PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Hardver pitanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=13099)

Đoni bravo 01.10.2004. 10:10

Hardver pitanje

Jel kad se kupi novi hardver(u ovom slucaju graficka) jel moram ponovno instalirat windowse ili mogu noramlno nastaviti raditi

Znaci imam staru grafu u kompu,,kupim novu i zamjenim je da ne rusim windowse

Jel mto mogucce?

Bran 01.10.2004. 10:35

Ne trebaš ponovo instalirati Windowse. Ako je grafička od istog proizvođaća, tada je samo ustekaš, a u suprotnom trebaš maknuti drivere i staviti nove. :D

Paske 01.10.2004. 12:27

1. Skini driver cleaner ( Google )
1a. Instaliraj Driver cleaner

2. Uninstall driver

3. Digni win u safe modu ( kod boot-a F8 )

4. U SAFE MODU pokreni driver cleaner da skine sve ostatke starih drivera

5. Ugasi računalo

6. Promijeni kartice

7. Instaliraj nove drivere :beer:

Emissary 01.10.2004. 14:09

Re: Hardver pitanje

Citiraj:

Originally posted by Đoni bravo
Jel kad se kupi novi hardver(u ovom slucaju graficka) jel moram ponovno instalirat windowse ili mogu noramlno nastaviti raditi

Znaci imam staru grafu u kompu,,kupim novu i zamjenim je da ne rusim windowse

Jel mto mogucce?

Windowsima treba reinstall samo nakon promjene matične i naravno diska:)

Sky 01.10.2004. 14:53

Re: Re: Hardver pitanje

Citiraj:

Originally posted by Emissary
Windowsima treba reinstall samo nakon promjene matične i naravno diska:)
Čak ni kod promjene matične nije toliko nužno reinstalirati Windowse ako se ostaje na istom čipsetu.
Ja sam prelazio sa 8RDA+ na NF7-S pa na AN7 i prilikom prelaska nisam radio reinstalaciju ( nije mi se dalo) i sve osim FlashMenu-a je radilo savršeno.
Ali definitivno preporučam reinstalaciju, da se razumijemo.

dr.fiksi 01.10.2004. 14:59

Re: Re: Re: Hardver pitanje

Citiraj:

Originally posted by Sky
Čak ni kod promjene matične nije toliko nužno reinstalirati Windowse ako se ostaje na istom čipsetu.
Ja sam prelazio sa 8RDA+ na NF7-S pa na AN7 i prilikom prelaska nisam radio reinstalaciju ( nije mi se dalo) i sve osim FlashMenu-a je radilo savršeno.

Puno toga može biti u teoriji...
ali dobro ti kažu.Ponekad i kod najmanjih stvari se windowsi zbrčkaju.Ne mora to biti promjena glavnog diska, niti matične.
Meni se je kod čistog DODAVANJA jednog diska sve zbrčkalo.Morao sam reinstall napraviti.S windowsima nikad nisi siguran, i nikad ne znaš što te čeka...:rolleyes:

CatKiller 01.10.2004. 15:37

Re: Re: Re: Hardver pitanje

Citiraj:

Originally posted by Sky

Ajmo vako...

Ja sam sa Leadtek nF2 preselio sistem na Tyanicu iz siga i nisam morao rušit windowse, uredno su se podigli, instalirali svoje,jedan restart i radilo je bez problema :D

A razlike u pločama su nebo i zemlja...

tor 01.10.2004. 17:12

Ma što god mislili o XP oni su jaki do bola. Nebi čovjek vjerovao što sve izdrže, bome sam ja jednu instalaciju izmrcvario do boli (par grafa, raznih chipova i par ploča od VIA do Nvidia):D
I radilo. Majke mi.

Freek 01.10.2004. 18:39

Ja imam isti sustav XP Pro već 1 godinu cijelu i nije pao.
A mijenjalo se sve i svašta, od procesora do matične, grafe. I dalje radi bezprijekorno.:beer:

dr.fiksi 01.10.2004. 19:29

Ovako!Uvijek se isplati pokušati NE ZARUŠITI windowse!Prije instalacije, EXTERMINIRATI u potpunosti, ili koliko je god moguće istrijebiti drivere za dotičnu komponentu.Kasnije početi s ugradnjom.
Držati fige.Ako prođe...
AKO ne, onda znate što činiti.

spawn 02.10.2004. 03:48

Citiraj:

Originally posted by Paske

Ova je dobra.

Bran 02.10.2004. 09:41

Citiraj:

Originally posted by Paske

To bi vjerojatno svatko skužio. :beer:

Paske 02.10.2004. 16:44

Citiraj:

Originally posted by Bran
To bi vjerojatno svatko skužio. :beer:
Nikada se ne zna :p

Rivi 04.10.2004. 11:24

Može bit da san ja malko glupast, ali Drajver kliner se najčešće ne instalira, nego samo starta.
To je jedan malecki, majušni programčić koji "zna" di se nalaze podaci za pojedinu grafičku, pa ih deinstalira.
Bar je kod ATI-ja tako.
Osim ako je Driver cleaner neki univerzalni program koji obavlja funkciju brisanja drajvera. U tom slučaju bi ti savjetovao da nađeš na netu program namijenjen baš tvojoj kartici.

Trek 04.10.2004. 12:24

ja sam premjestio disk iz jednog kompa u drugi, kofiguracije nebo zemlja razlika, radilo je i bez restarta :D
inace sam poznat ko OS killer, max 8 mj izdrzi, prosjecno 4 :D

Paske 04.10.2004. 13:06

Citiraj:

Originally posted by Rivi
Može bit da san ja malko glupast, ali Drajver kliner se najčešće ne instalira, nego samo starta.
To je jedan malecki, majušni programčić koji "zna" di se nalaze podaci za pojedinu grafičku, pa ih deinstalira.
Bar je kod ATI-ja tako.
Osim ako je Driver cleaner neki univerzalni program koji obavlja funkciju brisanja drajvera. U tom slučaju bi ti savjetovao da nađeš na netu program namijenjen baš tvojoj kartici.

khm .... ja sam ga instaliral :p

Ti ga ne moraš :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:28.