![]() |
Zvučnici ne rade - sve uredno instalirano
Dakle khm...
Nedvano sam reinstalirao Windowse nanovo. Sve drivere uredno instalirao. Ali i dalje ne čujem zvuk iz mojih zvučnika. Iako je u device manageru sve u redu, svi su driveri uredno instalirani, čak i reinstalirani par puta. Imam onu ikonu za pojačavanje i smanjivanje dole desno ali oni jednostavno ne rade. Zvučnici su u redu jer sam ih provao na Mp3-u. Zvučna je intergrirana. Comp je ovaj: MBO: ASRock P4S55FX(+) CPU: Pentium 4 C-Media Wave Device je kao sound uređaj. Zvučnici su Logitech X-230. Sve je uredu spojeno (čak sam i provavao premještati po ulazima za 3,5 mm konektor) i provjeravano par puta. Sumnjam na to da je pošla zvučna (odnosno intergrirana) ali nemam kod sebe drugu da provam. kupio bih novu ali prvo želim otkloniti sve ostale mogučosti. |
Hmmmm... Provjeri dali su ti jumperi na ploči dobro posloženi (te stere ploče su imale jumpere koje si mogao prespajati, pa ti onda omogućavaju dodatne kartice recimo za digitalni zlaz itd).
Imaš sigurno na uputsvima o ploči, i možeš ga downloadati na asrockovim stranicama... Asrock ima po meni najbolji hompage, brz, pšregledan, efektivan, i nema ograničenja u downloadu.. ;) |
OK. Pozabavim se malo s time sutra.
|
Provao sam sve nutra ištekat, preštekat...
Ali ništa... i dalje ne radi. Provati cu negdje u susjedstvu zbaviti kakvu zvučnu pa da provam. |
Vidim da pod os imaš i osx kakva je tam situacija ?
|
Ovo mi je drugi comp, nije to taj... A i OS X sam maknuo, samo sam zaboravio ovdje promijeniti.
|
Da nemaš neku ATI grafu? Naime, novije grafe po defaultu stavljaju HDMI audio driver koji se sam nametne kao glavni. Trebalo bi u Audio settingsima staviti C-media kao default umjesto tog ATI-jevog.
|
Imam ati, ali nije novija.
|
Citiraj:
|
Provao sam reinstalirati i ništa...
Sada sam intalirao omega drivers ali također zvučnici ne rade. |
disejblaj ATI HDMI audio device u device manageru ili promjeni default output sound device na realtek HD audio.
javi da li si uspio pozz :chears: |
Ne pomaze nista...
|
Stavio sam novu (staru) ,režnu katicu i isti je problem, instalirao sam sve drivere, ovu na matičnoj disablao u biosu i ne radi...
Pa sada stvarno ne znam što bi to moglo biti. |
kad otvoriš volume control (dvoklik na zvučnik) dal ti u status baru, dolje lijevo, pokazuje zvučnu koju si instalirao?
|
crkla zvučna, kupi novu
|
Pa nemoguće da je crkla i zvučna, i intergrirana na matičnoj...
|
Probaj control panel --> sounds and audio devices --> volume --> speaker volume
Da li je skroz na low? |
Nije.
ovako, sada sam disablao intergriranu zvučnu u biosu. Izbrisao sve drivere i idem viditi u Everest ultimate edition (novu verziju) koja mi je zvučna, ali na windows audio, ne pokazuje ništa, nigdje nemogu neci koja je. Svugdje piše unknown device... |
Dajte ljudi pomagajte više, pun mi je ovog sranja s kojim se natežem mjesec dana.
Na zvučnoj piše da je Creative Labs CT4810, ljepo odem na net i skinem drivere, instaliram ih, i ništa, kao da ni nisam. Mjenjao sam zvučnu na sve utore ali ništa. Zvučnici rade sigurno, sve je pojačano i poštekano. |
pa mozda utori od zvucne su neispravni... sto bi objasnilo da sve radi a ti nemas zvuka na zvucnicima
|
Ali ja uopće nemogu instalirati drivere, provao sam masu verzija itd. jednostavno kao da nisu instalirani, uopće niti nema onoga u trayu za pojačavanje... ništa.
|
Kako stojis sa problemom?
|
Nikako, skinuo sam sve moguće drivere instalirao ih i ništa, kao da ih niti nisam instalirao, ma sve sam provao...
|
Znaci, da ponovimo, mozes pokrenuti Winamp, stisnuti play i winamp svira mp3, ali nista ne izlazi iz zvucnika ili ?
|
Ne, trenutno slušam na USB headsetu, ali kada njega isključim, onda kao da nemam uopće zvučnu u kompu, uopće nema drivera za nju, odnosno ima ali se nemogu instalirati.
|
Kakav USB headset? Napisi naziv, gdje si tu kupio, koliko je doslo?
|
Kupljeno u vemila prije oko pola godine, bio 300 kn:
http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTem...&Sifra=3170030 |
E to sluzi samo za reprodukciju zvuka. Znaci, ako na tome cujes zvuk, zvucna kartica ti funkcionira i radi.
|
Ali, slušalice su USB.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:59. |