![]() |
problemi sa WD3200AAKS
imam konfiguraciju Athlon 64 X2 4400+(2,3Ghz) ,AsrockNF6G-DVI,8800 gt 512mb dd3,WD 320gb sataII(WD3200AAKS-00VYA0),1gb DDR2 pc4200,DVD-RW pioneer
ovako imam problem upalim komp u post sekvenci normalno očita pržilicu ali kad ocitava jednom ga normalno ocita bez problema a ponekad izbaci grešku HardDisk read Eror plase F1 pa ponovno pokrenem i onda normalna ocita jer moguče da fale driveri od diska? jer sam probao dignut windowse i izbaci mi na u setupu bluscreen? |
Najbolje da napravis backup podataka pa testiras disk da vidis je li sve u redu sa diskom..
|
Hm, baš sam namjeravao iskoristit tražilicu da vidim ima li još tko takvih problema.
Meni se ista stvar događa u zadnjih tjedan dana na laptopu, po pokretanju ga ne može pronaći, niti u biosu. Par restartova i detekcija u biosu i tek onda ga detektira i radi normalno. SMART očitava da je s diskom sve u redu. Lap je gericom blockbuster, ploča neka s KT333 chipsetom, a disk toshiba MK6021GAS. Vjerojatno mi rikava ili disk ili ploča. |
|
lkw_pkw, budući da je na ploči nVidia chipset, pogledaj možeš li namjestiti vrijeme odgađanja detekcije IDE uređaja. Ne znam kako se ta opcija zove na engleskom, ali trebala bi biti negdje pa je postavi na recimo 2-5 sekundi...
|
Nekako mi se cini da nije problem u diskovima ... imam slican problem sa AMD-om (Seagate HDD) i kad se prebaci hard na drugi komp sve normalno.
Naisao sam na netu o problemima sa AMD platformama (pogotovo 780 chipsetima). ugl nije bas ugodno vidjeti da ti maticna (chipset ili driveri) ne prepoznaje HDD :S @lkw_pkw: probaj sa drugim HDD-om (ako je moguce) ispitat situaciju. |
Hmm kada vidim WD AAKS i ASRock ploču za AMD sa NV čipom mislim da bi prije položio karte da je ploča krivac a ne disk
prije će biti da te ona napušta nego AAKS kao što su već rekli probaj sa drugim diskom |
stvar je u tom što je škatula pod garancijom to mi je frend dofurao to je konfiguracija DTK Calypso to je on gotovo kupio rekli su mi ono iz makro-mikra da je to najbolji komp u ono vrijeme:rtfm::goood:(jedino što mi se sviđa od te konfe Athlon64 X2 4400+ i chieftec kučište i napajanje njegovo 500W)ovo ostalo je srednja žalost jebi ga
EDIT: našo sam neke drivere za za taj WD o d 320 jel bi mi to nekaj pomoglo? http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=606&sid=53〈=en |
Đizus
jedino mjesto gore od MakroMikra za kupit komp je Pevec :D Nisu to driveri to je dijagnostika možeš to pokrenut pa vidit hoće li nać kakve greške no opet ako je kontroler u kifli, ne znam koliko će rezultati bit mjerodavni e da... probaj sa drugim SATA kablom npr meni se znalo desit smrzavanje kompa i kad sam promjenio SATA kebel stvar se više nije ponavljala no opet za to mora otvarat case |
Data Lifeguard Diagnostic for DOS (CD)
Citiraj:
|
lkw_pkw
stvar je u tome kad ponekad SMART mod ocita da je disku redu a ponekad ga ocitava kao grešku na disku
|
Stavi ga u SATAI (STA 150) mod sa jumperima, da vidiš kako se ponaša...
|
LKW_PKW
pa napisao sam da je kompjuter pod garancijom IMA NALJEPNICU NA POKLOPCU
|
lkw_pkw
nema spasa taj disk je ubijen napravio sam format diska izbacio mi je na 40% blue screen
mislim da ce frend morati mjenjat disk:amen: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:14. |