![]() |
brzopotezno pitanje.
imam u prizemlju zgrade adsl wlan modem ruter čiji signal uhvatim u sobi. ako kupim ADSL router D-LINK DI-524, 4-port switch, bežični mogu li ga povezat na wireless mrežu, a u svojoj sobi koristiti žicu tj. utp da spojim dva kompa na njega moj d-link bez da kupujem wlan kartice, stickove.....thx.:fala:
|
Moras trazit wlan ruter koji u sebi ima opciju klijent moda (misli se na wireless client mode), a imaj na umu da to nema svaki, a konkretno za ovaj gore navedeni uredjaj ti nebi znao reci, mislim da nema, use google
|
neka preporuka rutera s wireless client modom koji nije teško konfigiurirat.
|
Canyon WF-514 cca 250kn
|
thx. ne kužim ovo onaj d-link sto sam naveo u teh. opisu mu pod dhcp piše server i client. je li to to što moram tražit? provjrim malo za ovaj canyon pa ako je stabilan to je to.
|
Da se malo nadovezem nevezano :)
Frend uzeo MaxTV i Thomsona WLAN-a. Problem je sto mu je TV dolje u prizemlju, a komp na katu i ne bi htio UTP kabel po kuci. Daklem, on hoce da router bude dolje kod TV-a uz STB, a da komp na katu poveze bezicno s routerom. Malo i sam zujim i pitam jel moguce da router sam radi bez kompa, samo da mu se usteka DSL linija i IP TV u njega, a da se komp "nakaci" bezicno na njega? Hvala i zivjeli :D |
Naravno da moze, neka ga iskonfigurira i jednom kada je spojen to je to, nema razloga ni biti spojen s kompom osim kada se konfigurira, a cak ni to ne mora ako je wireless ukljucen po defaultu. Samo postavi podatke t-com accounta ( always on konekcija obavezno) , zastitu, restarta router i to je to.
|
Dakle, iskonfigurira modem na kompu i odnese ga dolje kod TV-a, onda se PCI WiFi karticom kaci na WLAN sa modema dolje u dnevnoj sobi? Ima kakav tutorijal o tome negdje na webu o toj konfiguraciji wirelessa i zastite istoga?
|
Ola, moze neki how-to za sastavljanje bezicne mreze u domu sa routerom odvojenim od kompa?
|
Citiraj:
|
Mozda pomogne ;)
http://www.t-com.hr/pdf/brosure/priv...nstalacija.pdf |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:41. |