PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   access is denied nervirajući problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=133057)

Gabre 06.01.2009. 01:42

access is denied nervirajući problem

uglavnom, ovako:

imam disk sa dvije particije, prva sistem, druga storage, na koju su ujedno prebačeni My documents..

nakon reinstalacije windowsa, dobio sam problem da na toj drugoj particiji, točnije jednom folderu ( koji u sebi ima vise pod foldera ( slike i video, par -rar fileova) dobijem poruku Access (ime file-a koji želim otvoriti) is denied.

Ali to je samo tom folderu, sve drugo normalno.. tražio sam po netu, isključio simple sharing, mijenjao ovlasti, ali nema teorije da otvorim nešto iz tog foldera, iako uredno vidim thumbnailove...

izvadio sam disk i stavio ga u eksterno kućište, spojio na laptop, i ista stvar.. ja nemam više ideja, em sam na modemu, pa se patim sa traženjem rješenja po netu,,, uvijek isto nalazm, a to kod mene ne radi...

molim pomoć bilo kakvu :fala:

Baja 001 06.01.2009. 01:57

Evo ti malo štiva
How to take ownership of a file or a folder in Windows XP

Gabre 06.01.2009. 02:05

to sam napravio već i nece.. :( napisao sam vec...

zmikic 06.01.2009. 02:32

Sta vidis kad odes na properties od foldera --> Security tab

Koje sve Group or user names imas?
Za svaki od njih, koji su Allow / Deny Premissions?
Koga si stavio za Owner direktorija?

Gabre 06.01.2009. 12:15

ima jedan, i sve je na allow.

imam dva ownera, isto ime, samo jedan ima prefiks Administrators, drugi ne.. samo jedan je user na kompu, i tako su i win instalirani.. ne kužim... na koga god prebacio "owner" isa stvar....

Matt 06.01.2009. 13:08

Probaj staviti nove drivere npr. Combined comunity codec pack iliti cccp. Imao sam sličnih problema sa avi filovima. Nije mi dalo ni da ih otvorim i već bi dobio warning i laganini izbacivanje na desktop.

Gabre 06.01.2009. 13:20

nema ovo veze sa driverima... ne mogu otvoriti nijednu vrstu file unutar te skupine foldera... ima unutra slika, video amterijala i rar datoteka, a strašno su mi bitni da do toga mogu. bilo što drugo me ne bi hebalo 2 posto, ali mi nije jasno kako je baš samo to problematično.. jesam li spomenuo da su mi rar datoteteke označene zelenim fontom?! i ostli folderi su bili zeleni, no više nisu, no opet ne mogu ih otvoriti...

reboot 06.01.2009. 14:05

jel imas windows XP pro ili home?

thopok 06.01.2009. 14:14

How to remove file or folder encryption in Windows XP
Citiraj:

To make sure that you can decrypt files in the future, you should always export your certificate and private key and keep them in a safe location.
Odnosno, nikako.:nono:

domy_os 06.01.2009. 14:21

Ako su zeleni, to znači da su kriptirani, a to bi opet značilo da si u velikoj banani...

Gabre 06.01.2009. 15:03

ali kako se to fucking dogodilo? jedino ja koristim svoje računalo, nikakve enkripcije nisam pokretao ili slično.. jedino sam ih stavljao Invisible...

ok, rar fileove imam na netu, no dva foldera nemam nidje nego na disku, i naravno ta dva su mi anjbitnija... bemmater bill gatesu i windowsima, kakvo sranje naprave ne moš vjerovat... mogu renamat fileove, mogu vidjet njihove thumbnails, no ne mogu ih otvorit... !
e da, imam XP SP3 pro...

da, sad sam išao geldati, i svi su zelenog fonta kad uđem u folder... samo naziv foldera je crnim slovima... o kakvim se tu enkripcijama radi, kako je dođlo do njih... ? any ideas?

ok, još sam gledao, i tražio po netu, i sjetio sam da sam i ja napravio isto ovo:

I encrypt it by using properties (right click mouse)..then click on advance on general tab...check on encrypt contents to secure data...

The problem I need to reformat my Drive C;...and it is already formatted...How can I access those folders/files that is encrypted?...How do I remove the encrypted folder/files? since I change my account after formatting my os...those files that are encrypted are located in Drive D...partition into two....in one single physical hard drive...Can anyone help me?

ma mora postojati način da skinem dekripciju... koja se svodi na stavljanje kvačice u Properties od Foldera, a nikakvo upozorenje ne dade...

domy_os 06.01.2009. 15:44

A backup starih Windowsa pretpostavljam da nemaš?

Gabre 06.01.2009. 16:20

nemam... ajde ako se kome dade po netu potražit, na dialup-u sam ovih dana, i koma je.. ne mogu se kako spada koristit netom pa je problem i tražit po netu..

tor 06.01.2009. 16:33

Ako me sjećanje dobro služi - jednom sam to haknuo pomoću Advanced EFS Data Recovery

Gabre 06.01.2009. 23:34

tor - hvala za program, no ćorak... pronađe on fileove, ali ih ne može decryptati, iako sam nabavio punu verziju programa... :(

Gabre 07.01.2009. 19:20

ima li još tko neku pametnu za reć? ne kužim zašto ovaj program neće da radi... :(

panoramix 07.01.2009. 19:55

Guglajući, nađoh ovo http://www.elcomsoft.com/aefsdr.html

thopok 07.01.2009. 20:04

Već je gore predloženo…:kafa:
De-crypt Encrypted files on Windows XP

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:00.