PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   hitna pomoc u vezi instaliranja windowsa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=133106)

ivanis10 06.01.2009. 16:44

hitna pomoc u vezi instaliranja windowsa

Dobar dan,
na ovaj forum sam se registrirao prvenstveno zato sto sada imam jedan velik problema sa racunalom, a i
problemi su cesta pojava na mom racunalu. Sadasnji problem je taj da sam dobio racunalo s popravka(razlog
popravljanja je bio taj sto sistem konstanto pada ili se pojavi greska prije ucitavanja windowsa koja glasi :
A disk read error occured
Press ctrl+alt+del to restart i nakon toga se pojavi opet ista stvar....). Na popravku su svi testovi hardvera
bili u redu
i napravljeni su bili nekoliko puta.Sve je bilo obrisano sa hard diska i covjek je rekao da bi sve
trebalo funkcionirati.Sadasnji problem je moja greska.Pri instaliacij windowsa napravi sam 2
particije c i d te sam formatirao c particiju i setup je kopirao fajlove na racunalo,a zatim se resetiralo.
Misleci da se nisu windowsi instalirali ponovo sam formatirao disk i setup je poceo kopirat fajlove a tada sam
shvatio sta radim i restartirao sam racunalo.Krenio sam formatirati c particiju i na kraju mi se pojavio ovaj tekst:
SETUP WAS UNABLE TO FORMAT THE PARTITION. THE DISK MY BE DAMAGED.
MAKE SURE THE DRIVE IS SWICHED ON AND PROPERLY CONNECTED TO YOUR COMPUTER.IF THE DISK IS A SCSI DISK, MAKE SURE YPUR SCSI
DEVICES ARE PROPERLY TERMINATED.CONSULT YOUR COMPUTER MANUAL OR SCSI ADAPTER DOCUMETATION FOR MORE INFORMATION.
YOU MUST SELECT A DIFFERENT PARTITION FOR WINDOWS XP.
TO CONTINUE PRESS ENTER..
tada sam izabrao drugu particiju i upozorilo me da ce formatirati i c particiju i nakon formatiranja se pojavilo isto upozorenje
sa krajem..
SETUP CANNOT CONTINUE. TO QUIT SETUP PRESS F3..
.... pomozite...

STO BIH JA SADA TREBAO RADIT I KAKO DA INSTALIRAM WINDOWSE...

t3chno b0y 06.01.2009. 16:49

Probaj sa drugim diskom pa ako radi znaš u čemu je problem

ivanis10 06.01.2009. 17:38

ma probo sam i sa media centar edition i sa sp2 i 3 i nece nista...pojavljuje se stalno taj ko neki eror...moze jos savjeta sta da radim

yedwy 06.01.2009. 17:57

Za početak napiši komponente iz kante... Ovako na divlje bi rekao da ili ti kabal na disku nije dobro uštekan ili ti je upaljen native SATA ili RAID na tom portu pa ne boota bez drivera...

ivanis10 07.01.2009. 01:10

stavio sam link na kojem se moze pogledat konfiguracija kompjutera jer nznm tocno koji hd imam ni maticnu..tako da...a posto se nije objavilo to sto sam napiso...dakle imam racunalo gamer II iz hgspota...hdd 320 gb sata-II je hard ak to ista znaci a za maticnu neam blage...nije to kabla za hd jer je i prije popravka doslo do pojavljivanja problema....

EDIT1:

a konfiguracija je :

Opis

Procesor: Intel® Core 2 Duo E6550 2x2.33 GHz - Memorija: 1 GB DDR2 - Tvrdi disk: 320 GB Serial ATA II - Grafika: GeForce 8600 GT, 256 MB, tv-out, DVI - Optički uređaj: DVD±RW - Periferije: miš, tipkovnica, zvučnici Trust 2.1 - Kućište: Midi Tower 400W - OS: Linux poklon USB Key 512 MB i BITDEFENDER Internet Security 2008

EDIT2:

molim vas neke sda kada imate neku konfiguraciju da mi kazes otprilike kud sta ko i kako...jer mi je racunalo potrebno...

bluefluid 07.01.2009. 01:22

Citiraj:

Autor t3chno b0y (Post 1240488)
Probaj sa drugim diskom pa ako radi znaš u čemu je problem

a da zbilja probas?

