![]() |
lan izmedu xp-a i viste biiiiig problem
Da pojasnim(citajuci postove shvatio sam da ovo moram iako je muka pisat) Komp 1. adresa 192.168.0.3 OS:vista subnet 255.255.255.0 default gateway 192.168.0.1(adresa router-a D-link 304DI) dns od iskona. Komp 2. 192.168.0.4 OS xp pro sub 255.255.255.0 DG 192.168.0.1 pinganje radi pristup kompu ili bilo kako da se vide osim ping-a NEEEEEEEE. Mucim se s tim 3 mjeseca i nikako mali milion postova sam procitao i nista ne pomaze sve opcije od simple file sharinga ukljucene firewall iskljucen na oba kompa i opet nista.Cak sam instalirao cisco network magic(jer nemres sherati hard na visti) kao mozes neki folder:nono::nono::nono:.ako itko ima ikakvu ideju sta jos treba napravit :respekt::respekt: molim odgovor!!!!!! |
jesi probao srusiti windowse? nije mi jasno u cemu je problem, mozda je problem u samom OS-u. jel ti isti workgroup?
|
|
i ja sam zube lomio par dana dok nisam uspio xp i vistu umrežit.
,da ti nije kable neispravan?jesi nejasno napiso se pingaju ili ne na kraju?? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
aj pogledaj na Visti jesi doda file and printer sharing u Exceptions ( drugi tab Windows firewalla) ?
|
nazalost jesam (istina morao sam provjerit)
|
jel ima neko postavke za ruter jer neke stvari sam skuzio ali ne sve a nabavio sam ga polovnog trazio sam na netu no izgleda da je to starija verzija
|
P.S. ja sam imo taj problem i rijesio sam ga.nemoj zuriti sa dizanjem novih windowsa a ako si sve postavio kako si napiso trebalo bi raditi.probaj iskljuciti firewall na strojevima,tako sam ja rijesio problem!poz
|
da li je bas nuzno da se vide u my network places? ako se pingaju, imaju enablan file sharing i isti propusten kroz firewall normalno ces moci pristupiti podacima preko win explorera s tim da ces morati rucno pisati adresu tipa file://192.168.0.4/
Zatim ako bas hoces mozes sharane foldere/diskove mapirati kako bi im mogao jednostavnije pristupiti (meni ne tako draga mogucnost jer ubija sporoscu ako drugi stroj ne radi kada se prvi put pokrece win explorer nakon boota) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:30. |