![]() |
TwinMos Memorija
Može li mi netko reći kakva je to memorija, dali to šta valja, ima li kakve kvalitete u njoj, pošto se ne priča puno o njoj?
|
Ovisno s kojim čipovima. DDR400 modeli imaju TwinMos, M-Tec, Elixir ili winbond chipove, one sa TwinMos i pogotovo winbond chipovima su odlične, one sa M-Tec ili Elixir ne valjaju.
|
Ja sam do sada uvijek bio na twinmos memoriji jer za standarnu cijenu dobiš ipak jako dobru memoriju, pogotovo ako uzmeš sa twinmos/winbond chipovima. Imao sam 1x512 twinmos ddr 333 i radio je na 333 2 2 2 5 bez dizanja voltaže, onda 2x256 pc 133 sa m-tec chipovima i rade na cas2(na p3), pa 2x256 sa isto m-tec chipovima(na celiću) pc3200 i radi sa 2.8V , 2 3 3 5 . Na bartonu je 2x256 sa twinmos chipovima(u sigu pišu postavke) no na modanom biosu sam neko kratko vrijeme držao na 466 mhz 2.5 3 3 10 2.8V, a dalje nisam probavao.
Ako kupuješ novu memoriju, mislim da od twinmos/twinmos ili twinmos/winbond opcije za tu cijenu ne možeš naći bolje. |
DDR 333 winbound
|
Citiraj:
@Rendula: Ja sam prvi pitao:D :D :D |
što znači kad napišeš ono 2 2 2 5 ili tako nešto, to je overclock ili sta i kako to napravim?
|
Citiraj:
TwinMos DDR333 sa winbond chipovima imam i ja, pogledaj sig:) Jedini je bed što baš i ne toleriraju visoku voltažu pa ju nemrem dignuti iznad 223MHz:( (Link) Pogledaj na chipovima jel završava sa AH-6, BH-6 ili CH-6. |
Citiraj:
Prvo pročitaj kovin thread/članak o overclocku memorije, tamo ti je sve objašnjeno. |
završava sa AH-6
|
Citiraj:
Inače imam ja 2*256 TwinMOS DDR 400 sa 50B čipovima u kompu.Clockaju se zvijerski(s obzirom kolko sam para dao za njih).Idu na 235 mhz @ 2.9 2-3-2-11 :clap: :D !!!Bez ijedne pogreške u memtestu.Dalje neće jer me koči ploča(Abit NF7-SL).:( Moram si nabavit DFI Infinity. |
Citiraj:
|
Ja imam Twister verziju i mrak je
|
Ja imam TwinMos DDR400 i rade odlicno,povoljni a efikasni.
|
I ja sam sretni vlasnik twin mos-a i to pc 2100 (266) koja radi na 350 mhz na 2.5 3 3 6 postavkama, pri 2,7v a kada bi mi ploca omogucila postavljanje casa na 3, tko zna gdje bi joj bio kraj...moje misljenje je da bi dosegnula odlicnih 185 mhz...
twinmos rulzzzzz... jeftino a dobro.... btw na pcb-u su m-tech chipovi koji bas i nisu na glasu , a sta bi tek bilo da su bh-5 :rolleyes: |
Ploca ti nema opciju cas3??
Prvi put cujem za tako nesto... |
Citiraj:
|
Citiraj:
:rolleyes: :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:04. |