PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   instalacija viste 64 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=133486)

sas111 08.01.2009. 19:58

instalacija viste 64

Evo imam jedan problem, pokušavao sam ga riješiti već nekoliko mjeseci ali ne ide pa tražim pomoć

Imam sljedeču konfiguracuju
gigabyte P35C-ds3R
Intel Core 2 Quad Q6600
2x DDR2 2Gb PC 6400 Kingmax MARS
2x HDD Seagate 250 Gb

Problem je sljedeći

Kada instaliram Vistu neče se ponovo butati već tako stoji i ništa se ne događa. Istestirao sam sve komponente na računalu ali sve odgovara, nema greške.
Pokušao sam instalirati i na drugi disk i na druge particije ali uvijek isto.
Da li ima tko kakovih ideja što bi moglo biti ?
Za probu sam instalirao XP 64 bit i oni rade,tako da mislim da memorija nije problem :)
Znam da će neki misliti zašto instalirati vistu 64 ako mi xp 64 radi, ali toliko sam se namučio da sada neću odustati dok ne skužim zašto ne mogu imati vistu na toj konfiguraciji
Pretražio sam formo, neki 50 stranica ali nisam našao dobar savijet, pa molim nekakovo rješenje

Lijep pozdrav :D

Joke 08.01.2009. 20:12

Prijatelj mi je dao komp na kojem je digao X64 vistu takoder je bio takav problem samo je ploca sa P45 cipsetom takoder gigabyte..Nije bilo nista podataka na kompu i ponovo digao vistu i onda sve ok..PS.Do kojeg dijela dode kad nece da se boota prode POST?

sas111 08.01.2009. 20:17

dodje do kraja, kaze da se mora restartai i kada se to desi računalo se zamrzne.
Komp se ugasi i ponovo se počne pokretati i tada stane instalacija.
Ima jedan zanimljiv detalj a to je da se disk na kojem se instalira vista stalno vrti i onako zacukiva, kao da nešto trazi,
Međutim ne sumljam na diskove jer sam probao na 4 diska do sada i uvijek isto
Probao sam i nekoliko kopjia viste, koje kod kolega rade bez problema.

MimiX 12.01.2009. 14:06

Citiraj:

Autor sas111 (Post 1242801)
Evo imam jedan problem, pokušavao sam ga riješiti već nekoliko mjeseci ali ne ide pa tražim pomoć

Imam sljedeču konfiguracuju
gigabyte P35C-ds3R
Intel Core 2 Quad Q6600
2x DDR2 2Gb PC 6400 Kingmax MARS
2x HDD Seagate 250 Gb

Problem je sljedeći

Kada instaliram Vistu neče se ponovo butati već tako stoji i ništa se ne događa. Istestirao sam sve komponente na računalu ali sve odgovara, nema greške.
Pokušao sam instalirati i na drugi disk i na druge particije ali uvijek isto.
Da li ima tko kakovih ideja što bi moglo biti ?
Za probu sam instalirao XP 64 bit i oni rade,tako da mislim da memorija nije problem :)
Znam da će neki misliti zašto instalirati vistu 64 ako mi xp 64 radi, ali toliko sam se namučio da sada neću odustati dok ne skužim zašto ne mogu imati vistu na toj konfiguraciji
Pretražio sam formo, neki 50 stranica ali nisam našao dobar savijet, pa molim nekakovo rješenje

Lijep pozdrav :D

E slušaj, ja imam istu ploču gigabyte P35C-ds3R i dual core intel 8500 i kad sam instalirao Vistu x64 imao sam sličan problem, tj. mislio sam da je problem...
Stvar je u tome da onaj blue screen(od Viste) treba stajati oko 5-10minuta i tek se onda pokrene instalacija... Dakle probaj pričekati, jer logično je da se Vista instalira duže od XP-a...

sas111 03.02.2009. 13:39

Evo mene opet

Nakon mnogo pokušaja ja još uvijek nisam riješio svoj problem,
nakon prvoga restarta kada javi da se vista pokreče po prvi puta i da se pričeka da će biti još nekoliko restartiranja prije kraja kompletne instalacije, nakon toga restarta, komp se zamrzne, ostane crni ekran i zamrznuta strelica,
čuje se ventilator na grafičkoj kako se zaletava, ubrzava i usporava i tako u nedogled, Ostavio sam komp 2 sata i ništa se nije promijenilo.

Da li je problem u grafičkoj
Ima li kakove veze BIOS---verzija BIOS-a trenutno je F8, a vidio sam da je izašla verzija F9 i F10 ali samo beta verzija, pa neznam da li mi se isplati mijenjati BIOS?

Unaprijed hvala

sas111 03.02.2009. 13:52

Zaboravio sam napisati

Grafička je

VGA Ati Radeon HD 2600XT, 256Mb DDR3, 128 bit, TV out, DVI, PCI

corsa 12.02.2009. 10:59

http://forum.pcekspert.com/showthrea...33#post1258133E ovako !
pokušaj proanalizirati sljedeču temu,pa možda ti pomogne.
Sretno !

sas111 13.02.2009. 13:17

Evo nakon dugo vremena riješio problem

Promijenio sam BIOS, sada je verzija 12 i sve radi super, još sam stavio 4 Gb rama i stroj sa vistom 64 leti

Prezadovoljan sam,

Hvala svima koji su čitali moj pos, razmišljali i dali koji pametni savijet

Pozdrav :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:41.