PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   problemi sa WD3200AAKS (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=132933)

lkw_pkw 05.01.2009. 13:06

problemi sa WD3200AAKS

imam konfiguraciju Athlon 64 X2 4400+(2,3Ghz) ,AsrockNF6G-DVI,8800 gt 512mb dd3,WD 320gb sataII(WD3200AAKS-00VYA0),1gb DDR2 pc4200,DVD-RW pioneer

ovako imam problem upalim komp u post sekvenci normalno očita pržilicu ali kad ocitava jednom ga normalno ocita bez problema a ponekad izbaci grešku HardDisk read Eror plase F1 pa ponovno pokrenem i onda normalna ocita jer moguče da fale driveri od diska? jer sam probao dignut windowse i izbaci mi na u setupu bluscreen?

Joke 05.01.2009. 13:20

Najbolje da napravis backup podataka pa testiras disk da vidis je li sve u redu sa diskom..

generic 05.01.2009. 13:35

Hm, baš sam namjeravao iskoristit tražilicu da vidim ima li još tko takvih problema.
Meni se ista stvar događa u zadnjih tjedan dana na laptopu, po pokretanju ga ne može pronaći, niti u biosu. Par restartova i detekcija u biosu i tek onda ga detektira i radi normalno. SMART očitava da je s diskom sve u redu.
Lap je gericom blockbuster, ploča neka s KT333 chipsetom, a disk toshiba MK6021GAS.
Vjerojatno mi rikava ili disk ili ploča.

thopok 05.01.2009. 13:35

Data Lifeguard Diagnostic

domy_os 05.01.2009. 13:50

lkw_pkw, budući da je na ploči nVidia chipset, pogledaj možeš li namjestiti vrijeme odgađanja detekcije IDE uređaja. Ne znam kako se ta opcija zove na engleskom, ali trebala bi biti negdje pa je postavi na recimo 2-5 sekundi...

dh41400 05.01.2009. 13:55

Nekako mi se cini da nije problem u diskovima ... imam slican problem sa AMD-om (Seagate HDD) i kad se prebaci hard na drugi komp sve normalno.

Naisao sam na netu o problemima sa AMD platformama (pogotovo 780 chipsetima).

ugl nije bas ugodno vidjeti da ti maticna (chipset ili driveri) ne prepoznaje HDD :S

@lkw_pkw: probaj sa drugim HDD-om (ako je moguce) ispitat situaciju.

Wolverine 05.01.2009. 14:06

Hmm kada vidim WD AAKS i ASRock ploču za AMD sa NV čipom mislim da bi prije položio karte da je ploča krivac a ne disk

prije će biti da te ona napušta nego AAKS

kao što su već rekli probaj sa drugim diskom

lkw_pkw 06.01.2009. 11:47

stvar je u tom što je škatula pod garancijom to mi je frend dofurao to je konfiguracija DTK Calypso to je on gotovo kupio rekli su mi ono iz makro-mikra da je to najbolji komp u ono vrijeme:rtfm::goood:(jedino što mi se sviđa od te konfe Athlon64 X2 4400+ i chieftec kučište i napajanje njegovo 500W)ovo ostalo je srednja žalost jebi ga

EDIT:

našo sam neke drivere za za taj WD o
d 320 jel bi mi to nekaj pomoglo?
http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=606&sid=53〈=en

Wolverine 06.01.2009. 11:49

Đizus
jedino mjesto gore od MakroMikra za kupit komp je Pevec :D

Nisu to driveri to je dijagnostika
možeš to pokrenut pa vidit hoće li nać kakve greške
no opet ako je kontroler u kifli, ne znam koliko će rezultati bit mjerodavni

e da... probaj sa drugim SATA kablom
npr meni se znalo desit smrzavanje kompa i kad sam promjenio SATA kebel stvar se više nije ponavljala

no opet za to mora otvarat case

thopok 06.01.2009. 14:00

Data Lifeguard Diagnostic for DOS (CD)

Citiraj:

You will see the following options:
  • SELECT DRIVE - Always choose this option first, as it determines which drive you will be working on.
  • QUICK TEST - This option tests your drive quickly for any major physical problems. (Please note: Although this option is safe and does not alter the data on your hard drive, Western Digital recommends that you have a current backup of your data).
  • EXTENDED TEST - This option checks your drive thoroughly and it can repair any correctable errors. (Please note: Although this option is safe and does not alter the data on your hard drive, some data loss may occur, depending on the errors found and the errors corrected. Western Digital recommends that you have a current backup of your data).
  • WRITE ZEROS TO DRIVE - The Write Zeros option, wipes any and all data off your drive. This option used when your data is no longer usable or recoverable. If you no longer need any data from your drive and would like to start over, run this option to set your drive to an as new condition. NOTE: Please make sure that you have selected the correct drive to perform this function on as once ran, no data will be recoverable.
  • VIEW TEST RESULTS - You can see the results of the test you just performed
  • PRINT TEST RESULTS - Test results can be printed with this option. USB printers are not supported
  • LOG FILE OPEN/CLOSE - You can access the log file which is generated automatically
  • ENTER AND PRINT RMA INFORMATION - Information pertaining to each drive tested can be customized and printed with this option.
  • HELP - Brief descriptions of each option in addition to explanations of error codes are available in this option.
  • QUIT - Reboot your system once you have completed the selected tasks

lkw_pkw 06.01.2009. 14:42

lkw_pkw

stvar je u tome kad ponekad SMART mod ocita da je disku redu a ponekad ga ocitava kao grešku na disku

Valg 06.01.2009. 15:03

Stavi ga u SATAI (STA 150) mod sa jumperima, da vidiš kako se ponaša...

lkw_pkw 06.01.2009. 15:39

LKW_PKW

pa napisao sam da je kompjuter pod garancijom IMA NALJEPNICU NA POKLOPCU

lkw_pkw 06.01.2009. 17:10

lkw_pkw

nema spasa taj disk je ubijen napravio sam format diska izbacio mi je na 40% blue screen
mislim da ce frend morati mjenjat disk:amen:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:14.