PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Barba Trojan (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=13527)

giga 17.10.2004. 21:32

Barba Trojan

Danas sam skinuo nortona sa kompa i istalirao NOD 32. Skenirao sam sustav i pronasao mi je trojana(kao na slici dolje). Trazio sam po forumu ako ima sta o tome i nesto po skidao sa neta i ne pomaze.Izmedu ostalog skinuo sam i trojan remover ali on kaze da nema trojana,a NOD kaze da ga ima... Sta mi je ciniti?
Cim udem u te fajlove koje mi je naveo NOd odmah se i on sam aktivira i javi da ima trojana....

tor 17.10.2004. 21:47

Kao prvo namjesti NOD da ti automatski čisti, stavlja u karantenu ili obriše takve fajlove. Kao drugo obriši ih ručno sada pošto točno znaš kao se zovu ( i dll i exe i sve ono što ti NOD javlja). Vidiš kak je Norton neosjetljiv na trojane i slične babe?

giga 17.10.2004. 21:58

Evo bas sam to napravio.Iskljucio sam NODa jer mi je metao pa sam izbrisao one trojane iz Programa files ali ostao mi je jos jedan u Win/Download program files i nisam ga mogao izbrisati iz toga pa sam lijepo izbrisao cijeli folder koji se zvao download program files,jesam li napravio glupost ili je to ok? Nije mi htjeo izbrisati taj fajl nego je pisalo da ga koristi neki drugi program i da ga ne moze izbrisati,je to ok sta sam napravio?
Da sada tek vidim na norton nije imao pojma o trojanu...

tor 18.10.2004. 17:40

Nemam pojma, ali ako hočeš biti siguran napravi novi folder, nazovi ga Downloaded Program Files i stavi ga na isto mjesto i stvar rješena.:D

giga 18.10.2004. 23:50

Kako Vi kazete sefe tako cemo napraviti...
:D :D
THANX!

tor 19.10.2004. 19:05

Dam ti ja "šefe"...:D

MentalHarikiri 19.10.2004. 19:54

Citiraj:

Originally posted by tor
Dam ti ja "šefe"...:D
dobro da te ne zovu vaša visosti sa 5200 postova :D

Renesis 19.10.2004. 20:22

Khm, 5300 postova, to je velka razlika :D

BrunoZG 19.10.2004. 21:15

Nekad davno prije 5 godina bio je jedan fake virus..Koji je nakon pokretanja file-a pitao dal oces formatirat disk. Ne se nije dalo pritisnut.. I on je kao kreno u formatiranje i ispred ociju su nestajali fileovi sa harda..Nakon svega pojavila se poruka "Thanks god this is a joke"

Tadasnji antivirusi su to detektirali kao virus, nove definicije su ispravile problem,

Najzanimljivije je sta to NOD32 jos uvjek i danas vidi ko virus.
I to tek kad mu ukljucis da skenira unutar zip fileova sto mu je po defaultu iskljuceno.

Slabo NOD-e. Iako te na sva zvona fale.

MadBoY 19.10.2004. 22:39

Iznimka koja potvrdjuje pravilo!
Uostalom...sta te to smeta?

tor 20.10.2004. 20:06

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
Nekad davno prije 5 godina bio je jedan fake virus..Koji je nakon pokretanja file-a pitao dal oces formatirat disk. Ne se nije dalo pritisnut.. I on je kao kreno u formatiranje i ispred ociju su nestajali fileovi sa harda..Nakon svega pojavila se poruka "Thanks god this is a joke"

Tadasnji antivirusi su to detektirali kao virus, nove definicije su ispravile problem,

I to tek kad mu ukljucis da skenira unutar zip fileova sto mu je po defaultu iskljuceno.

Slabo NOD-e. Iako te na sva zvona fale.

Možda ali je zato jedan od rijetkih koji ne upada u zamku od 50 i nešto zazipanih datoteka pomoču koje možeš sjebati skoro svaki AV. Isto tako jedan od rijetkih kojima ne treba antivirusna definicija da bi skužio što je virus (ovo je rečeno ne doslovno ali...).
NOD je dobar zato što kad ga jednom naštelaš (a imaš što fala bogu) onda radi ko zmaj. Nije jedan od onih AV kojih instaliraš i "radi bez problema". Osobno zazirem od antivirusa (a i imalo ozbiljnijih programa) koje instaliraš s par next i eventualno podesiš vrijeme updatea. Ostalo je kao tvorničke postavke koje odrade posao. Moš mislit.

BrunoZG 20.10.2004. 20:14

Pa i ne cudi me da ne upada u zip zamke, jer imam jedan zip u kojem je 5 drugih zipova

Nod krene i kaze cannot find next volume, tak da mi se cini da nije iskeniro ostale, za pravo nemam pojima dal je iskeniro uopce osim glavnog zipa...

tor 20.10.2004. 20:20

Kako si postavio heuristiku? Meni uredno javlja da je odskenirao npr. 9 arhiva. Sad isprobao.

BrunoZG 20.10.2004. 20:21

heuristika je na normal ono kak je na defaultu (ili standard ) tak senekak zove.

tor 20.10.2004. 20:24

Stavi na dubinska.

tor 20.10.2004. 20:25

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri
dobro da te ne zovu vaša visosti sa 5200 postova :D
Ti podaniče budi tiho:D
Nisam ni skužio koliko imam dođavloa....
Baš ga serem puno a?:D
Sve je to krv, rad, znoj i suze. Ipak sam tu skoro od prošlog stolječa:D

Veky 20.10.2004. 21:14

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG

A da malo citas, vidio bi da ti napise JOKE.

BrunoZG 20.10.2004. 21:21

Napise joke al ga oce i popravljat.. I ne heuristika nema veze , file je ovako zaprabo jedan rar u kojem su nekoliko rarova , svaki sa jos jednim rarom u sebi...

giga 21.10.2004. 00:51

Ja instalirao NOd i naravno ostavio ga na deafult postavkama...
Ako se kome da neka napise samo neke osnovne stvari koje bi trebalo podesiti,ako bi trebalo...

BrunoZG 23.10.2004. 16:10

Ispravak: Taj joke program su poceli vidjeti i drugi programi...Npr norton , razlika je jedino sta norton sugerira brisanje istog , ali ne sprecava njegovo pokretanje ...dok NOD obrnuto on ne sugerira brisanje, samo ga pokaze crvenog, al blokira pokretanje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:53.