![]() |
Program(cic) koji daje informacije o ugradjenom hardveru?
Dakle, zanima me kojim programcicem bih mogao pogledati koji hardver je ugradjen u kompu (cak i ako nisu instalirani driveri)? Znaci koji chip/kartica za graficku, koja MBO i koji chipset, koji tip RAM-a, zvucnia/zvucni chip itd.
Sjecam se da je bio jedan program (ne mogu se sada nikako sjetiti imena), ali isto tako se sjecam da su novije verzije odavno prestale biti free pa je time propala podrska za noviji HW. Dakle, prijedlozi? |
Everest, Belarc Advisor i sl. (ako na to mislis)
|
Vjerojatno si mislio na Aidu, to je danasnji Everest.
|
Sandra
|
Svi ti programi sto ste ih naveli su ustvari jedno te isto sranje samo sa drugim imenom. :D
|
i ja mislim da si mislio na aidu
ak je u pitanju stari hardver i dalje radi dobro možeš probati uz everest, sandru i http://www.gtopala.com/siw-download.html |
Cpu-z isto daje neke informacije....
|
SIW je zakon... everest je pun nekih j***nih linkova i reklama... ostali tako tako... ja vjerujem gabrielu topalli... respect...
|
Jasna stvar da su svi nabrojeni (Aida, Everest, Sandra, SIV, SIW) programi "na isti kalup" i slične namjene. Šta se tiće prepoznavanja hardwera bitno je da imaju frišku bazu hw - a.
Inaće pogledaj datum ovog posta: Uputstva i linkovi - Detekcija "nepoznatog" hardware - a Za detekciju hw - a i odgovarajućeg drivera je potrebno saznati Hardware ID tj. PNP ID. Iz plejade tih programčića UnknownDevices je zgodan jer ne zahtjeva neki install i možete ga imati na sticku. |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:57. |