![]() |
FX5200, bios
Kao prvo recite di mogu skinit bios da valja , šta ću ja sa tim biosom dobiti, i kako se mijenja??' moga san jednostavnije reć sve o biosu ;)
|
pa možeš ga skinuti sa stranice proizvođača kartice...no sa službenim biosom nećeš dobiti nikakva poboljšanja
eventualno bi mogao moddati bios sa NiBiTor-om i dići votažu GPu-u, te ga flashati sa nvFlash-om...to bi ti dalo dodatni overclock no za to bi prvo morao riješiti hlađenje kartice...neki zalman u pasivnom modu (ipak je to 5200 :D) ili Silencer (ako uopće koji paše na 5200) bi bili najbolje što možeš naći |
ja san na grafulju stavija vent 60mmX60mm i pasivce na memoriju .... bi li bi to bilo dosta i je li mi možeš malo bolje objasniti kako prominiti bios od grafulje :beer:
|
aha skužija san
|
nibitor mi ne dopušta mijenjanje voltaža na mojoj grafi, može samo frenkvencije koje još i krivo očitava.
|
tako je i meni
|
a jel vam dopušta mjenjanje tajmiga memorije drugovi petisućadvjestotaši? :D
maky dobar sig...oš mog enermaxa 460W za 600KN kad već tražiš napajanje :D |
Citiraj:
Da dopušta mijenjanje tajminga samo na trebap pazit veoam dobro a sad nemam pri ruci PCI kartu da mogu vratit ako nešto ode po zlu. Inače nemoguće mije promijenit frenkvencije pri bootanju jer s kojim god alatom to radio nema efekta. Nevjerojatno:confused: EDIt: Maky@ nemožeš imat gore napajanje od mene vjeruj mi. Napajanje staro 5-6 godina "300W" nema 4-pinskog priključka. Kad stavim Vcore=1.7V, na ostalim rail-ovima dobijem ovo 12+= 10.9V 3.3+=3.15V tako ako ovo možeš "pobijedit" onda si stvarno u *****.:D |
Citiraj:
aj mental ti meni reci kako da modan bios tj šta sve da stavin |
a je li puno glasno to napajanje mental, i u čemu si ti napravija tu tablicu tj. sig
|
evo mental naša san ovaj bios nvidia bios gffx5200ultra 4.34.20.59.01
bi li bi ga ja moga staviti na svoju karticu i ako bi moga možeš li mi detaljno objasniti kako da ne zajeben nešto samo moja nije fx 5200 ultra pa .... |
Citiraj:
Jel ti uopće grafa 128bitna, čak i daje nebu išlo. 5200Ultra ti još i dodatni molex konektor preko kojeg se napaja. |
pa kad nemreš mjenjati vcore u nibitoru ,onda nemaš kaj previše mjenjati jer koliko sam čitao sami tajmigzi memorije su dovoljno "zategnuti" i puno se više profitira ako se digne clock meme....a dizanje clocka unutar biosa je IMO nepotrebno jer se to lako sredi u coolbitsima/riva tuneru/nvhardpage-u
napajanje nije među tišima (ima bolest standardu na sva active PFC napajanja="zujanje" kak bi sky rekao) i čuje se čak i kad su ventovi na minimumu,ali zato zato daje do bola stabilne napone i teško da će i duplo jača konfa od tvoje izcijediti svu struju iz njega |
Citiraj:
|
gle ja ti šaljem komponente skoro 2 puta tjedno poštom na rab ( ;) ) i nikada nije bilo frke...išlo je sve od rama do HDD-a...tak da se nemoraš brinuti da će se nekaj s*ebati
a što se tiče plačanja....ljepo napišem otkupnina 600Kn + poštarina i to je to |
znači meni bi poštar doša na vrata i ja njemu lovu i to bi to bilo je li ?
a koliko bi bila poštarina |
poštar ti donese onu žutu cedulju pa ti odeš na poštu po to...tamp platiš preuzmeš paket i to je to....
poštarina je oko 50KN...vjerojatno čak i manje...ak te zanima ja idem na poštu sutra pa ih pitak koliko bi došlo za tu kilažu do splita |
može, pitaj ali ja triban skupiti još određen broj love:(
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:24. |