PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   VU-metar s vise ledica (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=13167)

0kr4M 04.10.2004. 02:44

VU-metar s vise od 8 ledica, Kako?

Da li ikako mogu, ako mogu kako, naprvaiti VU-metar s 16 ili više ledica?
Nesto slicno kao sa zaruljama ali sa zaruljama me ne zanima (neki dan sam bio u Chipoteci i nemaju sve potrebne djelove :()

tnx

Tooma 05.10.2004. 00:02

pitanje kako napravit vu-metar postavljeno je barem 10 puta
ajde malo potrazi i vidi sta su ljudi tamo odgovarali

0kr4M 05.10.2004. 04:31

Mislim da nisi skuzio sta me zanima, nije problem sloziti vu-metar s 8 LEDica koje rade preko DiscoLitez. Gledao sam im malo na siteu sta ima i vidio sam da se da sloziti ista stvar sa zaruljama, njih 8, a ako si das truda, vremena i novaca da se sloziti s 32 zarulje (zato navodno i ima 32 polja u pluginu). Mene zanima ta ista stvar samo s LEDicama ali NE sa njih 8. Htio bi sloziti vu-metar sa barem 16 ledica, koje bi se palile svaka za sebe, odnosno kako konfiguriram plugin a kasnije s 32 LEDice (ili odmah s 32 ako nije prekomplicirano). Zanima me, cisto da ne bacam lovu u vjetar da li se da ovo napraviti s Ledicama. Evo linka http://www.discolitez.com/circuits-32deluxe.shtml na shemu.

Zanima ne da li mogu na tu shemu umjesto sklopa za zarulju, onog u narancastom polu-kvadratu, spojiti Ledicu i tako x puta?

Broken Arrow 24.10.2004. 00:52

Pa to je barem lako uz malo znanja ie elektrotehnike:
Vidiš ono gdje ti piše moc 3041 to ti je optocopler i tebe ne zanima ništa iza njega jer je ostatak na 220V koji je galvanski odvojen od ostatka ;da ne pametujem ;umjesto njega staviš ledicu i to je to.
:beer:

0kr4M 24.10.2004. 01:04

E na takav sam odgovor mislio :clap:
Kako moje znanje o elektronici je na razini ribe, zanimalo me da li je to sta si naveo, mogu napravi a da na kompu ne napravim stetu i ako je nemoguce tj. ako stvar ne bi funkcionirala da uzalud ne bacim lovu
txn :beer:

Broken Arrow 24.10.2004. 14:33

Ma frendu sam pomogao to raditi ali sa 8 kanala i pravim žaruljama i da bi isprobao dali to radi sam umjesto optocoplera stavio ledice i radilo je tako da je isprobano

Citiraj:

Kako moje znanje o elektronici je na razini ribe, zanimalo me da li je to sta si naveo, mogu napravi a da na kompu ne napravim stetu i ako je nemoguce tj. ako stvar ne bi funkcionirala da uzalud ne bacim lovu
Ne kuzim bas ako je ovo bilo pitanje ali na kompu nemre biti šteta ako radiš sa ledicama jer nema nikakvog napona osim onoga iz paralelnog porta samo nemoj stavljati ultra-bright ledice jer paralelni port nema dovoljno struje tj. napon da ju pokrene

Znam koliko to košta jer 8 kanalni sa žaruljama je koštao preko 300 kn ,a ovaj makar je sa ledicama ,ali je 32 kanala će te koštati isto prilično krznatih životinjica

0kr4M 25.10.2004. 01:02

Slozio sam ga i ja s osam ledica, a brijao sam sa zaruljama no kada sam isao u Chipoteku nisu imali neke djelove. Kada sam slozio VU s ledicama totalno sam se nabrijao na vise njih, zarulje sam odpizdio, mislim da bi popizdio da mi se pali i gasi makar 8 azrulja duze od 5 min.
Citiraj:

Ne kuzim bas ako je ovo bilo pitanje ali na kompu nemre biti šteta ako radiš sa ledicama jer nema nikakvog napona osim onoga iz paralelnog porta samo nemoj stavljati ultra-bright ledice jer paralelni port nema dovoljno struje tj. napon da ju pokrene
Kao sta rekoh, znanje ribe, netko mi je nadrobio da mogu skuriti LPT sa ultra bright ledicam a ja ne znam uopce kako da ih razlikujem. Dodjem u ducan, i ko zadnji debil trazim standardne ledice i neme pojma sta sam kupio.
Citiraj:

Znam koliko to košta jer 8 kanalni sa žaruljama je koštao preko 300 kn ,a ovaj makar je sa ledicama ,ali je 32 kanala će te koštati isto prilično krznatih životinjica
Ja se nadam da me stvar nece doci puno vise 500 - 600 zivotinjica.

Htio bi kupiti ledice, certi razlicite boje, palvu, zelenu, zutu i crvenu ali da su sve u prozirnom kucistu. U Chipoteci imaju zelene, zute i crvene u mat kucistu i bacaju jadno svijetlo a imaju samo plave u prozirnom kucistu. Znam da ce to na kraju bitit totalna kicerica, no gdje bi ih mogao nabaviti?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:46.