PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   koju vga za dvd? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=131)

virty 26.10.2001. 21:17

koju vga za dvd?

koju mi grafičku karticu preporučujete za gledanje dvd-a na tv ( sony vega, stereo 55 cm) ?
imam matrox g450 i super radi, pa se pitam ima li koja bolja.
provjerio sam razne geforce, ali sve su mi lošije od moje. g450 ima ludnica sliku, stoga ima li bolja, razmažen sam, a štaš?
možda Ati radeon, ta mi je zanimljiva!!!

schofter 26.10.2001. 21:52

ATI ti je poznata po dobroj kvaliteti izlaza na TV. Nju mozes uzeti ako ti ne smetaju losi driveri. Mozes pricekati i na novu liniju ATI kartica.

virty 26.10.2001. 22:24

Citiraj:

Originally posted by schofter
ATI ti je poznata po dobroj kvaliteti izlaza na TV. Nju mozes uzeti ako ti ne smetaju losi driveri. Mozes pricekati i na novu liniju ATI kartica.
nema vremena za čekanje, moram to odma riješiti.
taj čip me i u igrama zadovoljio jer sam ga koristija. sve je letilo u 32 bita. slika mu je super ka i u matroxa
imaš li ti drugo rješenje?

inkasator 26.10.2001. 23:17

Zasebna PCI dekoderska kartica ( ima ih od 300kn na dalje)

virty 27.10.2001. 00:48

Citiraj:

Originally posted by inkasator
Zasebna PCI dekoderska kartica ( ima ih od 300kn na dalje)
misliš da je to kvalitetnije riješenje od običnih kartica sa tv-outom?

inkasator 27.10.2001. 12:01

Citiraj:

Originally posted by virty

Pa to je specijalizirano rješenje i zato bi trebalo raditi bolje.

dpajur 30.10.2001. 13:15

Citiraj:

Originally posted by virty

bolje je, slika je fenomenalna, softver ti dopusta sve i sva, a opterecenje na procesoru je nikakvo.. otvoris program za gledanje dvd-a, stavis output samo na TV, pustis fino film, a ak ti se radi na stroju dok drugi gledaju film slobodno nastavis radit. na p2/450 sa sigma hollywood+ karticom opterecenje procesora mi je bilo nekih 5%. a da ne pricamo da imas i audio izlaz na kartici, tak da si mozes spojit posteni set zvucnika i imat pravi surround. a kasnije kad dodje vrijeme nemas problema oko promjene graficke kartice, jer ti ova ostaje u stroju.

jedini bed je sto nemres bilo kaj bacit na tv izlaz.. tak da ak radis nekaj na stroju a gledas na tv-u (neznam.. igras igrice na tv-u ili nes slicno) onda mozes zaboravit takvu soluciju.. iskreno neznam za kaj bi mi to trebalo, osim gledanja div-x filmova.

virty 30.10.2001. 19:02

Citiraj:

Originally posted by dpajur

bolje je, slika je fenomenalna, softver ti dopusta sve i sva, a opterecenje na procesoru je nikakvo.. otvoris program za gledanje dvd-a, stavis output samo na TV, pustis fino film, a ak ti se radi na stroju dok drugi gledaju film slobodno nastavis radit. na p2/450 sa sigma hollywood+ karticom opterecenje procesora mi je bilo nekih 5%. a da ne pricamo da imas i audio izlaz na kartici, tak da si mozes spojit posteni set zvucnika i imat pravi surround. a kasnije kad dodje vrijeme nemas problema oko promjene graficke kartice, jer ti ova ostaje u stroju.

jedini bed je sto nemres bilo kaj bacit na tv izlaz.. tak da ak radis nekaj na stroju a gledas na tv-u (neznam.. igras igrice na tv-u ili nes slicno) onda mozes zaboravit takvu soluciju.. iskreno neznam za kaj bi mi to trebalo, osim gledanja div-x filmova.

treba mi za gledanje DVD-a na tv-u

dpajur 31.10.2001. 15:47

ako je to sve neces naci bolju kombinaciju od dobre 3d graficke i dobre mpeg2 dekoder kartice (tipa sigma hollywood+)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:26.