![]() |
Dude where's my VIA
Vidim da ovaj podforum umire. Ja sam si danas ubacio ASUS A7V600 u mašinu (Tyanica je monotona,radi, radi i samo radi :) ) , i skroz sam zadovoljan, ima hrpu dodataka, native SATA i stabilnost je na nivou (dobro na temelju jednog dana al opet...) Uredno surađuje sa Promiseom (sam bar mogu pobacat 10 IDE/SATA uređaja u komp, buhahaha :p )
Svi su ludi za nForceom, al mislim da ne treba mislit da je nForce jedini chipset za Socket A, ima i on svoje bubice i (kao ex-vlasnik istog)mogu reć da mu ipak fale neke stvari (kao npr. SATA) , sad možete mi reć da su na pločama Silicon 3112 kontroleri, al ide preko PCIja tako da sve to badava ako imaš više od 0 PCI kartica... Eto tolko od mene... |
a tyanica ???
|
Na sigurnom (jedno tjedan dana moram ovu asusicu mučit da joj dam certifikat, moram provjerit da li je 100% ispravna, so far so good) ,anyway... Tyanica nejde van 'z moje hiže :cool:
|
Malo nam je Paske bio udario cenzuru...evo i tebi bi mogao, rekao si nešto protiv nforce :)
|
Da kažem još nešto protiv nForcea
USB2.0 mu je jako spor (15ak MB/s plafon) , na VIA 8237 ide ~30Mb/s , jest da ovo smeta jednom od 1000 korisnika, al eto kad spajaš eksterni disk onda iritira :beer:
|
Pa sad kad su procevi super zakljucani, i kad nema sanse dignut multiplier, i kad se zna da dual channel i nije velika prednost, KT 600 cisto dobro zvuci, bolji USB 2.0 i bilja kompatibilnost hardvera
a nije sporije. |
Ma ipak je sporije, samo što ekipa to testira u nekim ekstremnim stvarima pa ispadne "vauuu" faktor, tipa sandra memory benchmark, quake 2 na 640x480 rezoluciji i slični memory bandwidth gladni testovi...novije igre na 1024x768 i više i nije neka razlika.
Bilo bi zgodno negdje vidjeti test kt880 protiv ovog zadnjeg nvidia nforce2 sa ugrađenim serial ata i firewallom |
Citiraj:
Kaj se tiće Sandra bencha - lying bitch :rolleyes: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:03. |