![]() |
Problemi s mrežom
Pozdrav
imam jedan cudan problem s mrezom. ne zeli pristupit netu preko mrezne, treba mu 100 godina da si dodijeli IP adresu, i kad mu stavim staticku isto samo javi "limited or no connectivity". mijenjao sam mrezne kartice, kabel, cak sam radio novu instalaciju win i nista nije pomoglo. jel ima iko kavku ideju do cega bi to moglo bit? hvala unaprijed |
ajd, kad mu dodijeli adresu odi na start --> run --> cmd i pokreni ipconfig /all i postaj rezultat
|
kako mogu postat sliku? :)
|
Za to nije potrebno slanje slike, dovoljno je copy & paste.:kafa:
|
Windows IP Configuration
Host Name............................:ivan Primary DNS Suffix..................: Node Type............................:Unknown IR Routing Enabled..................:No WINS Proxy Enabled................:No Ethernet adapter Local Area Connection: Connection-specific DNS Suffix.: Description...........................:Realtek RTL8193/810x Family Fast Ethernet NIC Physical Adress......................:00-1E-2A-3A-9E-CA DHCP Enabled........................:Yes Autoconfiguration Enabled.......:Yes Autoconfiguration IP Adress.....:169.254.204.131 Subnet Mask.........................:255.255.0.0 Default Gateway....................: da napomenem da se ne radi o mojoj konfi, nego o sljedecoj: mbo - msi KT6 delta os - win xp sp2 mrezna je pci |
Sticky ADSL Biblija i DNS by ISP, tu sve piše, podesi parametre mreže (IP, Subnet, Gateway, DNS - ovi) fiksno a ne na idiot (automatic).
|
|
Imao sam i ja takav problem kad sam namještao Micronet usb wlan adapter na način da pod dostupne mreže izaberem moj router i stvorim profil. Rješenje je bilo namještati vezu preko Wizarda, a razlika je u Gatewayu koji je bio prazan kao tebi, a bar za Zyxel je 192.168.1.1
|
Citiraj:
Citiraj:
|
2. kraj kabela?
Stvarno bi bilo dobro navest sve potrebne podatke… |
Koji je ISP i koji je modem / router?
|
ISP je metronet, ali spaja se preko servera
|
Onda znači da ti je DHCP + možda još ponešto na serveru u banani, kako se to "stručno" sad kaže. Daj još podataka a ne da moramo udicom vadit. Koji je modem / router?
"Stvar" mora radit sa fiksnim parametrima mrežne samo moraš znati kako je mreža "složena". |
sad sam dodijelio ip adresu i gateway i pise mi da je spojen, ali je promet skroz slab.
server se koristi kao router, a taj server je spojen na drugi (glavni) server, ne znam na koji je on modem/router spojen. ostala racunala se normalno spajaju |
Na serveru (i jednom i drugom) imaš soft / konfig za ograničenje prometa ili neš slično?
Dalje ćeš morat sam istraživat. |
nema nista slicno na serveru. kao sto rekoh ostala racunala se normalno spajaju. jebiga. ako rijesim javim :)
|
A radi li live CD-om?
|
radi s linuxom
|
Onda škola ponavljanja (sori pa diži) winse.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
pa meni je isto to cudno. evo upravo radim ponovo novu inst pa cu malo kemijat po tome jos da vidim, mozda sam nesto izostavio. ma banana...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:36. |