![]() |
(riješeno) Komp šteka
Pozdrav i sretan bozic svima. Dakle sve do jucerasnjeg dana komp mi je radio u granicama normale bez stekanja, sinoc oko 2 ujutro primjetio sam da mi mis malo zapinje, ugasim sve, skeniram sa ad-aware i nema nista, pokrenem tune up 09, napravim sve moguce operacije od clean up-a, defragmentiranja, registrya itd. Resetiram, sve radi normalno, kad ono idem upalim mjuzu i glazba steka, tj radi usporeno, mislim si sigurno su codeci, skinem K-Lite pack, instaliram, resetiram, opet isto, upalim WoW kad ono 15 fpsa na njemu. Zatim gledam system info na tune up-u i skuzim da mi ocitava samo 512 ram, otvorim kutiju, sve ocistim, ukopcam ponovo, upalim, vidim sad ima 1 GB reko super rjeseno, upalim glazbu ono opet pocne stekat, upalim igricu, steka. Ako netko ima ideju sto uzrokuje to stekanje bio bih zahvalan.
|
jel ti memorija u komadu 1GB ???
|
Prvo reinstaliraj zvučne drivere, a ak ni to ne pomaže, počisti komp sa malwarebytes anti-malware, spy hunterom i super anti spywareom.
|
Citiraj:
|
ajde probaj ovo što ti je fanatic reko...probaj nekim avg-om ili nod-om skenirat isto(update na bazu antivirusa obavezno) ako ne pomogne...probaj ostavit samo 512mb u komadu pa vidi kako se ponaša...il probaj iskombinovat memoriju po magistralama...meni kad je počeo rikavat jedan keks memorije počeo bi se slično ponašat...
|
reinstalirani driveri i skenirano sa gore navedenim programima bez rezultata, idem sad kemijat sa memorijom, djizs bas mi je ovo trebalo za blagdane :D
|
Iskemijaj s memorijom.
Ako ti ni to ne pomogne onda provjeri HDD. |
evo sad sam izvadio svu memoriju i stavljao jedan po jedan stick i sa svakim isto, jel mi mozes malo detaljnije objasnit sto bih trebao napravit da provjerim jel hdd u redu
|
probaj provrtit testove sa HD Tach-om ili HDD regeneratorom...vidi šta će ti izbaci
|
navodno je sve sa hardom u redu, probat cu bacit fedoru ili freebsd gore da vidim kak se ponasa, mozda su windoze dale svoje
|
mislim ...sad mi glupo da ti kažem da probaš winse dizat nanovo...proces smara žešće..a i pitanje dal bi dobio išta sa tim....
probaj čak dignit nanovo drivere od matične...tačnije čipseta...vidi jel bi to pomoglo |
sve je radilo normalno na ubuntu, ponovno sam instalirao windowse, sve radi normalno, hvala svima koji su sudjelovali
|
eto drago nam je da sve valja.. :D:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:55. |