![]() |
Core 2 duo vs. dual core? Jel razlika ogromna?
Bacam se u kupnju laptopa pa me još jednino interesira jel velika razlika u performansama između core 2 duo i dual core?
Pikiram si lenovo n500 sa dual corom. Bio bi namijenjen starom al tu i tamo bi ga i ja koristio. Softver koji bi se koristio bio bi tipičan office. Tu i tamo koja aplikacija kao što je Warcraft ili Age. Znači ne baš zahtjevne igre. Molio bi da se jave i ljudi koji imaju dual core pa da iz vlastitog iskustva kažu kako se proc ponaša. |
Pa jel nije to isto? :)
|
Intel Pentium Dual Core ti ima sve instrukcije i fičrse kao i Core 2 Duo osim što ima malo manje cachea. U prijevodu je to nekih 10 % slabije performanse od ekvivalentnog Core2Duo na istom taktu. Pazi da ga ne zamjeniš sa CoreDuo koji ima 32-bitne instrukcije i malo je stariji proc. Intel ima debilno-zbunjujući način označavanja procesora pa je većinom u cjenicima hrvatskih dućana to sve CoreDuo. Onda si uvijek gledaš koja je oznaka modela. U tvom slučaju je to T3200.
Uglavnom, meni se odlicno ponaša u radu tak da s tim se ne moraš brinut. |
Citiraj:
mislim da je bolje da uzmeš neki lap sa single core-om. |
Citiraj:
|
Znači ja bi trebao gledati lap gdje piše dual core:
npr. http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=759155384 To je n500, al su stavili krivu sliku. |
imao sam prilike "testirat" pentium dual core t3200 ,a imam core 2 duo t5800.
Razlika u 3dmark06 tocno 100bodova u cpu score-u, temperature iste, instrukcije, 65nm, uglavnom sve cak i postrosnja ->35W, jedino ovaj core 2 duo ima 2MB(2x1MB) l2 cache-a , a ovaj dual core ima 1MB(2x512kb). e ovaj n500 je isti ko i acer 5735Z kojeg sam ja "testirao", ima isti proc i grafu intelovu 4500HD. S tom 4500hd neznam da ces igrat wow sa prihvatljivim frame rateom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Lol dečki, ma mislo sam na Warcraft 3, kakav WOW, njega nikad nisam ni igrao. Neznam zašto al nisam :D
Znači Ovaj lenovo n500 kojeg sam si zapikirao trebao bi biti sasvim ok? |
warcraft 3 sam mogel pičiti i na athlonu 1400mhz + gf2 mx.
na bartonu 2500+gf3 je letjelo. tak da je ovoj lap overkill. osim naravno treba ubosti mx518 u njega inače se nebi igral na tome. |
Pa zato i pitam, mislim, svjestan sam da crysis na high nemogu igrati ni na svom kompu. Zanimalo me čist okvirno dal bi se mogli igrati naslovi od prije dvije, tri godine, ali i malo noviji, sumnjam da red alert 3 treba neku prehebenu grafu.
Niš, ak je to tak u ponedjeljak zovem telebit i popodne ga pokupim :D Što bi se još moglo kupiti u ovom cjenovnom rangu? |
imas jedino turiona i hd3200 sto je nesto jace (1,5x), ali se kao turion grije....
Ja imam core 2 duo i mislio sam da ce temperature bit 10C, kad ono 45C-52C u idle , a load 62C. LOL Probao sam Star wars battlefront 2 sve na low i reza 640x480 i dobio sam 20fps-25fpsa,a igrica stara 5godina. Ja sa hd3470 igram cod 4 bez problema na 1280x800 dok na multyju igram na 800x480 zbog veceg framerate-a. |
Da, jedino nekog HP-a 6735s sa Turionom i HD 3200 što je tek neznatno jače zbog nešto jačeg grafičkog podsustava. Meni se čini čist dobar taj N500.
|
opet se ja ubacujem u temu :fiju: :D
al imam pitanje u vezi procesora... http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/a025.gif ušlo mi par laptopa u uži izbor...ova dva između ostalog: jedan ima proc c2d P7350, a drugi T5800. vidim da je kod ovog prvog veći cache i fsb, ali me zanima jel se (i koliko) to osjeti u praksi? :chears: |
Maksimalno 10-15 % bolje perfromanse u benchmarcima, IMO ništa previše osjetljivo.
|
Citiraj:
|
Jucer sam instalirao windowse na jednom n500. Ima sve sto treba,hdmi radi odlicno, laptop je odlican. Ima i BT,sto je meni dosta bitno . Proc je t3200. Jedini minus je dizajn,ne volim kad je previse prazan onaj dio ispod tipkovnice.Ako nekome smeta ,inace za te pare odlican laptop.
|
Kupljen je Lenovo n500. Malo se zekam sa driverima al nadam se da će se sve riještiti.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:12. |