Makija 07.01.2009. 01:33

napravi low level format diska, odi na sajt od proizvodaca diska i naci ces potreban softver za to

yedwy 07.01.2009. 09:33

Ja bi svejedno investirao za početak 10kn u drugi SATA kabal i probao s njim, i da piknuti u neki drugi sata port - šetati redom ako ništa drugo...

U BIOSu treba pogledati postavke SATA kontrolera i upalit IDE mod (ako ga ima) ili pripremiti CD s driverima koji su slipstreamani (sa nlite ili sličnim) na njega...

Antonic 07.01.2009. 09:55

Citiraj:

napravi low level format diska, odi na sajt od proizvodaca diska i naci ces potreban softver za to
mislim da je dobro da probas ovo. To je najjeftinije moguce rjesenje. A isto tako je lako vjerojatno da je disk stvarno ostecen. Imao sam slicnih problema i to sa boot sectorom kako se ispostavilo. Rjesenje je bilo u kompletnom formatu diska. Zbaci ne ono formatiranje iz win setupa.
P.s. To sta ti je reklo na servisu da je disk ok, ne znaci da je stvarno ok :)

ivanis10 07.01.2009. 10:13

pise da je hard 320gb sata II a sta to znaci to nznm...

EDIT:

molim vas zanemarite prijasnja dva posta...hd je : PM-WDC WD32OOA...a proizvodac jel sata ili sta...nekontam na sajtu kojeg proizvodaca da trazim taj softvfer

yedwy 07.01.2009. 10:31

Tvoj disk je Western Digital (to je proizvođač) a SATA je oznaka za način spajanja na računalo, s obzirom na razinu (ne)informiranosti moja iskrena preporuka ti je da se maneš toga i probaš nekog od forumaša iz OS nagovorit da ti to dođe složit prije nego spališ nešto...

ivanis10 07.01.2009. 11:31

ma komp je pod garancijom...tak da nis ja nebi posebnno ni diro...ide dns opet na servis...xD....

zmikic 07.01.2009. 11:45

PRVO sto napravi kad ti se komp vrati sa servisa jest - provjeri cijeli hard disk za bad sektore. Ako nades koji, vrati se na
servis i reci im da si nasao bad sektore na hardu, jeb* im mat* i zapali im radnju. :)

ivanis10 07.01.2009. 14:37

evo ovako imam novosti..dosao je covjek i pokusavao instalirati to..nakon nekoliko puta pojavljivala se ista stvar ko i meni a onda je uspio i bilo je ono zavrsno instalirnje..tada se pojavio drugi problem bilo je jako usporeno...i kada se instalirala mreza ili uredaji samo se srusi sve i moram ispocetka..sljedeci korak ce mi biti trazenje bed sektora na racunalu cim nadem neki kvalitetni alat na netu(btw imo ko kaki savjet)..

EDIT:

i koji alat bi mi preporucili molim vas za trazenje bed sektora...napomena nisu instalirani winodwsi......

Mr.Black 07.01.2009. 15:00

Citiraj:

Autor ivanis10 (Post 1241347)
evo ovako imam novosti..dosao je covjek i pokusavao instalirati to..nakon nekoliko puta pojavljivala se ista stvar ko i meni a onda je uspio i bilo je ono zavrsno instalirnje..tada se pojavio drugi problem bilo je jako usporeno...i kada se instalirala mreza ili uredaji samo se srusi sve i moram ispocetka..sljedeci korak ce mi biti trazenje bed sektora na racunalu cim nadem neki kvalitetni alat na netu(btw imo ko kaki savjet)..

Skini Hirens' Boot Cd imaš testing toolse za hardove. Pa tako i za WD hardove, pa pusti test.

ivanis10 08.01.2009. 12:42

opet novosti...sada sam uspio podici windowse uz tesku muku..i sada sam pokreto razne testove za provjeru valjanosti hardvera..hard disk je sve u redu sad cu napravit jos jedan test da se uvjerim...maticna sve u redu..al problem je u ram...pri trazenju grska pronasla se greska LRAND...sto da radim...jel to treba hitno mjenjat...dajte recite da odem to mjenjat ak tream...HELP!?!?!??!?!?!

tbenosic 08.01.2009. 21:14

Ja ipak mislim da je disk u pitanju. Skini Hiren's i nemoj se vise patit sa windowsima i glupostima.

I bilo bi dobro, ako vec nesto pitas da onda malo i procitas savjete koje ti netko ovdje napise.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:12.