![]() |
Spajanje D-link 684T i Siemens SE555
Postovanje i pozdrav svima.Da ukratko probam objasniti u cemu je problem.D-link je spojen preko kabela na komp.Na taj isti ruter je spojena i vanjska antena zbog toga jer prijatelj ima takodjer antenu na svom balkonu (300 m zracne linije-opticka vidljivost odlicna).Posto je on tu svoju antenu spajao preko nekog usb sticka na laptop odlucio je da bi i on bezicno pa je nabavio Siemensa SE555.Sad mene zanima kako da mu to iskonfiguriram da se on bezicno spaja na Siemens.Cuo sam da za to treba postaviti Siemensa u repeat mod.Nisam strucnjak pa vas molim za pomoc.Sto utipkati na D-link koji je router a sto na Siemensa da radi u repeat modu?Hvala vam unaprijed.
|
WDS uključiti na oba ap-a i staviti ih u istu mrežu.
To je to. |
To kuzim al sta da stavim na Siemensa koji ce radit kao repeater?Mislim na postavke za internet tj.user name,vrsta konekcije (ppoe,bridge i to).
|
Ništa tj. ostaviš kako je sada. U logovima ćeš vjerojatno imat errore vezane za adsl konekciju al to nije bitno. Eventualno možeš prebacit na manual connect. Bitno je da se wireless spoji na DSL-G684T i da promet ide.
|
da ne otvaram novu temu...
Imam dlink684t i speedtouch 780wl. Preko speedtoucha radi maxtv pa bi ja spojio dlink da na njega. Jel to moguce i kako ih trebam podesiti? |
Daj detaljnije objasni šta bi želio postići?
|
|
To je ista stvar koju želi autor topica, gore je osnovno već objašnjeno.
Uključi WDS, isti radni kanal na oba uređaja, na 684 promjeni IP na 192.168.1.2 (da nebude isti kao na Thompsonu). |
Jos jedno pitanje gospodo.Ja sam prije podesavanja napravio reset na Siemensu tako da sada nema postavki za adsl tj. nema user name,pass,i to.Dal ima to kakve veze?Na d-linku je sve uneseno.
|
Pa jel radi tj. jel imaš net na kompovima preko Siemensa?
Vidi 4. post. |
Pise connected al nemogu na net.Jos cu malo procackat po postavkama pa vam javim.
|
Kompovima koji su spojeni na Siemens - a stavi Gateway=192.168.1.1 (DSL-G684T) i DNS - ove.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:28. |