sam to skužio pošto sam radio komplete uninstal bez zadržavanja postavki RIVE ...i grafa je i dalje ostala overklokana... zato kada jednom uključiš pajp koji ne valaja, nema ti druge već uninstala i "pometač":cool: ostataka drivera , a drugi put moraš bez greške uključiti u OC samo ono što 100% radi ... poslje možeš napraviti uninstal "bez" zadržavanja podataka cijele RIVE...i neče više stvarati probleme... driver je .72 verzija orginalna iz GAINWARD kutije s grafom ... probaj , pa se uvjeri;) |
Citiraj:
|
Tigman...
Poigral sam se malo vise s mojom danas...pogledal tocno kaj radi, kaj ne... Prvi dodatni set pajpova je (recimo) ok...radi neke sitne artefakte na vodenim povrsinama u 3dmarku05 i jedino to sam primjetil...drugi set je sj*** skroz... Obadva dodatna vertex unita rade normalno...znaci 12x1,6v uz sitne artefakte...ok... Mislim da sam imal 3070 (2005) markova i 8500 (2003) markova s tom postavom... S normalnom postavom 8x1,4v imam 2000 i 6800 markova... Athlon 64 3200+ |
znači i ona 4 pajpa nisu 100%...koja je to kartuša...
nije mi jasno kako si dobio tako malo s svime otvorenim ? meni je 12×1,5 ...9200 uz mali OC..350/798 Mhz |
Citiraj:
Dobil sam 8500 s 12 pajpova i 6 vertexa....da sam ju clockal na tvoje clockove, mozda bi i ja dobil 9200...:/ Ja nisam nikad bil jedan od onih koji su imali najbrze benchove :D |
ma gledaj "ovčice"....
meni i na 300/700...daje 9100 u 2003 ! a kada se digne na 325/798...več imam 9200 ako idem na 350/850...9250, tako da nije u pitanju sami OC ...nekaj ti ne štima s otvorenim pajpovima kako sam isprobavao više vrsta drivera , na kraju sam stavio orginalni iz kutije i poslje RIVU jednostavno deinstalirao, te sada mogu podešavati OC iz EXPERT TOOL-a od GAINWARDA i ostalo je otključano 12×1,5... CPU 300-350(mogu podešavati po volji!) i MEM (nažalost ostaje zaključan na ocanu vrednost koja je kod mene 798...nekako mi tu najbolje radi...ide do 880 , ali nemam nikakve rezultate več obrnuto ruši perfomanse... |
Pa jeste ikad pomislili da jedan ima jaci proc od drugog?
Mozda otud tih misterionznih 500 3dmarka viska. |
ja mobilac 2,3 GHz, a on koliko sam upućen A64 3400+ ili 3200+...
naravno ja sam u prednosti jer imam samo 512Mb rama :confused: vjerojatno ipak takt igra veču ulogu u rezultatu testova 2003... |
512 rama naprema gigabajt je prednost? :confused:
|
jeah...;)
pa vidiš da sam zbunjen ?... no nekima bi to i bila prednost:clap: |
ovčice...
digni si AGP na 74 Mhz, pa vidi malo igre ? meni radi na tome , sve superlativno.... i kako su prošli testovi pajpova ? hebeš 16×1,6 , ako ti je reza slabija od 12×1,5....znači da ne valjaju "cevke" |
Poigral se budem ja s tim...
Trenutno sam otkril posast zvanu freelancer i nemrem se odvojiti...:D Moram spavati...za 4 sata moram na predavanja...:eek: Zwer je forsati 8xAA i 8xAF na starije igrice...izgleda grejt! Freelancer rules! Najbolja igra koju sam igral u dugo vremena...:clap: |
Skinul sam coolbitse i dobil onaj tab za clockanje...korsna stvarcica ti coolbitsi :D
Ovaaaj...dal moram dizati frekvenciju malo po malo i tak clockati ili mogu samo staviti nekaj i viditi dal radi...? I da...KAJ AKO NE RADI? :D Detektiralo je "optimal frequencies" na 346 core i 791 za memoriju... |
za jezgru je tu kao i moje...meni ide oko 360
ali mem bi trebao ići više...i to definitivno...barem 840-850... diži pomalo jezgru , ali preko 340 i nemaš više , barem kod mene , nikakve razlike u perfomansama... memoriju navuci barem na 780 Mhz...morala bi ići bez problema...meni ide 880-885 bez artifekata... možda ipak nije memorija ...dobra kao Gainwarda... |
"malo" je recimo 10 mhz za jezgru, a...hm...20 za mem? :rolleyes:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:43. |