![]() |
Chieftec 750W-sistem hlađenja
Napajanje je prilično glasno i odlučio sam ga spojit na 5v, ali ništa se nije promijenilo na tiše. Kao što se iz slike može vidjeti postoji dio plastike na ventu, a mene zanima koja je svrha te plastike. Jel možda da stvara efekt zračnog tunela ili ima svrhu da nepuše direktno po nečemu. Mislim da i zbog toga vent stvara veču buku..
http://www.imagesforme.com/out.php/i286239_P1011047.jpg |
možda ti je otišao ležaj na ventu ,ja imam isto napajanje i super je tiho
|
Citiraj:
a za ovu foliju mislim da ima svrhe kao sto si rekao neki zracni tunel da sav topli zrak izbacuje kroz onu mrezicu sastrane :chears: |
Ta plastika služi tome da zrak kojeg vent puše ne izljeće linijom manjeg otpora "u prazno" kroz otvor van nego da prvo prolazi preko komponenti napajanja...
Nebi trebao utjecati na buku, inače ja sam sličan komad plastike bacio kad sam mjenjao na corsu vent jer mi se nije dalo gnjaviti s šarafljenjem istoga i nikakvih problema nije bilo do sada... |
Skinuo sam tu plastiku i buka se dosta smanjila, al još uvjek je dosta bučan- preostaje mi jedino da promjenim vent.
|
stavi xilenca i rijesen problem :)
btw ti ima regulaciju okretaja venta napajanje? |
Mislim da ima, ali je problem kaj se več vrti na minimalnom rpm-u (5v)
|
pa onda ti nema smisla stavljati na 5v, on se ionako u idleu vrti na min okretaja
ja sam sebi stavio xilenca u antecovo napajanje, vent od adde prostrugao nakon punih sat vremena rada :stoopid: fora je sta se xilence vrti dosta sporije od drugih ventova, sad mi vrti na oko 500 okretaja, a org vent se vrtio na 700-800 |
Sličnu plastiku imaju i Corsairi, pa su ubitačno tihi. Čini mi se da su njihovi ventovi od Yate Loona.
|
pa ne znam bas, ja sam slusao par vx450, nisu bas pretjerano tihi :)
|
Citiraj:
|
Ma Cors ima one ADDA-e AD1212HB(MB) i to nisu losi ventovi, al ima i tisih (npr. Scythe).
Kod zamjene ventova se mora pazit prilikom odabira, jer je regulacija izvedena preko opterecenja (a ne temperature), a pogotovo treba uzet u obzir startnu voltazu (Cors u idle-u daje ventu oko 4V). Sto se tice one plastike, njezinim skidanjem se buka smanji za par dBA. |
Citiraj:
|
Nisam mjerio termometrom, ali je zrak na ispuhu skroz mlak (da ne kazem hladan).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:30. |