![]() |
12v konektor pitanje
imam dfi lp dk 790fx plocu i zanima me dali se moraju spojit svih 8 "rupica" od 12 volti konektora... naime na napajanju (forton blue storm) imam samo 4 pina
:stoopid: |
Radila bu ploča i bez toga samo bi bilo poželjno uštekati 8-pinski.
Pogotovo ako je jači proc ili misliš clockat... |
pazi kaj se meni desilo, komp mi se sam od sebe zgasil!! i ustanovio sam da kada istekam taj 12v da komp radi ali nema slike, a kad je ustekan nece upalit.. pa sam se bojao da nisam plocu spalio ako joj je struje falilo.. nisam nis clocko sve je serijala a proc je amd x2 5400
|
A možda ti je vrijeme i za bolje napajanje sa 8-pinskim?:)
|
Imaš odličnih napajanja, samo šteta što su poskupljela, jer corsair je nudio puno za malo, a sada su i oni skuplji.. :)
|
sutra idem po corsaira 550w :) samo kaj me sad bedira jel riknulo napajanje ili ploca
|
Kad ištekaš 12V MBO ti drži CPU u reset modu, pa ti zato "prividno" radi, tj ne radi...
Čuj, vijdet ćeš sa corsairom, ili će raditi odlično, ili je ploča u banani.. No čisto sumnjam da je ploča u banani, osim ako je dobila koji udar od napajanja... |
Za taj procesor čak ni ne treba 550W napajanje. Corsair CX400/Chieftec 450W će biti sasvim dovoljni. Mislim da bi čak i Fortron 400W PNF bio dovoljan.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:13. |