![]() |
USB stickovi za pristup internetu
Razmišljam o nabavci USB sticka za pristup internetu sa laptopa.
Malo sam gledao na t-mobileovoj str pa me zainteresiralo da moram biti pod ugovorom s njima i to 12 ili 24 mjeseca. Dal se za to razdoblje plaća i neka pretplata ili funkcionira na principu simpe? Znači kolko potrošim tolko platim. Kako je kod drugih? Tele 2, VIP? Kod koga je najisplativije? |
U t-mobileu i vipu imas opciju prepaida , dakle kupis stick za 291 ili 298kn , u tome je 100kn odnosno 100mb prometa ukljuceno , i poslije samo bonove kupujes i ukucavas , obracun i dalje bude 1mb = 1kn . Ako se odlucis za pretplatu i ugovor , naravno proci ces bolje jer nemaju takav obracun , za primjer u tele2 je 500mb 65kn mjeseno , a 1gb je 120kn .
|
Ideš pa razlika je ogromna. Al to onda znači da svaki mjesec moram platiti npr 65kn makar koristio ili ne. Hebemu još uvijek je to jakoo skupo.
|
Ako ne mislis koristiti , onda cemu uzimati ? :) ja imam t-mobileov stick sa prepaidom , i sluzi mi samo kad idem negdje daleko za provjeriti mail , inace wlan je zakon . Gotovo svi koji su uzeli na pretplatu su to ucinili jer nemaju druge alternative , pa cak i tu na par stotina metara od mene frend ne moze dobiti nikakav brzi interner jer je stara infrastruktura , odnosno tako kazu , i njemu je recimo spas u tih par gigabajta da bi normalno surfao .
|
Upravo za to i trebam, ako otiđem na more ili nekud dalje od kuće da mogu pogledati mail, vidjeti što ima nova u bircu i sl. Al opet cifra od 1mb=1kn na prepaidu mi je dosta velika. Jel ima tele2 bezugovornu ponudu i kolko je kod njih 1mb?
|
Ima :
http://www.tele2.hr/mobilni_internet...ni_modeli.html 0.49kn po MBu pise . Ali onda 595kn u startu za modem : http://www.tele2.hr/mobilni_internet...ni_modemi.html |
Jako dobra tema if I may say :dobar:
slicne brige muce mene , na poslu imam internet , doma mi treba malo za pogledat postu i poslat kakvu poruku , al da je ta fora sa stickovima skupa - je .. tele2 ima najbolju ponudu , steta samo kaj jos vise prometa nije ukljuceno .. bar da je tri GB za tih 65 kuna to bih odmah uzeo ... stickovi rulaju fakat si mobilan... jel zna nejko zasto je to tak neravnomjernio skupo ako usproedimo sa klasicnim varijantama? 1mb 1 kuna , prek mobitela je jeftinije valjda |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:50. |