![]() |
C++ - molim pomoć
Ovako, treba mi dio koda koji bi pravio fajlove (slike) ali tako da svaki put mjenja naziv slike (npr: pic00001.jpg; pic00002.jpg; itd.)
Probao sam sa 'open' iz 'fstream.h' ali to mi ne uspjeva. void open ( const char * filename, ios_base::openmode mode = ios_base::in | ios_base::out ); Vjerojatno to treba nekako riješiti sa pointerima, ali nikako mi to ne uspjeva. Unaprijed zahvaljujem na pomoći! |
Rijeseno!!
evo ako nekom zatreba. #include #include using namespace std; int main() { char FileName[20]; ofstream fajl; int n; for (int i=0;i<16;i++){ n=sprintf (FileName, "Picture%05d.txt",i); // printf ("\nIme fajla je %s\n",FileName); fajl.open(FileName); fajl << "tekst"; fajl.close(); } return 0; } |
pozdrav, evo ovako, treba mi pomoc....ako mi neko moze objasnit par linija koda iz jednog zadatka.prema sljedecem zadatku uspio sam vecim djelom rjesit i razumjet neki drugi zadatak koji mi je trebo...dakle shvatio sam sve osim par linija koda koje su mi zbilja nejasne pa ako bi mi ih netko mogao razjasnit. evo zadatak a ispod zadatka cu postaviti dio koda koji me muci:
.....tako da je moguce odstupanje od gore zadanog zadatka, no ugl evo kod: #include "stdafx.h" · #include · #include · #define MAX_DULJINA 50 · · using namespace std; · · int suma(char s[], int duljina); · void pretvori(int baza, int broj); · · int main() · { · char podaci[MAX_DULJINA]; · · cout<<"Unesite svoje podatke (ime, prezime i adresu stanovanja): "; · cin.getline(podaci, MAX_DULJINA); · · int suma_znakova = suma(podaci, strlen(podaci)); · · cout<<"Suma ASCII kodova znamenki: "< · pretvori(25, suma_znakova); · cout< · } · · int suma(char s[], int duljina) { · · if(duljina == 0) { · return 0; · } else { · return int(s[duljina-1]) + suma(s, duljina-1); · } · · } · · void pretvori(int baza, int broj) { · · if(broj >= baza) { · pretvori(baza, broj/baza); · } · int ostatak = broj%baza; · · if(ostatak >= 10) { · cout< · cout< · · } Eto to je bio kod a sad pitanja: 1. Zasto #include "stdafx.h" ne radi, izaziva error u visual studiu 2005 (i kad je u <>)? 2. U funkciji "suma" mi nije jasna linija koda: return int(s[duljina-1]) + suma(s, duljina-1); pa ako mi je moze netko razjasnit. 3. U funkciji "pretvori" mi nije jasno: cout< opcenito ako moze netko i ceijele funkcije pojasnit bio bih zahvalan. ....ako je ovdje slaba mogucnost da dobijem pomoc, moze li netko barem preporuciti bolje mjesto? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:13. |