![]() |
koji OS na ovu konfiguraciju ??
evo neznam bas puno o windowsima pa pitam dali je na ovu konfu bolje stavit vistu ili XP ????
neznam dali XP uopce podrzava ovu konfiguraciju pa mi vi odgovorite evo moje konfe Procesori : AMD Phenom™ X4 9950 Black Edition, 2.6 GHz, 4 MB cache, socket AM2+ Matična ploča : MBO BIOSTAR, s. AM2, TA790GX A2+ RAM memorije : 2 x DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax Čvrsti diskovi : HDD SAMSUNG 320 GB, serial ATA II-300, 7200 o/min., 16 MB cache Optički pogoni : SAMSUNG SH-S223F, 20x, 8x dual layer 8.5 GB, SATA, bulk, crni Grafičke kartice : Gigabyte Radeon HD4870x2, 2GB DDR5, TVout, Dual DVI Kućišta i oprema : Big Tower, SPIRE Sword Fin SP-9007B, ATX 2, crno, bez napajanja Napajanje : Napajanje 700 W ATX 2, CHIEFTEC, CFT-700-14CS Monitori LCD 20"+ Monitor Samsung SM 2433BW, 24'' LCD, 5 ms, DVI-D, D-Sub, 20000:1, 170/160, crni |
Ako ne igraš multiplayer igre online i koristiš Xfire, onda stavi Windows 7 najnoviju inačicu, ako ne želiš taj OS, onda XP Pro sp3 .
|
Nisi napisao za što koristiš komp...
Ako je za igre napravi dual boot: a) Xp (brži OS) b) Vistu (zbog DX10) |
Citiraj:
dali cu trebati instalirati 64bitni XP jer zelim da mi cita 4GB rama ili je bolje 64bitnu Vistu ??? citao sam da je za nove igre bolje 64 bitnu vistu i jos mislim memoriju prosirivat na 8 GB .... savjetujte ... |
64-bitnu Vistu onda radije.
Nemojte preporučat kolegi OS koji je u beti. Sve je to lijepo-krasno kako 7-ica radi ali ipak.. |
Citiraj:
Ak zbog igra misliš ići na 8giga to ti je bacanje para. Slobodno koristi 32bitne XP, to kaj neće koristi svih 4GB memorije neka te ne zamara... |
Preporucam ti vistu ultimate 64 bita............ super ce ti raditi i zbog igara i zbog programa.....
|
zašto ne 64bitne XP?
|
vista 64-bit...za sad...kad izađe wind7 final onda njega...
|
Ja koristim 64bit vistu za igre, i igram multiplayer online i SP i zadovoljan sam, leti sD
|
windowsi xp su vec zastarjeli.......vista ultimate od 64bita je zakon, mozes vise od 4gb rama metnuti odlicna je za igre i za programe.....NEMOJ NI ZA BOGA METNUT XP, jer ak imas dvojezgreni procesor il koji vec... xp ce ti koristit samo 1 jezgru, a drugu kao da neces imat..to je cinjenica
|
Citiraj:
XP ko i svaki OS sposoban za baratanje s višejezgrenim procesorima uredno prepoznaje sve današnje (kod korisnika popularne) dvo, tro i četverojezgrene procesore + HT (danas SMT) tehnologije. Daj sa svojom stručnom terminologijom fino objasni na koju foru meni (i masi drugih ljudi) XP prepoznaje dvije jezgre i na koju foru ih onda aplikacije koje su ih u stanju iskoristiti - i koriste. http://pce.hostili.com/images/Taskan...muyr_thumb.jpgJednostavno nevjerovatno kolku količinu gluposti čovek pročita iz dana u dan diljem raznih tema. Još si i CapsLock stavil, pa nek se zna da XP koristi/prepozna samo jednu jezgru (mada je to prije svega zavisno od aplikacija kodiranih za višejezgrene procesore), dok "druge ko da i nema". |
Citiraj:
Stavi Vistu 64, da ti može adresirat memoriju grafičke i RAMa i amen. I da, XP je najbolji OS koji je Microsoft napravio, samo što ga vrijeme gazi! Vista je samo prolazno rješenje... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
........................ Ovo je nevjerovatno koliko je idiotizma i gluposti receno u ovom topicu. Da se mene pita isao bi kwonmasterbj malo na `lađenje. Dobro ti McG kaze, pises gluposti, a da toga vjerovatno nisi niti svjestan. Sa tih par recenica pregazio si citavu komunu i trud ljudi na ovom forumu koji svoje znanje dijele upravo radi ovakvih topica. Da ljudi mogu lakse shvatiti neke stvari i da mogu odabrati, recimo, OS kada su u nedoumici ... izmedju ostaloga. Frank Prolistaj malo forum i topice ... stiky-je pogotovo, vrlo brzo ces sam naci odgovor.Ove odgovore i "savjete" ovdje napisane jednostavno ignoriraj. |
Citiraj:
|
Manje od 2gb zapravo - ako ima grafu sa 2gb već u startu je to popušio...
|
vistu 32 bit ultimate i uzivaj
|
zasto pobogu 32 bit i zasto ultimate i zasto bump na ovu temu?
(mislim znam zasto, ali nesmijem rec zbog tamo nekih pravila) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:38. |