![]() |
File server - coolermaster disk cage
Pozdrav!
Zanimljiva tema i lijepo objašnjeno. Imam pitanje za vas... Gdje ste nabavili HDD cage? Treba mi upravo to - cage za 3.5" diskove koji ide unutar 5.25" mjesta. Imam jedno HP serversko kućište u koji namjeravam premjestiti svoj kućni server (HTPC server, klijent, file server, DB server, itd.), ali ono nema mjesto za ugradnju SATA diskova, pa mi treba nešto upravo ovako. Tražio sam na www.nabava.net, ali nisam uspio pronaći, pa ako možete tu napisati ili na PM, ako je problem oglašavanje. Hvala. |
To su od CM stacker kućišta, pitaj u Linksu, mislim da tamo imaju ili mogu nabaviti.
|
Citiraj:
|
Ili Thermaltake u Vemilu, ako me sjećanje služi.
|
Citiraj:
|
Dobar članak, uz mnoštvo recenzija i testova koji su skoro pa uvijek na isti kalup, zanimljivo je pročitat nešto novo van toga:goood:
|
Citiraj:
http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...791&kateg=0606 |
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1045086
Evo, da ne otvaram novi topic, jos jedan file server projekt:) |
je, isto, malkiceeee veći, ali isto :D
|
|
Citiraj:
Case-ovi su "malo" too much za osobnu upotrebu (osim onog Norco-vog RPC uz izostanak PSU-a), a kontroler je san snova a jos ima spinup i spindown (Areca/Tekram = milina :)). Citiraj:
Inace sto se tice softverskog RAID rjesenja na Windozama ... cini mi se da on nema mogucnost on-the-fly prosirenja kapaciteta, sto je OGROMNA mana bilo za home ili profi namjenu. Za softverski RAID-5 je opce poznata cinjenica ubitacno sporog zapisivanja (kao sto je i autor teksta primjetio prilikom testiranja), pa ovo mozda i nije najbolje rjesenje za "live" namjene, odnosno aplikacije koje direktno zapisuju na disk (snimanje videa, TV programa, video en/kodiranje...). |
stvarno odličan članak
ja isto razmišljam o nečem takvom duže vrijeme jedino kaj je sve skupa malo skupo:) |
jako lijepo :) buka je vjerujem bila solidna isto tako :D
|
Citiraj:
Naravno, profesionalno složeni sistemi kao što je gore navedeni primjer, jesu nešto bolji :D |
Citiraj:
Ali zapravo i nije jako skupo - ovisno o tomu što od viška hardvera imaš doma i koji su ti apetiti za prostorom. Citiraj:
:beer: |
Citiraj:
Ovo naravno preko Gigabit mreze gubi svrhu, al opet ... EDIT: Da ne bi ispalo da bubam bezveze, evo jednog "solidnog" i jeftinog onboard RAID-5 rjesenja (nForce 570) ... write 200+MB/s uz samo malo "shtelanja" :) |
jel se može znati u kojem ste dućanu kontroler nabavili?
|
Citiraj:
|
Kako se ponaša kontroler u 32-bitnom PCI slotu (osim naravno teoretske manje propusnosti)?
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali ... ako trazis brzinu, sigurnu redundanciju (relativno neovisnu o OS-u) i imas potrebu za performansama uz relativno velik kapacitet ... e onda su stvari malkice drukcije. Dakle hardversko rijesenje je ipak predvidjeno za kvalitetniju implementaciju RAID polja. Npr. solidan kontroler uz 12 prosjecnih diskova velicine 1TB unutar RAID-5 polja (ukupnog "korisnog" kapaciteta preko 10TB) moze ostvariti brzine prijenosa cak i do 800 MB/s Read odnosno 600 MB/ Write. E sad, da li ima potrebe za time ovisi naravno o korisniku, ali misljenja sam da softverska i hardverska redundancija nije bas previse usporediva. A one dodatne funkcije poput spinup-a, spindown-a, hot-spare i ostale bonuse hardverskih rijesenja necu niti stavljat u isti kontekst ... |
Citiraj:
Za one koji žele znati više: http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en |
ima u hardveraju Cooler Master STB-3T4-E3-GP HDD-Modul za 140 kn 4u3
|
može malo više slika? na kraju ste spominjali dodavanje ventova, pa da vidimo kako konačno rješenje izgleda :)
|
Citiraj:
na žalost - ne :( Komp je zatvoren, uguran pored kauča i stalno upaljen tako da ga u skoroj budućnosti ne planiram raskapati... No niti se nema što ekstra vidjeti, radi se o dva 120-milimetarska venta zašerafljena u ležištu na bočnoj strani kućišta, prebrikani da rade na 5V i to je jedina razlika od objavljenih slika! |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:15. |