PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Abit NF7 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=13304)

Toncek 10.10.2004. 00:16

Abit NF7

Da li je ovo ploca sa nForce2 ultra ili ne ultra chipsetom i je li rev. 2.0 ili ne? evo mislim na ovu u hg spotu..... abit
U cjeniku info game pise da su njihove ultra i jeftinije su od hg spota za nekih 30-ak kuna.... abit 2
Slika ploce u info gami nije ista kao u hg spotu i linksu.... ko je sad tu lud, ja ili..... malo fali da se prestanem zezati s tim i uzmem epoxicu koja je nesto malo skuplja.....ali bar znam sto kupujem...

tor 10.10.2004. 11:28

Nemoj uzimati običnu NF7. Ili NF7 S ili SL. Ili EPox.

Toncek 10.10.2004. 12:46

Zasto, sve je otp. isto osim sto nema s-ata, soundstorm i mozda jos neke dodatke.....brzina i stabilnost bi trebali biti isti.

Overvide 10.10.2004. 15:18

Citiraj:

Originally posted by tor
Nemoj uzimati običnu NF7. Ili NF7 S ili SL. Ili EPox.
...ili DFI Infinity :beer:

Toncek 10.10.2004. 15:40

Pa dobro zna li tko s kojim chipsetom dolazi abit nf7 ploca, je li ultra 400 ili nije? epox 8rda+ nije sa ultra tako da odustajem od nje, soundstorm mi i nije toliko bitan (iako nisam 100 % siguran da on dolazi sa epoxicom 8rda+)....

Srky 11.10.2004. 00:59

Naravno da je sa Ultra chipsetom, nema SS, S-ATA, FireWire i ostale pizdarije, ostalo je sve isto e sad pitanje je jedino clockabilnosti, kao da je malo losija od S i SL verzije ali ja to nisam primjetio, uredno je radila na 230 fsb uz naravno volt mod.
Brza je od Epoxa 8RDA+, uvjerio sam se u to.

Roller 11.10.2004. 06:30

Citiraj:

Originally posted by Toncek
Pa dobro zna li tko s kojim chipsetom dolazi abit nf7 ploca, je li ultra 400 ili nije? epox 8rda+ nije sa ultra tako da odustajem od nje, soundstorm mi i nije toliko bitan (iako nisam 100 % siguran da on dolazi sa epoxicom 8rda+)....
Da, obična NF7 ima nForce2Ultra400 čipset, isti Softmenu u BIOSu kao i NF7-S, a ova slika u HGspotu je verzija najjače NF7 ploče (uoči SATA priključke, čip na mjestu gdje NF7 i NF7S imaju onu ružnu naljepnicu...). Nek te ne uplaši slika:D
I stvarno ne vidim razlog zašto ne uzet tu ploču ako ti SATA i ostali dodaci nisu potrebni:rolleyes:

Mljac 11.10.2004. 09:12

NF7 v2.0 je ultra400.
Vrlo dobra ploča za malo novaca.

Ako ne trebaš sata i firewire za svaku je preporuku, probaj samo pronaći neki bolji chipset cooler jer original je totalno smeće.
Po meni ta zujalica je i jedina lošija strana te ploče.

Overvide 11.10.2004. 19:38

Citiraj:

Originally posted by Mljac

Ako ne trebaš sata i firewire za svaku je preporuku, probaj samo pronaći neki bolji chipset cooler jer original je totalno smeće.

Slažem se.Zujalicu treba zamijenit sa Zalmanovim plavim pasivcem(50kn).

rendula 11.10.2004. 20:34

Citiraj:

Originally posted by Mljac
NF7 v2.0 je ultra400.
Vrlo dobra ploča za malo novaca.

Ali...EpoX RDA+ još bolja ploča za malo novaca.

gnomisa 12.10.2004. 02:02

Citiraj:

Originally posted by Overvide
Slažem se.Zujalicu treba zamijenit sa Zalmanovim plavim pasivcem(50kn).

