PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Pomozite oko umrežavanja QUAKE 3 u LAN! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=131644)

Padavica 24.12.2008. 16:59

Pomozite oko umrežavanja QUAKE 3 u LAN!

Spojio sam PC i laptop, doijelio ipeove 192.168.1.88 i 87 . Kompjuteri su spojeni crossoverom. Nema nikakve limitted oznake na konekciji sve izgleda ok. Pingao sam sa laptopa PC (88) i ok , ali obrnuto ne ide , na PC piše "request time out. E sad jezam li umrežen?

QUAKE 3 : kreiram ili na pc ili laptopu igru pod "local" u quake-u i kad je potražujem sa drugim komp nema je .

Please pomozite!

Dog su komp spojenu kabelom nemam bežičnog interneta (valjda je to normalno)

SniperWolf 24.12.2008. 17:35

Zao mi je nemogu ti detaljnije pomoci,
ali meni igre nikad nisu radile kako treba dok su kompovi bili spojeni direktno 1. u 2. i kad upisujes manualno IPove jos bude gore.
Ljepo kupiš si ok ruter, podesiš ga i on ti sam to sređuje. Najjednostavnije i najsigurnija varijanta ti je s ruterom. ovako preko windowsa ne radi DHCP a on ti odlicno dodje u LANu.

VoodooRain 24.12.2008. 17:46

mozda ti je firew upaljen u win i na antivirusu ako je ugasi i igraj hehehe

SniperWolf 24.12.2008. 18:40

a jel ti se kompovi "prepoznaju" kad u exploreru otvoriš sa \\IMEdrugogKOMPA tj dali otvara ili baca eror?

Padavica 24.12.2008. 19:37

Citiraj:

Autor SniperWolf (Post 1229054)
Zao mi je nemogu ti detaljnije pomoci,
ali meni igre nikad nisu radile kako treba dok su kompovi bili spojeni direktno 1. u 2. i kad upisujes manualno IPove jos bude gore.
Ljepo kupiš si ok ruter, podesiš ga i on ti sam to sređuje. Najjednostavnije i najsigurnija varijanta ti je s ruterom. ovako preko windowsa ne radi DHCP a on ti odlicno dodje u LANu.

jel mogu koristit router zyxel bežični ili d-link žični od t-coma i. već su mi postojeći spojeni bežično na router zyxel . što trebam napraviti toćno?

Padavica 24.12.2008. 19:39

Citiraj:

Autor SniperWolf (Post 1229109)
a jel ti se kompovi "prepoznaju" kad u exploreru otvoriš sa \\IMEdrugogKOMPA tj dali otvara ili baca eror?

gdje mogu vidjeti ime kompa?

Daddy 24.12.2008. 21:01

System Properties -> Computer Name (tab) -> Full Computer Name: .....

System Properties - Win Key + Pause ili desni klik na My Computer pa Properties ili Control Panel -> System :D

Padavica 25.12.2008. 14:01

A je li mogu creirati server pa igrati preko intereneta. kako da se pronađem sa drugim komp ? laptop i pc imaju istu ip adreasu

blaz3 29.12.2008. 01:41

iskoristio bih ovu priliku da ne otvaram novi post..nadam se da mi necete zamjerit.
Kupio sam wireless router i nisam stavio zastitu na njega netko od susjeda mi je upao i stavio sifru pa sam stoga resetirao router kako bi maknuo sifru njegovu i sad nista konektiram se na net preko wirelessa ali nemogu otovriti nijednu stranicu. to je jedan problem a drugi za spojit PC i laptop preko wirelessa tj. da se prepoznavaju kao sto ti zelis sa quakeom napravit. oba su kompa na istom workstationu dalje neznam hvala:chears:

potemkin.hr 29.12.2008. 12:50

Hard reset routera ti vraća sve postavke na tvorničke, tako da ti briše i username/password, kao i ISP-ove postavke za spajanje na net. Spoji se na router i ponovno upiši ručno te postavke. Ako neznaš točno koje su to postavke nazovi korisničku podršku svojega ISP-a...

blaz3 29.12.2008. 20:00

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 1233171)
Hard reset routera ti vraća sve postavke na tvorničke, tako da ti briše i username/password, kao i ISP-ove postavke za spajanje na net. Spoji se na router i ponovno upiši ručno te postavke. Ako neznaš točno koje su to postavke nazovi korisničku podršku svojega ISP-a...

gle nisam kupio router preko mog providera pa mi nemogu dati teh. podrsku.
nesto sam cackao i sad mi na wireless mrezi stoji znak za limited or no conectivity. sta da radim?

potemkin.hr 29.12.2008. 21:55

Citiraj:

Autor blaz3 (Post 1233596)
gle nisam kupio router preko mog providera pa mi nemogu dati teh. podrsku.
nesto sam cackao i sad mi na wireless mrezi stoji znak za limited or no conectivity. sta da radim?

Nema veze ako router nisi kupio kod nekog ISP-a, AKO si korisnik nekog ISP-a (u to se ne podrazumijeva spajanje na susjedov router i leechanje veze :D ) moraju ti dati sve postavke jer one ionaku nisu vezane za pojedini router.
Nego jesu računala u istom workgroupu? Si postavio fiksni IP? Imaš neki firewall u pozadini? Je u routeru uključen firewall / blokirani portovi?

blaz3 30.12.2008. 01:28

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 1233707)
Nema veze ako router nisi kupio kod nekog ISP-a, AKO si korisnik nekog ISP-a (u to se ne podrazumijeva spajanje na susjedov router i leechanje veze :D ) moraju ti dati sve postavke jer one ionaku nisu vezane za pojedini router.
Nego jesu računala u istom workgroupu? Si postavio fiksni IP? Imaš neki firewall u pozadini? Je u routeru uključen firewall / blokirani portovi?

u istom su work groupu,NEMAM statican IP,firewall nemam, dal su mi blokan portovi neznam....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:14.