![]() |
Kako vratiti Vistu sa skrivene particije nakon formatiranja C:-a?
znaci nedavno sam kupio toshibu a300, dosla je s instaliranom vistom home premium, kako bas nisam zagovornik viste, formatirao sam c i stavio xp (znam, greska...) racunajuci da cu lako se moci vratiti na vistu posto je recover na skrivenoj particiji..
e sad, skuzio sam da pol tih drivera za xp (inace sa sluzbene toshibine stranice) ne radi, pa nemam izbora nego natrag na vistu. znaci kako vratit vistu s te skrivene particije? probo sam svasta, al nikak uspjet.. hvala! |
Za XP vidi:
http://forums.computers.toshiba-euro...ssageID=129710 http://forums.computers.toshiba-euro...threadID=35787 Za Vistu si trebao prije rušenja Viste napravit Recovery disk, ako nisi ili druga instalacija Viste ili uz pomoć kakvih alata iskopaj instalaciju sa hidden particije. |
nisam napravio recovery disk :( moja greska, jer sam mislio da ta skrivena particija sluzi ko recovery disk, ali ipak nije bas tako jednostavno...
e mene sad zanima kako je vratit s te skrivene jer sam pokusao na dosta nacina s neta, i nista nece.. dal je netko imao slicni problem |
Koliko ja znam, recovery disk se dobije u bundleu s notebookom. Na tom CD-u je samo program koji podatke vuče sa te skrivene particije, sve ostale briše i vraća sistem u početno stanje. Prema tome, sve bitne podatke bi trebalo negdje presnimiti.
|
Recovering the original factory image (recommended recovery method)?
Ovo se valjda želi izbjeći? |
[quote=thopok;1219873]Recovering the original factory image (recommended recovery method)?
quote] kad bih bar negdje imao tu opciju :D i nisam dobio nikakav recovery cd, kod toshibe je to tak valjda.. :( probat cu s Ghostom napravit neki bootabilni cd i onda probat loadat image s te skrivene particije, ak to ne uspije, ne znam kaj... |
Press and hold the 0 (zero) key on your keyboard while powering on the computer.
? |
Citiraj:
ni to ne radi .. :( |
Citiraj:
|
Daleko si, ja to rješim svojim Reatogo CD (BartPE + Xpe) ili Hiren's ili UBCD.
Bitno je da sa alatom vidiš sadržaj te particije i iskopiraš negdi. Za Vistu neznam, da je XP u pitanju samo iskopiraš I386 folder koji i je instalacija. |
I dalje nije jasno kako ne radi ta 0?:nono:
Press and hold the 0 (zero) key on your keyboard while powering on the computer. Ili za dotični postoji neka specifična metoda? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:49. |