2 pitanja...jel tako loš NB hladnjak i na NF7-SL? ako da, i ako moram i ja staviti bolji hladnjak, npr. ovaj zalmanov ZM-47J (Links) moram imati rupice oko NB-a...e sad jel ih ima ta ploča? :confused:

Roller 12.10.2004. 08:21

Citiraj:

Originally posted by gnomisa
2 pitanja...jel tako loš NB hladnjak i na NF7-SL? ako da, i ako moram i ja staviti bolji hladnjak, npr. ovaj zalmanov ZM-47J (Links) moram imati rupice oko NB-a...e sad jel ih ima ta ploča? :confused:

Hladnjak ti je više-manje na svim abiticima isti: komad lima s ventilatorom koji glumi hladnjak i izgleda kao hladnjak, a najbolje zazuji kad je komp hladan:D Meni osobno ne smeta:p

Srky 13.10.2004. 00:53

Citiraj:

Originally posted by rendula
Ali...EpoX RDA+ još bolja ploča za malo novaca.
Pa ne bi se bas slozio da je bolja (citaj brza), mozda je bolja zbog opreme ako na to mislis ali po brzini nije nikako, isprobo sam obje.

gnomisa 14.10.2004. 16:25

srky čuj, ti si klokao komp a imas to codegen napajanje.....nije mi to bas nekaj safe kaj ne? a i hladnjak bi mogao biti bolji??

Toncek 14.10.2004. 17:35

thx na odgovorima.....na treba mi s-ata ni ostale pizd.... epox 8rda+ je nesto skuplja a ni po cemu nije bolja od abitice.....(jedino da ima soundstorm onda bi bila u prednosti)....

Mailman 14.10.2004. 19:05

Citiraj:

thx na odgovorima.....na treba mi s-ata ni ostale pizd.... epox 8rda+ je nesto skuplja a ni po cemu nije bolja od abitice.....(jedino da ima soundstorm onda bi bila u prednosti)....
8rda+ ima Soundstorm.....

CatKiller 14.10.2004. 19:12

Citiraj:

Vidim već si se odlučio...

Iako je meni draža 8RDA+ , za sad rade ko urice (ne rečunam na one OCane u smrt)...

gnomisa 14.10.2004. 19:38

Citiraj:

da samo kaj soundstorm nije isti na svakoj matičnoj....

dfi nfii ultra infinity, nforce2 ultra 400 spp+mcp-t je najbolji izbor kaj ne? soundstorm, kvalitetne komponente,...

Mailman 14.10.2004. 19:42

Citiraj:

da samo kaj soundstorm nije isti na svakoj matičnoj....
?
mcp-t je mcp-t na svakoj ploči....

gnomisa 14.10.2004. 19:43

vidi ovdje http://forum.pcekspert.com/showthrea...050#post148050

citao sam na vise mjesta da mcp-t nije svugdje onaj pravi Soundstorm....

Srky 14.10.2004. 23:36

Citiraj:

srky čuj, ti si klokao komp a imas to codegen napajanje.....nije mi to bas nekaj safe kaj ne? a i hladnjak bi mogao biti bolji??
Pa imas pravo da nije 100% safe ali s boljim napajanjem ce biti, ovo sam isprobo sa bivsim Task 300W i radilo je ok dok je sad ovaj Codegen totalno smece i moram ga hitno promjenit.

Mailman 15.10.2004. 00:14

Citiraj:

vidi ovdje http://forum.pcekspert.com/showthrea...050#post148050

citao sam na vise mjesta da mcp-t nije svugdje onaj pravi Soundstorm....

nema pravog i krivog Soudstorma....
kako radi soundstorm (digitalni out zanemarujemo u ovom kratkom prikazu)? :D
soundstorm (DSP- digital signal processor) --> codec (konverter digit. u analogni signal i obrnuto; Realtek, cmedia...) --> analogni out --> zvučnici

U teoriji je razlika u tom "zvučnom čipu" , tj .codecu, koji se nalazi na ploči....ALC650, 655itd... IMHO, u praksi nema razlike...

gnomisa 15.10.2004. 13:01

pa nije da nema razlike....u zadnjem Bug-u ima test "zvučnih čipova" i Realtek se pokazao vrlo dobrim....zaprav, teško češ dobiti smeće od codec-a u kombinaciji sa soundstormom na nf2 matičnoj....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:36.