![]() |
Eksplodirao Seasonic 650W
Evo danas ujutro riknuo Seasonic od 650W nesta puklo u njemu nakon 1.5g rada, sva sreca nije povuklo druge komponente za sobom i jos je pod garancijom tako da nebi trebalo bit problema.
Malo cudno da takvo high end napajanje oce riknut, vjerojatno je to slucaj 1:1000 :nono: :D |
treba pitat wolverina,ali mislim da su nova napajanja tako napravljena,znači da samo ona riknu bez da sa sobom povuku ostale komponente,nadam se da ti je još u garanciji.
|
Ak nemaš više garancije pogledaj dal je možda kondenzator neki eksplodiral. To se meni dogodilo s mojim taganom, raskopal sam ga, kupil novi kondenzator u chipoteci i zalemil. I sad već dosta dugo radi bez problema.
|
Jos je pod garancijom, vec je odnesen na reklamaciju.
|
Citiraj:
|
Kondenzator ti je "ruknuo" 100%.
|
Daj tebao si ga otvoriti, iz nekog pregorelog uzeti 1 (ili oba) kondezatora, i zamijeniti... :)
|
pa zasto bi ga otvarao ako ima garanciju...
|
Zasto ga otvarat i lemit po njemu kad imam garanciju.
Inace Seasonic bi trebala bit jedna od boljih marka i svi govore da koriste samo najbolje i najkvalitetnije dijelove. Ocito omakne se i najboljima :D |
zato sto treba procitati prije nego sto izvalis...........
|
Ocito :) Moj 430W jos uvijek radi, za 3 dana ce mu bit pune 3 godine ;)
|
Čuj, greške se događaju svugdje, nije ni Seasonic imun nekih lošijih dijelova...
|
Citiraj:
Odlomeniti i zalemiti 2 kodija traje 1 min po odlemljivanju/zalemljivanu, dakle 4 minute + 1 min za grijanje lemilice.. :) |
Pa nije ni Seasoniša imun na havarije samo kaj za razliku od Tagana kad on crkne iz njega ne lete djelovi van, ne pali zavjese u kući i da.... komponente ostanu zdrave :D
Iako sam ja imao prilike dobit u ruke jedan X900 koji je po defaultu bio mrtav Valg, ako imam važeći garanciju nema te sile koja će me natjerat da je poništim samo zato kaj bi uštedio malo vremena Pa čak i da sam 100% ziher da znam di je kvar i da ga 100% mogu rješit |
Nedaj bože da meni nekaj ode, jer svaka komponenta u mom računalu je isti dan kad je dobavljena bila rastavljena! :D
- Ploča - nova pasta na chipset - Grafa - pasta, hladnjak - Napajanje - stavljen drugi 120mm vent (sharkoon koji sam koristio na grafi, jer je PRE-FUCKING-NEČUJAN)! - Prža - Mjenjana maska i rezano kućište (štaš, malo estetike i pleksija) ;) Ajd dobro, proc, i hdd-ovi nisu modani (još)... :D |
Ovo me podsjeca na dan kad je Fisheru grunuo Tagan :D
glavno da nista drugo nije povuklo :chears: @Valg- pa zasto nebi priznavali garanciju ako s skidao coolere? :stoopid: da je takav slucaj, nebi se aftermarket cooleri ni prodavali onda |
Citiraj:
|
zaboli firme koje prave coolere za sta ces ih ti koristiti isto kao sto zaboli proizvodjaca napajanja ili grafe sto ti mislis da je neki drugi cooler bolji od onoga koji su oni stavili. Oni garantiraju da ce taj proizvod raditi u onom obliku u kojem je kupljeno toliko i toliko godina. Kad nesto promjenis logicno je da garanciju gubis u vecini slucajeva.
Probaj se staviti u poziciju proizvodjaca bilo cega, recimo da si neki obrtnik koji pravi...ne znam, masine za beton :D I dodje ti lik koji je od tebe jucer kupio stroj i kaze crko, otisli zupcanici, pera se izlomila, remen odleprsao do sarajeva...I usput doda da je on mislio da je motor u 1.5kW koji si ti stavio malo preslab za takav stroj pa je on puknio unutra neki od 7.4. Ti bi rekao "nema problema, slabost materijala. Izvolite novu"? Ako proizvodjac stavi naljepnicu preko sarafa stock coolera ocito je da skidanjem istoga gubis garanciju. Za one kojima to nije jasno tamo je i obicno natpis tipa "uklanjanjem ove naljepnice gubite garanciju" :) Ako je ne stavi, mjenjaj coolere koliko zelis. Ocito su spremni preuzeti taj rizik. Naravno sve se to moze zaobici ali to ne znaci da smo u pravu kada to radimo :) |
slažem se ja greg sa tobom u svemu dapače...nego nemislim ja nikakve modifikacije praviti ili izmišljati toplu vodu nego čist ako se može zamjeniti vent zašto ne stavljam isti iz tog ranga samo sa tom razlikom da bi ovaj kojeg stavljam tiše radio...sve u svemu podržavam tvoje mišljenje..:beer:
|
Da, gubi se garancija zamjenom referentnog coolera.. :)
Nisam imao problema staviti drugi, sve prošlo bez beda... :) I da, nalijepnica na mom je odlijepljena i zalijepljena na masni papir sličice životinjskog carstva, te arhivirana, te u slučaju da jednog dana nešto ubije napajanje, imam ju... ;) |
e sad ja sam tu malo njuškao imam neka stara napajanja kod kuće i koliko vidim kod nekih ventova se može samo lemljenjem zamjeniti a kod nekih ima da se samo ubodu kao na ploči..jesi ti svoj odlemljivao ili si samo ubodi izbodi..:fiju:
|
Moj je bio ubodi izbodi... :)
S tim da od kolege 450W ima zalemnljen na tiskanoj pločici... Vjerovatno ovisi o snazi i reviziji, tako da je to nepredvidivo... Od mjeseca X,Y i Z su "ubodi-izbodi", a od mjeseca A,B i C je zalemljeno na tiskanu pločicu... Hebiga... |
Ako govoriš o Corsairu onda valjda znaš da VX450 i VX550 ne proizvodi isti proizvođač :D
|
Citiraj:
Pa šta misliš zašto ne stavljaju izlazni konektor za napajanje monitora na napajanjima koja su dovoljno snažna? Da se uštedi na prostoru i cijeni... |
ok..Valg hvala na infu..:fala:
|
To ti prdeknulo jer si proc nakurio na 10 GHz i pokrenuo 3DM :D
I meni je jedan riknuo, od 430 W. Bio je star nekoliko mjeseci... Što je najgore, komponente nisu bile u kućištu i taman kad sam gledao onaj "FF" :D kod što pokazuje DFI ploča, "da Nikola kabuuuuum" :D Nekih 20 cm od glave. I vidjela se iskra. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ta dva napajanja dolaze iz različitih tvornica (Seasonic i CWT) i stoga nisu ista |
Citiraj:
Eh da, već sam pisao o nalijepnicima i tome, ne želim se ponavljati, ali napominjem, KORISTITI KVALITETAN SET BITOVA; i nema NIKAKVIH oštećenja na vijcima, tako da nema beda! I da, nema potrebe da se stegne kao kotač, jer bitno je da lagano drži... Teorija pokakuje da je dovoljno jako, ako sa 2 prsta lagano stegneš, i i dok stežeš da ti prsti proklize preko dovijača, tada je dovoljno stegnuto.. ;) Citiraj:
AL to je uvjek zaobilaženo... :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:30. |